Hanna Paavilainen

Sankaritarina

sunnuntai 21 helmikuuta, 2021 @ 06.54
0
Jokaisella on tarina kerrottavana. Useampikin.

Olen tämän kevään uusissa töissä. Teen Yle TV1:n Pisara -ohjelmaa ja viikot kuluu kuvasuunnittelussa, kuvauksissa ja editoinneissa. Pisara on pieni henkilökuva ja sen ohjaajana pääsen lempipuuhaani, eli kuulemaan ihmisten tarinoita.

Tarinoissa taitaa olla sisäänkirjoitettu, että kaipaa lopussa oivallusta, asioiden järjestymistä tai onnellisina-elämänsä-loppuun-asti. Ainakin meidän kulttuurissamme, en tiedä sitten jos lähtisi kauemmas länsimaisen viihdeteollisuuden vaikutuspiiristä. Siksi olikin yllättävä, kun yksi haastateltava sanoi suoraan, ettei halua itsestään sitten mitään sankaritarinaa henkilökuvaan. Sanoin, että eihän ohjelmaa voi jättää pelkkiin vastoinkäymisiin, onhan hän niistä kuitenkin selviytynyt, ja hienosti onkin. Sitten tämä maailman vahvin nainen sanoi, että ei ole kiire näkemään hopeareunusta tai kääntämään kaikkea hyväksi. On lupa kantaa mukana kärsimystä, surua, heikkoutta, epäonnistumista, kaikkea pahaa. Elämä menee nyt näin, eikä tästä tarvitse juuri nyt nousta ja menestyä. Kaiken tämän Jumala näkee ja hyväksyy. Kaiken tämän pitäisi myös ihmisten ympärillä hyväksyä niin omassa elämässä kuin kärsivän vierellä auttavien.

Että sellainen sankaritarina se sitten oli.

talvipuutarha
talvipuutarha

Aamen ja terkkuja,
Hanna

PS. Kuvat ovat Helsingin Talvipuutarhasta, jossa kuvasimme yhden pääsiäisen Pisara-jakson. Viimeisenä halusimme kuvata vielä lumista maisemaa trooppisen keitaan ympärillä, mutta drone ei suostunut toimimaan. Jouduimme ottamaan maisemakuvan tavallisella kameralla. Juuri samalla hetkellä puskasta pomppi läski rusakko poseeraamaan kameran eteen. Taisi olla pääsiäispupu.

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D