Oma talous kuntoon

torsdag 06 september, 2018 @ 11:31
0
talouslehdet


Taloudenhoito on tärkeä osa elämää, sitä ei voi kukaan kieltää. Talous koskettaa myös kaikkia elämänalueita. Monille säästäminen ja sijoittaminen on eräänlainen harrastus. Kysymys kuuluu, että kuinka saamme rahoillemme parhaiten vastinetta? Tapaaminen pankkivirkailijan kanssa voi kuulostaa latinalta maallikon korviin. Saatamme ottaa lainaa esimerkiksi taloa varten ymmärtämättä mitä lainaehdoissa oikeastaan sanotaan. Kannattaako meidän luottaa pankkivirkailijaan tai talousneuvojaan sokeasti? Kaikkien tulisi tietää ainakin perusasiat taloudesta. Perusasioiden avulla meidän on helppo valvoa talouttamme ja tehdä oikeita päätöksiä. Erilaisten talouslehtien lukeminen helpottaa nopeasti talousasioiden hahmottamista. Talous voidaan ajatella hieman hankalana pelinä. Tiedot ja taidot lisäävät luottamusta ja lisäävät varmuutta. Siksi meidän on pyrittävä parhaaseen mahdolliseen tulokseen pysymällä ajan tasalla, että mitä maailmalla tapahtuu. Tieto on valtaa myös taloustieteissä. Valikoimamme lehdet käsittelevät henkilökohtaisen talouden lisäksi myös talouden parissa työskenteleville hyödyllistä ja relevanttia tietoa kansainvälisestä taloudesta ja rahoituslaitoksista. Jos olet kiinnostunut maailman tapahtumista eri näkökulmista, olet oikeilla jäljillä. Nämä lehdet kertovat kehityksestä eri aloilla ja selventävät vaikeatajuisetkin asiat kiinnostavasti. Mielenkiintoisia artikkeleita elämän kaikilta osa-alueilta, kuten esimerkiksi työstä, terveydestä, tekniikasta, yhteiskunnasta, taloudesta ja politiikasta. Nämä lehdet tarjoavat lisäksi kommentteja ja analyysejä viikon uutisista ja ajankohtaisista tapahtumista. Listasimme alle kymmenen suosituinta lehteä tästä kategoriasta.

Suosituimmat talouslehdet top 10
1. Maaseudun Tulevaisuus
2. Suomen Kuvalehti
3. Talouselämä
4. Kanava
5. Arvopaperi
6. Aarre
7. Optio
8. The Economist
9. Harvard Business Review
10. Råd & Rön

Kaikki talouslehdet löydät tästä linkistä: talouslehdet

Tykkää ja jaa
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Rss RSS

Treenilehtien top 10

måndag 03 september, 2018 @ 15:07
0

terveys


Syksy tekee tuloaan ja on aika karistaa kesäkilot! Listasimme top 10 lehdet, joista löydät parhaat treenivinkit! Aloittelija, aktiivinen harrastaja tai ammattiurheilija meiltä löytyy parhaat vinkit oli tavoitteesi sitten kunnon kohottaminen tai lihasmassan rakentaminen. Meiltä löytyy myös lehtiä ulkoilusta kiinnostuneille. Esimerkiksi Kunto Plus–lehti on täydellinen treenikaveri. Se tarjoaa uusia ideoita ja inspiraatiota urheiluun, iloitsee kanssasi onnistumisista ja tarjoaa motivaatiota vaikeampiin hetkiin. Lehdestä löydät kunto-ohjelmia ja harjoituksia sekä muita hyödyllisiä vinkkejä. Lehti käsittelee monipuolisesti eri aiheita kuntoiluun ja terveyteen liittyen. Sen aihepiireihin kuuluvat muun muassa juoksu, treeni, laihdutus, kauneus ja terveellinen ravinto.

Treenilehtien top 10

1. Kunto Plus
2. Retki
3. FIT
4. OMjooga
5. Hyvä Terveys
6. Juoksija
7. Flex magazine
8. Pyöräily+Triathlon
9. Kunto & Terveys
10. Fillari

fit

fit

fit

kunto plus

fitness

Tykkää ja jaa
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Rss RSS

Maailman paras omenapiirakka?

onsdag 29 augusti, 2018 @ 16:18
0
omenapiirakka


Syksy on sadonkorjuun aikaa. Vihannekset, juurekset, sienet, marjat ja hedelmät ovat nyt parhaimmillaan. Yksi oma suosikkini syksyn raaka-aineista on omena, koska se on niin monikäyttöinen. Itse käytän omenaa smoothieista salaatteihin ja lisukkeista leivonnaisiin. Minulla on useampi omenapiirakan ohje, mutta tämä alla oleva on klassikko, jota teen vuodesta toiseen. Ohje on yksinkertainen ja helppo, mutta samalla herkullinen. Jopa joskus kehuttu maailman parhaaksi omenapiirakaksi.

Reetan Omenapiirakka

Ainekset


200 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
4-5 hapanta omenaa
kanelia ja sokeria

1. Vaahdota rasva ja sokeri kulhossa
2. Lisää kuivat aineet ja seikoita
3. Ota sivuun 1/3 osa taikinasta; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.
4. Lisää taikinan sekaan muna ja maito.
5. Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenalohkot.
6. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun jätetty taikina.
7. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Kokeile ohjetta ja jätä kommentti alle. Lisää inspiraatiota löydät tästä linkistä: leivontalehdet
Tykkää ja jaa

Syksy ja lehdet - olette tervetulleita!

fredag 17 augusti, 2018 @ 17:10
0
En usko, että olen ainoa jolla on tällä hetkellä kaipuu pimeisiin ja viileisiin syysiltoihin. Siihen, että saa ilman huonoa omaatuntoa olla sisällä, käpertyä vilttiin ja juoda teetä kynttilänvalossa oikeastaan tekemättä juuri mitään. Siihen, että sen sijaan että pitäisi yrittää valita mahdollisimman keveät vaatteet mutta samaan aikaan näyttää asialliselta onkin helppoa pukeutua tyylikkäästi ilman lämpöhalvauksen saamista.

syyslehdet


Syysfiilistelyyn kuuluu minulle olennaisena osana myös kirjojen ja lehtien lukeminen. Parhaiten minulle iskee lehdistä ruoka- ja muotilehdet. Onko syynä sitten se, että syksy inspiroi minua vaiko vain yksinkertaisesti se, että päivien hämärtyessä alkaa ruokakin maistua paremmin ja vaatekaappi kaipaa päivitystä kuin salamaniskusta.

Joka tapauksessa haluan antaa teille parhaat vinkkini syyslukemiseksi:

Elle – Aina takuulla tyylipuhdas!

Maku – Loputon määrä kielen mennessään vieviä reseptejä!

Glorian Ruoka & Viini – Reseptien lisäksi mielenkiintoisia viiniesittelyjä sekä uutisia ruokamaailmasta

Kotiliesi – Ihanan lämmin ja kotoisa lehti, josta voi reseptien lisäksi lukea myös muista kodinhoitoon liittyvistä aiheista

Amelia (Ruotsi) – Lyhyesti sanottuna lehti elämästä naisena!

syksyjalehdet


Mitä sinä luet mieluiten syksyllä?

Syksyä odotellen,

Roosa
Tykkää ja jaa
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Rss RSS

Parhaat lehdet arkeen palaavalle

torsdag 09 augusti, 2018 @ 17:37
0
arki

koulu


Lehtikuningas suosittelee viihdettä ja huumoria lieventämään vieroitusoireita lomasta! Löydät tästä kategoriasta parhaat lehdet niin töihin kuin kouluun palaavalle. Paluu arkeen sujuu leppoisasti kun ulottuvilla on hyvää luettavaa! Tiesitkö, että lukeminen kehittää mielikuvitusta ja ruokkii luovuutta? Lukeminen kehittää myös abstraktia ajattelua, empatiakykyä, mielikuvitusta sekä sanavarastoa. Hyvä lehti on siis täydellinen seuralainen niin kouluikäiselle kuin aikuisellekin. Lehdet tarjoavat kevyempää luettavaa kuin kirjat ja ovat nopeita viihdyttäjiä kiireisessä arjessa. Useista lehdistä löydät myös syvällisiä artikkeleita, jos kuitenkin haluat lukea jotakin ajatuksia herättävää.

Kaikki arkeen paluu tarjoukset löydät tästä linkistä: arkitarjoukset
Tykkää ja jaa
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Rss RSS

Heinäkuun top 10

tisdag 24 juli, 2018 @ 15:26
0
Näitä lehtiä luetaan mökillä ja kotona, tilataan itselle ja lahjaksi. Listalta löytyy kaiken kattavia klassikoita ja perinteisiä lasten suosikkeja kuten Aku Ankka ja Hevoshullu.


1. Seiska
2. Seura
3. Aku Ankka
4. Anna
5. Maaseudun Tulevaisuus
6. Koululainen
7. Tieteen Kuvalehti
8. Alibi
9. Koti ja keittiö
10. Hevoshullu

Mitä teillä luetaan kesällä?

kesä

seiska


Tykkää ja jaa
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Rss RSS

Tuulettimia tarjouksessa

onsdag 18 juli, 2018 @ 12:20
0
kesä


Nyt kun helteet hellivät on aikaa lukea, mutta lehdille on monta muutakin vaihtoehtoista käyttötapaa. Lehti toimii esimerkiksi erinomaisena käsikäyttöisenä tuulettimena, kun kaikissa ilmastointilaitteita myyvissä kaupoissa myydään eioota. Listasimme alle hauskoja vaihtoehtoisia käyttötapoja vanhoille lehdille.

1. Tuuletin – kuten edellä mainittu lehti toimii erinomaisena viuhkana paremman puutteessa.
2. Saunan sytytin – aikakauslehtiä on turha yrittää käyttää saunan uunin sytyttämiseen, mutta vanhat sanomalehdet ajavat asiansa.
3. Tapetti – kyllä. Vanhoista lehdistä voi luoda persoonallisen tapetin.
4. Mekko – paperinen mekko vaatii vähän rohkeutta, mutta näyttää upealle!
5. Taide ja askartelu – kippoja, kuppeja, tauluja, pannunalusia, kirjekuoria. Vaihtoehtoja on satoja!
6. Sivupöytä – paksuista muoti- ja sisustuslehdistä saa upean sivupöydän esimerkiksi sängyn viereen ja iltalukeminen on helposti käden ulottuvilla, jos uni ei helteillä tule silmään.
7. Lahjapussit – lehdistä pystyy askartelemaan myös upeita ja persoonallisia lahjapussukoita.
8. Kesäkenkien raikastaja – kun haisevat ja hikiset lenkkarit täyttää sanomalehdillä raikastuu kenkä hetkessä.
9. Vihanneslokeron raikastaja – laita kerros sanomalehteä lokeron pohjalle ja vaihda muutaman päivän välein. Vähemmän hajuja ja jos jotain sattuu valumaan lokeron pohjalle niin siivoaminen on huomattavasti helpompaa.
10. Hiusten kiharrin – kääri lehden sivu rullalle ja pyöritä hiukset rullan ympärille. Toimii hätävarana mökillä, jos kiharrin jäi matkasta tai sähköt ovat poikki.

Keksitkö sinä muita käyttötapoja lehdille? Kommentoi alle tai julkaise kuva Facebook sivuillamme.
Tykkää ja jaa
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Rss RSS
C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D