Hanna Paavilainen

Sukellus Thaimaahan

sunnuntai 13 joulukuuta, 2015 @ 15.09
0
Meidän piti perheen voimin lähteä lomalle, mutta sitten mietittiinkin, että millaista huutoa etelän retki olisi taaperon kanssa. Pitkä matka, aikaero, ympäristön muutos, juuri kävelemään opetteleva lapsi sukellusveneessä... Varmaan täysin mahdollista reissata lapsen kanssa, mutta jotenkin vaikealta lomalta se alkoi tuntua. Päädyttiin siihen, että kumpikin saa lähteä iteksensä muina matkamiehinä (ja -muijina) minne haluaakin viikoksi, toinen jää kotiin hoitamaan pientä miestä. Läpystä vaihto. Paitsi taapero ei tietenkään lähde iteksensä minnekään.

Hetken Mondoa selailtuani matkakohteeksi osui Thaimaa. Heitin rinkan selkään ja bikinit sinne rinkkaan (en siinä järjestyksessä tosin), heilutin heipat taaperolle ja suuntasin kohti Helsinki-Vantaata. Viikko on pitkä aika omaa aikaa, kun on tottunut siihen, että sitä on yleensä jotain ehkä kymmenen ja viidentoista minuutin välillä. Aikaisemmin jonotus turvatarkastuksissa tai baggage dropissa ei ole ollut niitä ihan matkan huippuhetkiä, mutta aijai miten jo sekin tuntui lomalta tässä elämäntilanteessa! Ei tarvitse miettiä kenenkään muun syömistä, nukkumista tai yhden yhtä kukkuuta. Tunsin vain, kuinka vastuu valahti harteilta ja loma alkoi. Lähtölennolle osui vielä tuttu stuertti, joten oikein kuplivasti lähti sekin homma käyntiin.

Olen matkustellut jo vuosia hyvien sukellusvesien perässä. Mielestäni sukellus on lajina tehty nimenomaan trooppisille vesille, missä voi seurata niitä Finding Nemo -kaloja ja paistatella aurinkoa sukellusveneen grilliosastolla. Phuketin lähistöllä on niin monta sukelluskohdetta ja operaattoria, että iski aikamoinen valinnanvaikeus. Suositusten perusteella päädyin Raya Yain ja Phi Phin kohteisiin ja suomalaiseen Sea Beyond -keskukseen. Lähinnä valintaani vaikutti se, että kyseinen pieni firma on valmis räätälöimään ja joustamaan asiakkaan (eli minun) toiveiden mukaisesti. Kahden miehen yrityksessä hommaa tehdään sydämellä ja hartaalla pieteetillä. Sehän sopii tällaiselle kutsumusammattia arvostavalle. Sukellusoppaallani oli selkeä näky siitä, että mihin kannattaa mennä ja usein se oli päinvastainen suunta kuin muut sukeltajat samasta veneestä. Monesti oli sellainen olo, että olimme sukellusoppaani kanssa aivan kahden meressä. Se on hieno tunne, sillä joissain riutoilla muissa maissa on joskus ollut sellainen olo, että näkee lähinnä toisten sukeltajien räpylöitä. Vuokrakamat toimi ja ruoka laivalla oli aivan loistavaa.

Viikko oli ja meni. Aika monta bahtia köyhempänä ja rusketusrajoja rikkaampana palasin virkistyneenä kotiin. Miehellä ja taaperolla oli myös ollut kivaa. Olivat keksineet uusia leikkejäkin. Heillä oli niin kivaa, ettei äitiä ehtinyt tulla edes erityisen ikävä. Siitä saankin sitten tekosyyn lähteä uudestaankin reissuun!
sukellus
sukellus
sukellus
sukellus
sukellus
sukellus
sukellus
sukellus


Kaikki kuvat sukellusretkeltämme otti Sea Beyondin Jyrki: Thaimaasukellus.fi
Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D