- Ei puhelinmyyntiä
- Turvalliset maksutavat
- Suomen suurin valikoima lehtiä ja tilaajalahjoja

Syksy on sadonkorjuun aikaa. Vihannekset, juurekset, sienet, marjat ja hedelmät ovat nyt parhaimmillaan. Yksi oma suosikkini syksyn raaka-aineista on omena, koska se on niin monikäyttöinen. Itse käytän omenaa smoothieista salaatteihin ja lisukkeista leivonnaisiin. Minulla on useampi omenapiirakan ohje, mutta tämä alla oleva on klassikko, jota teen vuodesta toiseen. Ohje on yksinkertainen ja helppo, mutta samalla herkullinen. Jopa joskus kehuttu maailman parhaaksi omenapiirakaksi.
Reetan Omenapiirakka
Ainekset
200 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
4-5 hapanta omenaa
kanelia ja sokeria
1. Vaahdota rasva ja sokeri kulhossa
2. Lisää kuivat aineet ja seikoita
3. Ota sivuun 1/3 osa taikinasta; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.
4. Lisää taikinan sekaan muna ja maito.
5. Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenalohkot.
6. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun jätetty taikina.
7. Paista 200 asteessa n. 30 min.
Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Kokeile ohjetta ja jätä kommentti alle. Lisää inspiraatiota löydät tästä linkistä: leivontalehdet