Hanna Paavilainen

Suomalaista ruokaa

keskiviikko 02 maaliskuuta, 2016 @ 19.39
0
Kun katsoo Helsingin ravintolatarjontaa, tuntuu että suomalainen ruoka on antanut luovutusvoiton muille kansallisuuksille. Siellä se on heiluttanut valkoista lippua (jossa sininen risti) tappion merkkinä ja antanut muiden maiden keittiöille sijan. Ei sitä nyt itsestään kannata numeroa tehdä, se on varmaankin miettinyt ja vetääntynyt peräkammariin. Niin vaikea on löytää ravintolaa, mistä saisi suomalaista ruokaa. En tosin valita - suurella ilolla ja ruokahalulla mätän käkättimeeni nepalilaista, etiopialaista, amerikkalaista ja ranskalaista ruokaa. Silloin, kun kotonani on pannu kuumana, niin usein siellä kärisee thaimaalainen tai vähintäänkin fuusioaasialainen mäsäytys.

Sisuunnuin tekemään kerrankin suomalaista ruokaa. Pinaattilättyjä Kotivinkin reseptin mukaan. Ne maistuivat ihan ok itselle ja taaperollekin, mutta aijai kun olisitte nähneet miehen reaktion. Johonkin lapsuuden muistoon tai herkkään makuhermoon se osui niin makeasti, että mies vihelteli loppupäivän. Näin helposti sitä näköjään saa joskus puolisoa miellytettyä. Resepti siis jakoon.

Porkkanapinaattilätyt
(Iso setti, kyllä tästä ainakin 4 henkeä syö)

3 munaa
5,5dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
200 g pakastepinaattia (1 pakastepussi ja muutama nappi toisesta)
3 porkkanaa
-
rypsiöljyä
Raejuustoa
Puolukoita
Puolukkahilloa

Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kulhoon munat, maito, vehnäjauhot, suola, sulatettu pinaatti ja porkkanaraaste. Anna turvota puolisen tuntia. Paista öljyssä pannulla. Uskollisena itselleni vuorasin lätyt raejuustolla. Eihän se nyt ole ruoka eikä mikään, jos ei siihen voi vähän raejuustoa lisätä. Päälle vielä puolukkahilloa ja pakkasesta sulatettuja anopin tuomia puolukoita. Siunaa ja syö. Viheltele loppuilta.
pinaattilätty

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D