Osa 1
Ride 44

Matkani huhtikuun alussa oli erittäin mukava ja kun otin retkipaketin niin ehdin nähdä monta eri kohdetta kuten Verona, saaret Murano, Burano (hurmaava) ja Torcello ja Venetsiassa tietysti käytiin myös. Treviso oli myös tuttavuutena hieno. Hotelli oli perus-siisti, ajankohdan takia esim uima-altaassa ei ollut vielä vettä mutta eipä siellä olisi juuri ehtinyt uiskennellakaan. Se mitä kaipasin oli mahdollisuus iltaruokailuun hotellissa koska lähistöllä ei juuri ollut montaakaan ravintolaa edes auki vielä keväällä. Oppaat tosi kivoja, ammattitaitoisia ja tietäviä. Olen heihin tutustunut jo kahdella aikaisemmalla samantapaisella matkalla. Bussikuljetus toimi moitteettomasti. Tyytymätön olin siihen ettei ollut suoraa lentoa vaan piti tehdä välilasku joka vei aikaa. Kyllähän tällainen matka tietysti tulee hintoihinsa jos haluaa täyden “palvelun” mutta sehän on vapaaehtoista, voi mennä omatoimisesti tutustumaan kohteisiin ilman opasta. Moni paikka jää kyllä varmasti näkemättä kun ei osaa niihin mennä. Aion jatkossakin harrastaa vastaavaa matkailua jos vain mielenkiintoinen kohde tulee tarjontaan.

Tyytyväiset matkaajat

Oli mielenkiintoinen minitutustumismatka. Oppaat olivat pirteitä, ystävällisiä ja asiansa osaavia. Hotelli vastasi ihan hyvin luokkaansa. Kuljetukset olivat ok: Venetsia on todella mielenkiintoinen tutustumiskohde. Olisiko mahdollista järjestää iltaohjelmaa, esim italialaista, musiikkia ja kansantanssia?

Minni Mansesta

Lido di Jesolo oli aivan ihana kokemus; hotelli Miami oli rakennuksena ja ympäristöineen oikein hyvä! Miinusta tuli, ettei mainostettu ilmainen wifi toiminut kuin nipin napin ja kovasti pätkien vain aulan alueella. Aamiaiselle olisimme toivoneet hedelmiä ja vihanneksia, mutta oikeni hyvä perussetti oli muuten. Hieman syrjäinen sijainti (suhteessa Venetsian keskustaan) ei haitannut sillä olimme omatoimisia matkaajia ja löysimme näppärästi kyllä bussilla rantaan, josta vesibussilla keskustaan eessuntaassun. Sen sijaan oppaiden haluttomuus/tietämättömyys (huvittavaa kun oli juuri kertonut parinkymmenen vuoden opaskokemuksestaan) neuvoa ihmetytti mistä/miten bussilippujen osto ja missä bussipysäkki (halooo se oli n.50 m päässä samalla puolella katua kuin hotellimme, lippuautomaatti ihan lähistöllä Aurora Piazzan nurkalla jne) Oppaita oli kaksi ja meininki oli kuin leffojen "good cop-bad cop"; toinen opas on ei-retkeilijoille kylmäkiskoinen ja yksioikoinen ja toinen siinä sitten yrittää ystävällisesti pehmentää ja neuvoa mukamas ees jotain vähää. Paluupäivänä sitten myös "bad cop" muuttui myönteisemmäksi (josko tuli mieleen, että palautetta saatetaan antaa vai yksinkertaisesti kaiken kaikkiaan toimittu ylemmän tahon ohjeistuksen mukaan). Liittynee siihen SUUREEEN MIINUKSEEN matkassa, että meille oli useampaan kertaan (viimeksi torstaina ennen lauantain lähtöä oli ystäväni soittanut matkatoimistoon ja kysynyt takuurahojen (200€/hlö) palautuksesta ja hänelle oli kerrottu, että tervetuliaistilaisuuden jälkeen saa rahat. Juu ei saatu - kukaan meistä, joka ei ollut suostunut ottamaan myytyä retkipakettia - ennen kuin tiistaiaamuna ja saavuimme Lido di Jesoloon lauantaina!!! Selitystä oli kuin idiooteille, että pankit on kiinni viikonloppuna. Maanantaina selitys oli, että opas on retkellä ja paluu meni myöhään, rahat kassakaapissa
Osa 2
Sonja, Anne ja Marja

Venetsian matka oli aivan ihana. Jo Helsinki-Vantaan lentokentällä oli ystävällinen, rauhallinen ja asiansaosaava opas neuvomassa matkalaisia mm. lippuautomaattien kanssa. Lufthansa on hyvä ja täsmällinen lentoyhtiö, joten ei valittamista. Venetsian lentokentällä meitä odottivat oppaat ja linja-autot hotelleille; todella kätevää ja pitkän lentopäivän jälkeen rentouttavaa. Ryhmän A opas oli hauska, kärsivällinen ja kuunteleva, erittäin hyvin asioista perillä oleva. Taitavasti hän aina sujautti puheensa mukaan pienen, jännittävän anekdootin Venetsian historiasta - tämä sai varmasti ryhmän pysymään hereillä ja kuuntelemaan tarkemmin mitä oppaalla oli sanottavaa. Hotelli Miami oli tavallinen jo vanhempi, mutta peruskorjattu, italialainen rantahotelli. Huoneet olivat aika pieniä, mutta siistejä ja asiansa ajavia. Lido di Jesolosta pääsi hyvin bussilla ja laivalla Venetsian kaupunkiin ja lähisaarille. Venetsia on uskomaton! Jokaisen pitäisi nähdä se ainakin kerran elämässään! Koko paikka on kuin todeksi muuttunut satu! Paras aika matkustaa Venetsiaan on ehkä keväällä, kun kaupunki ei ole niin täynnä turisteja. Venetsiassa oli niin paljon näkemistä ja kokemista, ettei tiennyt minne olisi katsonut. Kaupunki vaikutti minusta myös hyvin turvalliselta, poliisipartioita oli joka puolella, ja mitään epämääräistä porukkaa en nähnyt missään koko matkan aikana Ainoa seikka, mikä olisi voinut toimia paljon paremmin, oli matkatoimiston hidas ja välillä epätäsmällinen tiedotuspalvelu, lentoajoista, hotellista ja ennen kaikkea siitä, että matkaan lähtö päivä muuttui aivan viimetingassa. Olin asiasta varsin vihainen - äkillinen aikataulumuutos teki paljon ylimääräistä järjestelyä. Matkalla oli varmasti myös asiakkaita, jotka olivat varanneet lentoliput tai junaliput alkuperäisen matkasuunnitelmaan mukaan. Soitin matkatoimistoon, he vastasivat rauhallisesti ja ystävällisesti, että muutoksia voi tapahtua, ja he eivät ole korvausvelvollisia. Se siitä. Olen matkustanut paljonkin, ja mielestäni tämä oli järjestetty seuramatka, jossa matkustuspäivät, lentoaikataulut ja hotellien nimet pitää olla tiedossa aikaisemmin kuin muutama päivä ennen lähtöä. Joka tapauksessa Venetsian matka oli ihana ja reissussa sattuu ja tapahtuu aina. Siksi lähtisin takaisin järjestelmällenne Venetsian matkalle uudestaan milloin vain!

Kirsi

Italiassa kaunis kesä, kondooliajelu onnistui, kun ei ollut ruuhkaa. Majoittuminen hotellissa oli onnistunut ja hyvä palvelu, mutta aamiainen niukka. Lentolakko lyhensi lomaa päivällä ja vaihtoehtoja ei annettu vaikka olisimme maksaneet ylimääräisen yön. Kuljetukset ok, mutta opas kiireinen oli lentokentällä.

Turisti Lappeenrannasta

Ensimmäinen matkani Venetsiaan ja oli kyllä arvoisensa! Opastetut tutustumiset Venetsiaan ja lähisaarille varsinkin Buranoon ja Muranaan olivat ensikertalaiselle hienoja, samoin ilta luomuviinitilalla.
Kaikki järjestelyt toimivat moitteettomasti, jopa lentolakosta aiheutuneet muutokset olivat kohtuullisia. Oppaat olivat todella asiantuntijoita, eikä turhia odottelemisia ollut edes matkalaisten osalta. Kiitokset kaikille matkalaisille ja sen järjestelyihin osallistuneille.

Ride 44

Matkani huhtikuun alussa oli erittäin mukava ja kun otin retkipaketin niin ehdin nähdä monta eri kohdetta kuten Verona, saaret
Osa 3
Susan

Venetsian matkasta jäi kaiken kaikkiaan hyvä fiiilis. Valitettavasti Lufthansan lakko osui juuri matkallemme, mikä muutti matka-aikataulua, paluumatkalle lähdettiin aiemmin. Tyytyväinen olen, että paluumatka saatiin järjestettyä lakosta huolimatta ja matkatoverini kanssa päästiin samoilla lennoilla, toiset eivät päässeet. Mukavampaa tietysti olisi myös ollut ,jos lennot olisivat olleet suorat, ilman vaihtoja. Näin alustavasti oli luvattukin. Oppaat olivat hyviä ja järjestelyt samoin. Perillä oli mahdollisuus osallistua retkille, näistä olisin toivonut etukäteen enemmän tietoa.

Marina

Venetsian matkastani haluaisin jättää seuraavan palautteen.
Muuten oli hyvin järjestetty ja mukava matka, hyviä muistoja jäi. Ollaan myös kiitollisia siitä että lehtoyhtiön lakosta huolimatta pääsimme kotiin kuitenkin ajoissa. Hotelli oli ihan sopiva. Aamiaiseksi kaipaisin jotakin enemmän italialaista, vaikka muuten aamiainen oli riittävä ja maukas. Kahvi maistui. Hotelli kuitenkin sijaitsi kaukana kaikkea. Ilman ostettua matkapakettia ei olisi ollut mahdollista mihinkään helposti päästä. Matkapaketti puolestaan oli mielenkiintoinen ja kattava, on nähty ja kokeiltu paljon. Kuljetukset sujuivat myös hyvin, sekä bussilla että laivalla. Minusta tietoja matkapaketista ja sen hinnasta kannattaa antaa kuitenkin etukäteen. Aika monille tarve maksaa lisää sen asemesta että 200 euroa tulisi takaisin oli järkytys. Ymmärtääkseni paketin ostikin vain noin puolet ryhmästä. Venetsian matka oli vaikuttava. Toisaalta, kun mukana oli kuitenkin 2 opasta, ehkä olisi ollut järkevää jakaa yli 40 henkilöstä koostuvan ryhmän kahteen alaryhmään. Oli aika vaikea pysyä oppaan perässä erityisesti kapeilla kaduilla, joilla oli riittävän paljon väkeä. Eikä opas odottanut ketään. Muuten kumpikin opas oli mukava ja ammattitaitoinen, sen takia harmittikin että jotain jäi kuulematta. Oikeastaan maksu siitä että saimme olla yhdessä toisen ryhmän jäsenen kanssa tuntui myös kohtuuttomattomalta. Mutta kokonaisuudessa matkasta jäi hyviä muistoja.

Kesä huhtikuussa

Venetsia on kaunein paikka, jossa olen käynyt. Matkustan uudestaan sinne.Hotelli oli kotoisa, oppaat parhaita, kuljetukset tarpeellisia.Parantamisen varaa: Välilasku Frankfurtissa pelotti vähän, koska lentokenttä oli niin suuri, enkä osaa saksaa. Paluumatkalla oli liian kiire välilaskun aikana Frankfurtin lentokentällä. Olin erittäin tyytyväinen nähtävyyksiin ja oppaisiin. Lentokone oli hyvä ja lentokoneen henkilökunta erittäin hyvä. Turisteja ei ollut liikaa. Vapaa sana: Olin hämmästynyt siitä, että tällaisella matkalla voi myös tutustua nähtävyyksiin ilman maksettuja retkiä ja mielestäni siitä voisi enemmän tiedottaa matkaa ostaessa. (Koska en osaa italiaa, niin olen kokenut, että turvallisinta on kulkea oppaan kanssa.)
Osa 4
Masa

Matka (Venetsia) oli hyvä, tietenkin välilaskut ja odottamiset lentokentällä on melko uuvuttavia joten ehkäpä suosimme suoria lentoja seuraavalla kerralla. hotellin aamupala oli pieni pettymys, niukka ja joka aamu sama. Kolmella tähdellä ei ilmeisesti italiassa parempaa saa? oppaat olivat hyviä vaikka emme osallistuneetkaan järjestetyille retkille vaan teimme omatoimimatkoja. Koska reissun aikana oli tämä lufthansan lakko joka aiheutti tulomatkaan muutoksia, niin oppaat hoitivat matkamuutokset hyvin. suosin kyllä omatoimimatkoja ja onneksi emme olleet maksaneet mitään etukäteismaksuja, niin omatoimireissut ei aiheuttaneet ongelmia. Hinta esim. yhden päivän järjestetylle matkalle Venetsiassa oli kyllä järkyttävän kova (135€/hlö !!!!!). Ehkä siinä oisi ollut tinkivaraa jos olisi todella ollut kiinnostunut tai sitten sillä yritettiin pakottaa ottamaan järjestetty ohjelma joka päivälle.

Saija

Matka vastasi odotuksiamme.

Merja ja Reijo

Matkamme oli ihan kiva. Kiitos oppaille ja hyville ilmoille. Hotelli siisti ja hyvä sijainti. Oppaat asiallisia ja hyvä yleistieto. Kuljetukset toimi. Näin lyhyellä loma-ajalla ei parannusehdotuksia ehtinyt tulla mieleen. Retkiä joka päivälle klo 9-19 oli riittävästi. Saarikierroksilla oli reilusti aikaa tutustua oppaan kanssa ja itsekseen.

Roomatar

Matka oli ihan kiva,mut hotelli oli turhan kaukana itse Venetsiasta! Retket olivat turhan kalliita ku tällä varausmaksulla siis 200 eurolla sai vain 3 retkeä.En kylläkään osallistunut niihin ja sain rahani takaisin.Ostin paikallisen matkakortin ja 30 eurol reissasin minkä kerkesin. Lisää tälläisiä matkoja olin hyvin tyytyväinen!!!
Lehtikuningas kävi Toscanassa ja Venetsiassa
Lehtikuninkaan maajohtaja kävi muiden matkustajien mukana laaduntarkastusmatkalla Toscanassa ja Venetsiassa keväällä 2012. Matkan toteutus sai täyden hyväksynnän mm. hyvin sujuneiden siirtymien, siistien ja hyväkuntoisten hotellien, mielenkiintoisten päivämatkojen sekä antoisien ruokailuhetkien johdosta. Lähde rohkeasti mukaan keväiseen Italiaan!
Asiakaspalautteita 2013 Toscanan matkustajilta
Leila:
Olin matkalla 11.-15.4. ja matka oli oikein onnistunut. Järjestelyt olivat sujuvat. Otimme retkipaketin..
lue lisää

Karii
Universal Tours Scandinavia tarjosi ainostaan yhden hengen huonetta lisämaksusta huhtikuun 22. päivän lähtöön ja vaihtoehtona oli ...
lue lisää

Elina Wainio:
Toscanan aurinkoiset maisemat ja vieraanvaraiset ihmiset vielä tuoreina mielessäni...
lue lisää
C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D