Hanna Paavilainen

Palautteen vastaanottaminen on taitolaji

sunnuntai 21 maaliskuuta, 2021 @ 10.16
0
Viime viikon sunnuntaina kerroin saamastani palautteesta. Kiitos rohkaisevista viesteistä! Ne ovat tosi tärkeitä, kun sitä toisenlaistakin palautetta tulee.

Kokoan tähän teiltä saamiani vinkkejä palautteen vastaanottamiseen:

- Kun saat palautetta, ajattele ensin, mitä se kertoo sen antajasta, sen jälkeen sitä, mitä se kertoo itse asiasta ja vasta sen jälkeen, mitä se kertoo sinusta.

- Kysyisitkö tältä ihmiseltä neuvoja tässä asiassa? Jos et, niin miksi kuuntelisit hänen palautettaan?

- Palautetta saadessa sano kiitos. Älä sano mitään muuta. Vuorokauden päästä voit kysyä mahdollisia lisätietoja tai perusteluita. Älä ala selittää omia tekojasi tai perusteita, ne tuskin palautteen antajaa edes kiinnostavat.

- Kuuntele voimabiisi ”Shine” Rollins bandilta https://www.youtube.com/watch?v=uAXL4R_keTY

- Ne tekee, jotka osaa. Ne jotka ei osaa, arvostelevat.

- Koirat haukkuu ja karavaani kulkee. Uutta kohti!


En oikein osaa muuttaa pintaani hanhen seläksi, jonka yli vesi valuu sulkapeitettä läpäisemättä. Ymmärrän myös sen, että jokaisella on mielipiteensä ja sananvapaus kertoa se valitsemallaan tavalla. Jotenkin haluaisin muistaa ja muistuttaa, että on oikeus myös vaihtaa mielipidettä, olla hiljaa tai kuunnella. Oli sitten palautteen antaja tai saaja. Eikö palautteen antamisen ja vastaanottamisen pitäisi kuitenkin siihen tähdätä, että molemmat osapuolet ymmärtäisivät toisiaan paremmin ja elettäisiin sovussa paremmin? Jos molemmat vain pysyvät omissa poteroissaan pönkittämässä omaa oikeassaoloaan, tämä tavoite tuskin toteutuu.

Hanna Paavilainen


Aamen ja terkkuja,
Hanna

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D