Hanna Paavilainen

Aurinko lautasella

perjantai 07 helmikuuta, 2014 @ 07.41
0
Porkkana

Olen viime aikoina vähän sairastellut, joten en ole päässyt sporttailemaan. Ei ole siis valitettavasti reippaita sporttikuvia ja -juttuja täällä jaettavana, mutta toivottavasti pian. Urheiluun tottuneena tämä liikkumattomuus pistää masentamaan kokonaisvaltaisesti. Kaipaan niitä endorfiineja, joita ei saa mistään muusta kuin ruumiin ripakasta revittelystä.

Hyvä ruoka, parempi mieli. Olen yrittänyt apeata mieltäni piristää lämpimillä lohturuoilla. Tässä yksi suosikeistani, jota tuunaan aina vähän sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Perusraaka-aineet pysyvät aina samana: porkkana ja kookosmaito. Kaikkea muuta varioin tilanteen mukaan tai vaikkapa jätän kokonaan pois. Nyt kaapistani sattui löytymään puolikas kukkakaali ja laatikon jämät punaisia linssejä, joten upotin nekin keittoon mukaan.

Porkkanakookoskeitto

1kg porkkanoita
2 sipulia
1/2 kukkakaali
4 valkosipulin kynttä
2 kasvisliemikuutiota
1l vettä
1dl punaisia linssejä
400ml kookosmaitoa
1tl inkivääriä
1tl currya
1/2tl chiliä (tai tuoretta)
2-3rkl sitruunamehua
öljyä

Tarjoiluun:
Pinjansiemeniä, raejuustoa, chilijauhetta, kookoslastuja.

Kuori ja pilko porkkanat, kukkakaali, sipulit ja valkosipulit. Kuullota kattilassa öljytilkan ja mausteiden kanssa. Lisää litra vettä, kasvisliemikuutiot ja linssit. Keitä n. 25min, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Vedä sauvasekoittimella tasaiseksi. Tällaisen keiton tulee olla samettisen tasaista, joten surruttele rauhassa vain kaikki sattumat pois! Laita vielä hellalle ja lisää kookosmaito ja sitruunamehu. Anna lämmetä ja tarjoile. Varo "laavakuplaa" eli sitä, kun sosekeittoa lämmittää uudestaan ja unohtaa sen levylle liian pitkäksi aikaa, se ei ala kiehumaan pienesti nätisti vaan muodostaa megalomaanisen ison laavakuplan, joka poksahtaa tulikuumana pitkin keittiötä ja pahaa-arvaamattoman keittäjän vaatteille. Älä siis ala keittämään keittoa uudestaan, lämmitys riittää.

Tarjoile raejuuston ja paahdettujen pinjansiementen kanssa, koristele pienellä määrällä chilijauhetta ja vaikka kookoslastuilla.
Porkkana

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D