Ruoka

Säilö kesä talteen

keskiviikko 24 heinäkuuta, 2019 @ 11.43
0
kesäsalaatti


Satokausi alkaa olla parhaimmillaan ja on aika purkittaa, säilöä ja pakastaa marjat, sienet, hedelmät ja kasvikset talven varalle. Ruoka- ja leivontalehdet ovat nyt pullollaan uusia herkullisia reseptejä ja trendikkäitä vinkkejä, kuinka hyödyntää tämän kesän sato. Kotiliesi on ykkönen vuodesta toiseen tällä saralla, mutta monet muutkin lehdet tarjoavat mitä herkullisempia reseptejä. Esimerkiksi nämä valkosipulisuolakurkut lämpimän ruuan lisukkeena tai esimerkiksi tuoreen ruisleivän päällä vievät kielen mennessään. Tosin tämä resepti on ikivanha.

säilöntä kotiliesi


Valkosipulisuolakurkut

n. 5 purkkia
• 1 kg avomaankurkkua
• 2–3 (250 g) keltasipulia
• 6 valkosipulinkynttä
• Pari nippua tilliä

Mausteliemi
• 8 dl vettä
• 2 dl sokeria
• 1 rl suolaa
• 1 rl sinapinsiemeniä
• 2 dl etikkaa

1. Pese kurkut huolellisesti. Pilko ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kuoritut sipulit ja valkosipulikynnet. Silppua tilli – myös varret.
2. Lämmitä tyhjät lasipurkit uunissa 100–110 asteeseen, annan olla uunissa n. 15 minuuttia. Kiehauta kannet vedessä.
3. Mittaa vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet kattilaan. Kiehauta liemi. Lisää etikka ja kiehauta.
4. Lisää viipaloidut kurkut, sipuli, valkosipuli ja tilli kerroksittain kuumiin purkkeihin. Viimeistele kaatamalla kuuma mausteliemi purkkeihin. Sulje kannet heti. Anna viiletä. Säilytä jääkaapissa. Kurkut ovat valmiina syötäväksi 2-3 viikon säilytyksen jälkeen


Eikun herkuttelemaan!
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentti*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D