Hanna Paavilainen

Pinaattipannukakku

sunnuntai 10 maaliskuuta, 2019 @ 13.49
0
Jokaisella perheellä taitaa olla ne viisi arkiruokaa, joita pyörittää ympäri. Lihapullat. Makaronilaatikko. Pizza. Pasta bolognese. Nakit ja muusit. Olen alkanut kyllästyä meidän arkiruokalistaamme ja etsinnässä olisi nyt uusia innovaatioita. Voisitko jakaa oman arkiruokareseptisi?

Vaihtarina annan meidän luottoreseptimme: pinaattiporkkanapannukakku. Pinaattilätythän ovat aikuisten tekosyy syödä lettuja päivälliseksi. Niiden paistaminen vaatii vain aika pitkän ajan hellan ääressä ja ammattilaistehoilla varustetun liesituulettimen - kumpaakaan minulla ei ole juuri nyt. Taannoin Glorian Ruoka ja Viini -lehdessä oli monta erilaista suolaisen pannukakkujen reseptiä ja silloin hokasin, että tämähän vallan nerokasta! Voihan sen melkein saman taikinan pyöräyttää uunissa ilman käristämisen vaivaa.

Pinaattiporkkanapannukakku

2-3 porkkanaa hienoksi raastettuna
1 pussi (150g) pakastepinaattia
7dl (kaura)maitoa
3 kananmunaa
3,5dl (täysjyväspeltti)jauhoja
1tl suolaa
3rkl öljyä
2-3rkl voita

Lisäksi:
Raejuustoa
Puolukkahilloa

Vatkaa kulhoon maito, munat, öljy ja jauhot. Sekoita joukkoon porkkanat ja kaada kulhoon pakastepinaatit. Anna turvota n. 1h tai vaikka koko yö jääkaapissa. Sen verran kuitenkin, että ne pinaattikuutiot sulaa. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja ripottele voinokareita ympäriinsä. Laita pelti hetkeksi uuniin niin, että voi sulaa. Ota pelti ulos ja kaada taikina pellille. Paista n. 30min. Tarjoile raejuuston ja puolukkahillon kanssa. On niin hyvää, että tarjoa naapureille myös. Jaettu ruoka maistuu aina paremmalta.

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D