Mielenkiintoisia faktoja halloweenista

tisdag 23 oktober, 2018 @ 17:13
0
Halloween


Halloween amerikkalaisena kurpitsajuhlana on suhteellisen tuore juhla Suomessa. Halloween mielletään makeisten, naamiaisasujen ja pelottelun juhlaksi, mutta tiesitkö näistä seikoista:

1. Halloweenin alkuaikoina ovelta ovelle kävijöiden piti tanssia ansaitakseen makeisia.

2. Halloweenin juuret ovat Irlannissa. Kelttien uskomusten mukaan kuolleet vaelsivat sinä aikana vuodesta, joten ihmiset pukeutuivat asuihin ja jättivät herkkuja ulko-oviensa eteen rauhoitellakseen ohi kulkevia henkiä.

3. Aikoinaan ajatuksena sille, miksi ihmiset pukeutuivat kummituksiksi ja muiksi pelottaviksi hahmoiksi oli se, että siten he jäivät huomaamatta oikeilta hengiltä.

4. Kaiverretut kurpitsalyhdyt tehtiin alkujaan mm. lantuista, perunoista ja nauriksista, ei kurpitsoista.

5. Jotkin eläinten turvakodit Amerikassa eivät salli mustien kissojen adoptointia halloweenin aikaan peläten kissojen joutuvan uhrieläimiksi.

6. Joidenkin tutkimusten mukaan naamiaisasuihin pukeutuneista lapsista tulee oikeasti ilkeämpiä halloweenin aikaan, varsinkin yhdessä muiden kaltaistensa kanssa ollessaan.

7. Halloween oli aikoinaan myös tilaisuus naisille ottaa selvää tulevasta kumppanistaan. Eräässä rituaalissa naiset heittivät omenankuoria olkansa yli toiveissaan se, että ne maahan tippuessaan muodostaisivat tulevan kumppanin nimikirjaimet.

8. Halloween on joulun jälkeen toiseksi suurin kulutusjuhla Amerikassa.

9. Pelkäätkö halloweenia? Silloin kärsit samhainofobiasta.

10. Kertomusten mukaan, jos ihminen pitää vaatteita päällä nurinpäin ja kävelee takaperin halloweenina, tulee hän näkemään noidan keskiyöllä.

Löydä huimat halloween-tarjoukset täältä.

Halloween1

Tykkää ja jaa
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Rss RSS

Isänpäivälahja

måndag 22 oktober, 2018 @ 12:28
0
Isänpäivä lähestyy! Joko olet miettinyt mitä annat isälle lahjaksi tänä vuonna? Me listasimme alle suosituimmat isänpäivälahjat 2018. Voit tilata lehdet lahjaksi vielä vaikka isänpäivänä sunnuntaina 11. marraskuuta. Voit tulostaa onnittelukortin isälle suoraan sivustoltamme tai askarrella oman, jossa kerrot lehtilahjasta. Valikoimastamme löytyy lahjat kaikenlaisille isille ja isoisille. Lehtitilaus on mahtava lahja isälle, jolta löytyy jo kaikkea! Antamalla lahjaksi lehtitilauksen, annat lahjaksi mukavia lukuhetkiä aamiaispöydässä, viihdyttävää seilailtavaa iltapäiväkahvia juodessa ja hyvää lukemista ajankuluksi työmatkalle.

TOP 20 isänpäivälahjat 2018

1. Tieteen Kuvalehti
2. Aku Ankka (printti + digi)
3. Tieteen Kuvalehti Historia
4. Seiska
5. Seura
6. Alibi
7. Maaseudun Tulevaisuus
8. Tekniikan Maailma
9. Oma Aika
10. Katso
11. Retki
12. Mikrobitti
13. ET-Lehti (printti + digi)
14. Riista
15. Suomen Kuvalehti
16. Kalle Anka & C:o
17. Maailman Historia
18. Apu
19. Digikuva
20. Tiede (printti + digi)

Kaikki tarjoukset löydät täältä: isänpäivälahjat


isi

isänpäivä

isänpäivälahja

Tykkää ja jaa
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Rss RSS

Ristikkolehtiä tulevan talven varalle

fredag 19 oktober, 2018 @ 17:53
0
Kahvi_kynä


Kun ulkona alkaa olla synkkää ja märkää, on mukava pysytellä kotosalla. Hyvää ajanvietettä silloin on ristikoiden ratkominen. Se ei ole pelkästään hauskaa vaan myös hyödyllistä! Tutkimusten mukaan sanatehtävien parissa pähkäily muun muassa ehkäisee dementiaa sekä parantaa ongelmanratkaisutaitoa.

Ristikot eivät rajoitu pelkästään perinteisiin kuvaristikoihin, vaan niitä löytyy eri tyylisiä; sudokuita, tavuristikoita, kryptoja, piilosanatehtäviä…Tylsää ei takuulla tule! Kaiken tasoisille ratkojille löytyy sopiva ristikkolehti. Lisäksi ratkottuja ristikoita voi usein lähettää rahapalkintoarvontoihin!

Täältä löydät juuri sinulle sopivat ristikot tulevan talven varalle.
Tykkää ja jaa
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Rss RSS

Iloa syksyyn käsitöistä!

fredag 12 oktober, 2018 @ 11:43
0
Burda Style on jokaisen ompelijan toivelehti. Lehti on maailmanlaajuisesti tunnettu laadukkaista ompelumalleistaan, joita tulee lehden mukana joka kuukausi yli 40. Ompelukaavat ja -ohjeet on suunnattu naisille ja lapsille ja ne sopivat niin aloittelijalle kuin kokeneelle ompelijalle! Burda Style -lehdestä löydät lisäksi ajankohtaiset trendit sekä stailausvinkkejä. Lokakuun Burda Style -lehdestä löydät muun muassa raikkaita merihenkisiä klassikoita, villejä retromalleja ja Gentlewoman-bisnesasuja.

Käsityöt


Neulo-lehdestä löytyy paljon inspiraatiota ja tekemistä intohimoisille neulojille ja virkkaajille. Lehti on pohjoismaiden suurin ja sisältää muodikkaita skandinaavisia neulemalleja useilta pohjoismaisilta lankavalmistajilta. Neulo-lehden selkeillä ohjeilla jokaisella lehden lukijalla on mahdollisuus loihtia hetkessä kauniita luomuksia. Jokaisesta lehdestä löytyy 34 uutta mallia!

käsityöristeily


Nyt lokakuussa 2018 sinulla on myös mahdollisuus lähteä Burda Style ja Neulo -lehtien kanssa käsityöristeilylle! Käsityöristeilyllä suunnataan Tukholman käsityöfestivaaleille Syfestivalenille 25.-27.10.2018. Risteilyllä tutustutaan muun muassa lankavalmistaja Adele’s Mohairiin ja neulotaan risteilyhuivia. Varaa pian paikkasi huippusuositulle risteilylle, joka tarjoaa takuuvarmaa viihdettä käsityöintoiselle! Lisäinfoa risteilystä löydät täältä.

Tykkää ja jaa

Syyskuun parhaat

fredag 28 september, 2018 @ 10:54
0
syyskuun parhaat


Syyskuun suosituimmat lehdet mukailevat syksyn trendejä. Arkeen paluu ja harrastukset näkyvät vahvasti TOP 10 lehdet listalla. Tiesitkö, että valikoimassamme on yli 1000 lehteä kampanjahintaan? Esimerkiksi kaikki alla olevat lehdet ovat nyt syyskuussa erityisen edullisia ja tarjoukset kannattaa hyödyntää ennen kuun vaihdetta.

TOP 10: syyskuun parhaat tarjoukset

1. Tieteen Kuvalehti
2. Tieteen Kuvalehti Historia
3. Hevoshullu
4. Seiska
5. Aku Ankka
6. Seura
7. Koululainen
8. Maaseudun Tulevaisuus
9. Kodin Kuvalehti
10. Kauneimmat Käsityöt

Mikä on sinun suosikkisi? Ensimmäinen kommentoija saa haluamansa lehden vuositilauksen (max 100€).
Tykkää ja jaa
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Rss RSS

Syksyn 2018 sisustustrendit

torsdag 20 september, 2018 @ 12:33
0
Habitare-messut valloittivat Helsingin messukeskuksen viime viikolla ja nyt on aika kurkistaa joihinkin tämän syksyn sisustustrendeihin! Mikä näistä trendeistä on eniten sinun makuusi?

sisustus


1. Ruskean eri sävyt - Kulkee käsi kädessä luonnonmateriaalien suosimisen kanssa.

2. Voimakkaat graafiset kuosit sekä eläinkuosit – Kuvittele safari Afrikassa olohuoneeseesi ja olet tämän tyylin ytimessä!

3. Japanilaisen ja skandinaavisen tyylin yhdistely - Puhtaita, moderneja linjoja ja minimalismia.

4. Kivi materiaalina sisutuksessa - Marmori, graniitti, miksei jopa betoni - kivi on materiaalina mahtipontinen ja näyttävä!

5. Värit sisustuksessa ja maksimalismi - Enemmän on enemmän! Ei haittaa, vaikka yhdistäisit erilaisia tyylejä toisiinsa, nyt jopa eriparisuus on huudossa.

sisustus


Löydät uusimmat trendit ja paljon inspiraatioita monista valikoimamme sisutuslehdistä: esimerkiksi Avotakka, Deko, Unelmien Talo & Koti ja Koti ja Keittiö esittelevät jokaisen kauden parhaat palat. Löydät täältä kaikki sisustuskategorian lehdet!

Tykkää ja jaa
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Rss RSS

Viikkolehti vai kuukausilehti?

fredag 07 september, 2018 @ 17:15
0
Viikkolehdet rytmittävät arkea mukavasti. Kaikki kunnia toki kuukausilehdillekin! Niiden kanssa saattaa vain innokkailla lukijoilla välillä kärsivällisyys loppua, kun uutta lehteä joutuu odottamaan aina sen nelisen viikkoa. Kun tilaa viikkolehteä, tietää, että aina tiettynä päivänä viikossa pääsee nauttimaan lukuhetkestä ja siitä tulee itselle rentouttava rutiini.

Mgazine


Viikkolehtiä on monenlaisia. Jotkin keskittyvät juoruihin ja julkkisten elämään, siitä esimerkkeinä Seiska, Hymy, brittiläinen Star Magazine ja ruotsalainen Hänt Extra. Toiset taas ovat täysin asiapitoisia ja käsittelevät aiheita kuten politiikka ja talous, näistä oivia esimerkkejä ovat Suomen kuvalehti sekä brittiläiset The Guardian Weekly ja Newsweek International. Näiden ääripäiden lisäksi löytyy toki myös esimerkiksi laajoja aiheita käsitteleviä naistenlehtiä, kuten Anna, Me naiset ja brittiläinen Woman’s Weekly sekä iki-ihanat sarjakuvalehdet Aku ankka ja sen ruotsinkielinen versio Kalle Anka.

mail_magazines


Kaikilla meillä on omat suosikkimme, mutta koskaan ei ole myöskään liian myöhäistä kokeilla uutta!

Kummista sinä pidät enemmän, viikkolehdistä vai kuukausi lehdistä? Kommentoi alle!

Lisää inspiraatiota seuraavan viikkolehtituttavuuden tekoon saat täältä.
Tykkää ja jaa
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Rss RSS
C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D