Hanna Paavilainen

Kerran kuussa 23 elämystä

maanantai 09 tammikuuta, 2023 @ 16.14
0
Uudenvuoden yössä kaikui tasainen pauke. Kai siellä ilotulituksiakin jossain oli, mutta meidän taloyhtiön juhlissa äänimaisemaa rakensi kuohuviinipullojen avaus. Mietimme hyviä aikeita vuodelle 2023. Näillä, siis hyvää tarkoittavilla lupauksilla, on kuulemma tie Helvettiin kivitetty. Mutta ei mennä nyt siihen eikä sinne.

Oli puhetta veden juomisesta, sokerittomuudesta ja oman terveyden huoltamisesta. Oli puhetta talouden tasapainottamisesta ja luovuuden löytämisestä. Jossain humaltuneissa aivosoluissa syntyi eräällä ajatus: 23 elämystä kerran kuussa. Enempi olisi liikaa, vähemmän ei vaatisi yritystä.

Siinä onkin yhdelle päivälle suunnittelemista. Toki keksimme heti porsaanreikiä: syö 23 palaa oikein kallista suklaata, juo 23 pulloa artesaaniolutta, tee 23 volttia trampoliinilla.

Ehkä ajatus kaiken takana on kuitenkin omien silmien avaaminen elämyksille ympärillään edes kerran kuussa. Huomaa auringonlasku ja sen kajossa kimaltelevat jääpuikot, anna suklaan sulaa hitaasti kielen ja kitalaen välissä, halaa ystävää yli 30 sekunnin ajan. 23 ihmettä löytyy helpohkosti.

Aamen ja terkkuja,
Hanna

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D