15 vinkkiä miten saada aika kulumaan koronakaranteenissa

maanantai 16 maaliskuuta, 2020 @ 15.45
0
koronavirus


Karanteenissa oleminen ei ole kivaa ja siksi päätimme yrittää olla hyödyksi ja löytää positiivisia asioita vaikeasta tilanteesta. Tietenkään ei kannata lähteä urheilemaan, jos tuntee itsensä sairaaksi tai tehdä asioita, jotka stressaavat. Ajattelimme kuitenkin listata muutaman idean, että miten ajan saa kulumaan koronakaranteenissa ja kuulemme mielellään teidän ajatuksianne, että mitä listalta puuttuu.

1. Katso elokuvia ja sarjoja. Nyt on aika päästä kärryille uusimista uutuuksista ja katsoa uudelleen klassikot. SF Anytime on erinomainen palvelu, kun haluat katsoa leffoja kotisohvalta käsin poistumatta mihinkään.

2. Aloita uudestaan vanha harrastus. Milloin viimeksi piirsit, maalasit tai teit käsitöitä?

3. Kodin pikkuaskareet. Aina löytyy jotain tehtävää tai parannettavaa, kuten uunin puhdistus tai taulujen ripustus. Milloin kilpailutit sähkösopimuksen ja vakuutukset edellisen kerran?

4. Kävely luonnossa. Ihmismassoissa liikkumista kannattaa ja tulee välttää, mutta moni Suomalainen pääsee metsäpoluille ilman, että tarvitsee kohdata yhtään toista ihmistä. Nauti siis kevätauringosta ja raikkaasta ilmasta, joka myös pitää terveenä.

5. Jos ulos meneminen ei ole vaihtoehto niin netistä löytyy valtavasti ohjeita kehonpainotreeneihin, jotka eivät vaadi mitään välineitä ja onnistuvat hyvin kotona.

6. Jooga ja meditaatio ovat hyväksi mielelle ja keholle stressaavina ja epävarmoina aikoina.

7. Leivo esimerkiksi leipää. Saat ajan kulumaan ja kaupassa käynnitkin vähenevät samalla.

8. Tee hävikkiruokaa mitä kaapista löytyy periaatteella. Tämä on yllättävän luova harrastus ja kuka tietää ehkä luot uuden suosikkireseptin.

9. Järjestä kaapit. Nyt on myös aikaa laittaa turhaa ylimääräistä tavaraa myyntiin.

10. Lue lehtiä ja kirjoja tai kuuntele äänikirjoja samalla kuin touhuat muuta.

11. Pelaa pelejä perheen kesken. On aika kaivaa Afrikan tähti esiin ja viettää laatuaikaa.

12. Osta lahjakortteja, joissa on avoin päivämäärä paikallisilta yrityksiltä ja pienyrittäjiltä tue tällä tavoin heitä. Moni ravintola tarjoaa myös kotiinkuljetuksen kotiovelle ulkona syömisen sijaan isoimmissa kaupungeissa.

13. Auta tuttuja ja naapureita, jotka kuuluvat riskiryhmään esimerkiksi ostoksilla käymisessä tai muiden asioiden hoitamisessa.

14. Soita ystävälle, jonka kanssa et ole puhunut aikoihin.

15. Älä tee mitään. Joskus on vain hyvä olla paikoillaan tekemättä mitään.

Ja älä unohda pestä käsiä joka käänteessä!

Kommentoi alle, että mitä sinä teet karanteenissa.


Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D