Hanna Paavilainen

Matkailijoiden pyhimys

maanantai 08 elokuuta, 2016 @ 18.38
0
Pääsin ystäväni kautta kokeilemaan lentosimulaattoria. Onnistuneesti sain koneen nostettua ja vielä laskettua maahankin. (Pätevällä lentoparillanihan ei ollut juurikaan osuutta asiaan. Totta puhuen aivan säkällä niitä nappuloita, kepukoita ja polkimia painelin menemään.) Aloin ihan harkita alan vaihtoa, niin suuri onnistuminen ensimmäinen lentoni oli. Olen vakuuttunut, että olen superlahjakkuus. Pikkujuttu vain - puolitoistametrisellä rungollani en nähnyt ikkunasta ulos, silmäni ulottuivat vain sen ohjauspaneelin tasolle. Pieni juttu, kyllähän ne minua varten rakentavat sellaiset erityiskoneet, minkä ohjaamo on tarkoitettu vertikaalisesti rajoittuneille. Sitten voisin lennellä kaikkiin niihin maihin, joista ystäväni Mondo minulle on kertonut.

Matkustajien pyhimys on pyhä Kristoforos. Hänen kuvansa löytyy lähes jokaisesta katolilaisesta kirkosta. Sen tunnistaa kävelykepistä, josta kasvaa lehtiä ja kukkia sekä pienestä pojasta, jota hän kantaa sylissään tai harteillaan. Legendan mukaan Pyhä Kristoforos oli erityisen pitkä ja voimakas mies, joka auttoi ihmisiä joen puolelta toiselle. Eräänä päivänä hän kantoi pienen pojan virran yli ja poika painoi enemmän kuin kukaan. Kristoforos kysyi, että miksi hän painaa kuin synti. Poika vastasi, että siksi, koska hän kantaa kaikkia maailman syntejä. Kristoforos tajusi, että hän oli kantanut Jeesusta ja samalla Kristoforoksen kävelysauvasta alkoi versoa lehtiä ja kukkia.

lentokone
lentokone
lentokone
lentokone

Aamen ja terkkuja,
Hanna

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D