Hanna Paavilainen

Nerokas bataattikeitto

sunnuntai 04 helmikuuta, 2018 @ 12.39
0
Tässä alunperin Kotivinkistä pöllimästäni bataattikeiton reseptistä olen tehnyt montaa eri versiota ja vaikka alkuperäisessäkin muodossaan siinä oltiin nerokkuuden äärellä, niin vähitellen olen saanut makuvivahteet juuri omalle kielelle sopivaksi. Salaisuus on - kuten useimmissa kokkikokeiluissani - maapähkinävoissa.

Tämä bataattikeitto on täyteläinen, vegaaninen ja helppo tehdä. Kas näin:

- 2 bataattia
- 1 kukkakaali
- 2 sipulia
- 4 valkosipulin kynttä (tai enemmänkin, jos kehtaa)
- n. 2dl punaisia linssejä (niitä kuivia)
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 rkl rypsiöljyä
- n. 100g maapähkinävoita
- purkki kaurakermaa (n. 2dl)
- vettä
- suolaa
- pippuria
- ripaus chiliä
- korianteria tai persiljaa (joko jauheena tai tuoreena)

Kuori ja paloittele bataatit, sipulit ja valkosipulit. Pilko kukkakaali paloiksi. Kaada kattilan pohjalle vähän rypsiöljyä, paloittele sipulit ja valkosipulit ja kuullottele siellä hetken aikaa. Lisää bataatit ja kukkakaali ja paistele taas hetki. Lisää päälle vettä sen verran, että kasvikset peittyvät ja nakkaa päälle pari kasvisliemikuutiota. Keittele hetki. Lisää punaiset linssit ja anna kiehua 15-20min. Kun kasvikset ovat pehmeitä ja linssit kypsiä, ota pois hellalta ja lisää pari isoa ruokalusikallista maapähkinävoita sekä mausteita oman maun mukaan. Kaada päälle vielä purkillinen kaurakermaa. Soseuta sauvasekoittimella samettiseksi. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Jos keitto on liian paksua, lisää vettä.

Syö sellaisenaan tai esim. paahdettujen siemenien kanssa. Itsehän upotan päälle vielä tuhdin kasan raejuustoa, että se siitä vegaanisuudesta sitten. Mut hei, kukaan ei ole täydellinen. Vähän jotain kilvoittelun varaa on aina jätettävä.

Bataattikeitto

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D