Ruoka
Lokakuuhun siirryttyä alkaa joulu pikkuhiljaa lähestyä ja siihen liittyvät valmistelut alkavat jo olla silloin tällöin mielessä. Erityisesti joulufanit alkavat jo miettiä, koska alkaisi koristella kodin jouluun ja alkaa leipoa joululeivonnaisia ja tehdä jouluruokia. Monet jouluruuat ovat onneksi sellaisia, että ne voi tehdä jo hyvissä ajoin pakkaseen odottamaan joulua! Joulun alla on myös lähestyvä isänpäivä sekä esimerkiksi itsenäisyyspäivä, jolloin monet haluavat tehdä ja tarjota hieman parempaa juhlaruokaa. Heti joulun jälkeen taas koittaa uusi vuosi… loppuvuodesta juhlia riittää!



Leivotaan ja 2020 vuoden uutuuslehti Gluteeniton Keittiö tarjoavat upeita reseptejä niin arjen kuin juhlan herkkuihin. Gluteeniton Keittiö erikoistuu nimensä mukaisesti gluteenittomaan ruokavalioon sopiviin resepteihin ja Leivotaan-lehdestä taas löydät monipuoliset reseptit kaikenlaiseen leivontaan! Löydät tarkemman esittelyn Gluteeniton Keittiö -lehdestä täältä. Kun tilaat nyt nämä kaksi suosikkilehteä, varmistat itsellesi juhlakauden reseptit sisältävät lehdet, jotka ilmestyvät loka-marraskuun vaihteessa. Poimi kaikki suussa sulavat ohjeet talteen myös tulevia vuosia varten! Tästä löydät molemmista lehdistä yhden aiemmin julkaistun reseptin maistiaisena sisällöstä.



Leivotaan




Leivotaan-lehden resepti:



Hasselbackan omenakakku
8–10 palaa



Mausta omenakakku kardemummalla ja tunne huumava tuoksu keittiössäsi. Omenanpuolikkaat viilletään Hasselbackan perunoiden tapaan.
Omenakakku

Kakku
4–5 omenaa
175 g huoneenlämpöistä voita
3 dl muscovadosokeria
3 munaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl vastajauhettua kardemummaa
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa
2 rkl voisulaa



Koristelu
tomusokeria




TEE NÄIN
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm). Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
2. Kuori omenat. Poista siemenkodat ja halkaise omenat kahtia. Viillä omenan puolikkaat Hasselbackan perunoiden tyyliin, eli tee syviä viiltoja vieri viereen, mutta älä leikkaa pohjaan saakka.
3. Vatkaa voi ja muscovadosokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita huolella jokaisen munan lisäämisen jälkeen.
4. Sekoita leivinjauhe ja kardemumma vehnäjauhojen joukkoon. Kääntele jauhoseosta ja maitoa vuorotellen taikinan joukkoon. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
5. Kaada taikina vuokaan. Paina omenanpuolikkaat kevyesti taikinaan kiinni. Voitele omenien pinnat voisulalla.
6. Paista kakkua uunissa 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Puuteroi pinta tomusokerilla ennen tarjoilua.



Omenakakun kuva: Thomas Carlgren




Gluteeniton Keittiö -lehden resepti:



Gluteeniton keittiö




Tilaa lehdet nyt upein kampanjahinnoin ja varmista itsellesi niin juhlakauden parhaat reseptit kuin muut jokaiseen vuodenaikaan sopivat ihanat herkut!



Uutuus: Gluteeniton Keittiö

torsdag 23 april, 2020 @ 10:39
0
Uusi lehti Gluteeniton Keittiö on unelmien täyttymys kaikille gluteenitonta ruokavaliota noudattaville! Tässä on nyt vihdoinkin lehti, joka sisältää niin ruoanlaittoa kuin leivontaa gluteenittomasti. Gluteenitonta ruokavaliota noudattavat nykyään paitsi keliaakikot, myös monet muut ravinnosta ja kehon hyvinvoinnista kiinnostuneet. Lehtivalikoimaan on toivottu suomenkielistä lehteä, joka olisi erikoistunut yhtä aikaa sekä gluteenittomaan ruoanlaittoon että leivontaan. Nyt toive täyttyy.

Gluteeniton Keittiö -lehden houkuttelevan näköiset reseptit innostavat kokeilemaan ruokia ja leivonnaisia, jotka maistuvat taatusti kaikille. Tässä maistiaisena lehden sisällöstä ohje gluteenittomiin kinkku-juustomuffineihin. Nappaa ohje talteen alta ja kokeile vaikka heti!


Gluteenittomat kinkku-juustomuffinit
12 kpl

250 g gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 rkl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 munaa
2,4 dl maitoa
60 g suolatonta voita
5 reilua viipaletta kinkkua
120 g cheddarjuustoraastetta
mustapippuria

Pinnalle: cheddarjuustoraastetta

TEE NÄIN

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta 12-koloisen muffinipellin koloihin paperiset vuoat.
2. Sekoita yhteen jauhot, sokeri ja leivinjauhe.
3. Sekoita toisessa kulhossa munat, maito ja sulatettu voi. Kaada nestemäiset ainekset kuivien aineksien joukkoon. Sekoita hyvin.
4. Hienonna kinkkuviipaleet. Kääntele kinkku ja juustoraaste taikinan joukkoon. Mausta ripauksella mustapippuria.
5. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Täytä noin ¾ vuokien tilavuudesta. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
6. Paista uunissa noin 16–18 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyys. Ota muffinipelti uunista ja anna jäähtyä 10 minuuttia. Nostele muffinit ritilälle jäähtymään kokonaan.

Tilaa nyt uutuus lehti itselle tai lahjaksi gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle! Tai vaikka äidille äitienpäivälahjaksi. Löydät tarjouksen lehdestä täältä.

Kinkku-juustomuffinit


Säilö kesä talteen

onsdag 24 juli, 2019 @ 12:43
0
kesäsalaatti


Satokausi alkaa olla parhaimmillaan ja on aika purkittaa, säilöä ja pakastaa marjat, sienet, hedelmät ja kasvikset talven varalle. Ruoka- ja leivontalehdet ovat nyt pullollaan uusia herkullisia reseptejä ja trendikkäitä vinkkejä, kuinka hyödyntää tämän kesän sato. Kotiliesi on ykkönen vuodesta toiseen tällä saralla, mutta monet muutkin lehdet tarjoavat mitä herkullisempia reseptejä. Esimerkiksi nämä valkosipulisuolakurkut lämpimän ruuan lisukkeena tai esimerkiksi tuoreen ruisleivän päällä vievät kielen mennessään. Tosin tämä resepti on ikivanha.

säilöntä kotiliesi


Valkosipulisuolakurkut

n. 5 purkkia
• 1 kg avomaankurkkua
• 2–3 (250 g) keltasipulia
• 6 valkosipulinkynttä
• Pari nippua tilliä

Mausteliemi
• 8 dl vettä
• 2 dl sokeria
• 1 rl suolaa
• 1 rl sinapinsiemeniä
• 2 dl etikkaa

1. Pese kurkut huolellisesti. Pilko ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kuoritut sipulit ja valkosipulikynnet. Silppua tilli – myös varret.
2. Lämmitä tyhjät lasipurkit uunissa 100–110 asteeseen, annan olla uunissa n. 15 minuuttia. Kiehauta kannet vedessä.
3. Mittaa vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet kattilaan. Kiehauta liemi. Lisää etikka ja kiehauta.
4. Lisää viipaloidut kurkut, sipuli, valkosipuli ja tilli kerroksittain kuumiin purkkeihin. Viimeistele kaatamalla kuuma mausteliemi purkkeihin. Sulje kannet heti. Anna viiletä. Säilytä jääkaapissa. Kurkut ovat valmiina syötäväksi 2-3 viikon säilytyksen jälkeen


Eikun herkuttelemaan!

Maailman paras omenapiirakka?

onsdag 29 augusti, 2018 @ 16:18
0
omenapiirakka


Syksy on sadonkorjuun aikaa. Vihannekset, juurekset, sienet, marjat ja hedelmät ovat nyt parhaimmillaan. Yksi oma suosikkini syksyn raaka-aineista on omena, koska se on niin monikäyttöinen. Itse käytän omenaa smoothieista salaatteihin ja lisukkeista leivonnaisiin. Minulla on useampi omenapiirakan ohje, mutta tämä alla oleva on klassikko, jota teen vuodesta toiseen. Ohje on yksinkertainen ja helppo, mutta samalla herkullinen. Jopa joskus kehuttu maailman parhaaksi omenapiirakaksi.

Reetan Omenapiirakka

Ainekset


200 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
4-5 hapanta omenaa
kanelia ja sokeria

1. Vaahdota rasva ja sokeri kulhossa
2. Lisää kuivat aineet ja seikoita
3. Ota sivuun 1/3 osa taikinasta; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.
4. Lisää taikinan sekaan muna ja maito.
5. Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenalohkot.
6. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun jätetty taikina.
7. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Kokeile ohjetta ja jätä kommentti alle. Lisää inspiraatiota löydät tästä linkistä: leivontalehdet
Oluita löytyy maailmasta jokaiseen makuun. Olutposti kertoo niistä kaiken sekä paljon muuta olutkulttuuriin liittyen.

Olutlasi


Uusi julkaisu ja Suomen suurin olutkulttuurilehti, Olutposti, on kaivattu lisä lehtimarkkinoille. Olutposti vie lukijan tutustumaan erilaisiin olutkaupunkeihin sekä niin pieniin kuin suurempiinkin panimoihin. Lisäksi lehti esittelee ja arvioi oluita, antaa vinkkejä oluen ja ruuan yhdistämiseen ja kotitekoisiin oluisiin sekä tarjoaa kiehtovia henkilöhaastatteluja oluen maailmasta.

Olut on merkittävä osa kulttuuria suurimmassa osassa maailmaa ja on läsnä erilaisissa hetkissä ja tapahtumissa, kuten ruuan seuralaisena, urheilukatsomoissa, festareilla sekä yöelämässä seurustelujuomana. Suomessa olutta kulutetaan varsin suuria määriä mistä kertoo jo se, että se on maamme kolmanneksi ostetuin juomatuoteryhmä. Olutposti kirjoittaa laajasti olutkulttuuriin liittyvistä ilmiöistä ja tapahtumista ja haastattelee mielenkiintoisia henkilöitä, joiden intohimona on olut.

ruokajaolut


Olutposti_2-2018
Oluesta on tullut enemmän ja enemmän trendikäs juoma ja ihmiset haluavat koko ajan kokeilla uusia oluita sekä löytää uusia suosikkeja. Olutposti ei pelkästään esittele ja arvioi oluita vaan keskiöön pääsevät myös erilaisten oluiden kanssa nautittavat ruuat ja reseptit niihin. Lisäksi lehden sivuilla tilaa saa myös siideri sekä parhaat vinkit kotioluiden valmistamiseen.

Olutposti julkaistaan neljä kertaa vuodessa ja jokainen numero on tuhti ja laadukas paketti kaikesta olueen liittyvästä. Tutustu Olutposti-lehteen täältä.
Oletko sinä jo tutustunut Gloria-lehtiin? Gloria-sarjasta löytyy kolme eri lehteä; Gloria, Glorian Koti sekä Glorian Ruoka & Viini, joista jokainen erikoistuu eri aiheisiin. Kaikkia kolmea lehteä yhdistää positiivisuus ja elämästä nauttiminen.

Jos olet muodin ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ystävä, saattaa Gloria olla sinulle nappivalinta. Gloria on tyylikkäille ja arkielämän ylellisyydestä nauttiville naisille suunnattu lehti. Se on täynnä positiivista energiaa ja käsittelee monipuolisesti aiheita kuten muotia, matkustusta, ruokaa, kauneudenhoitoa, kulttuuritapahtumia ja tuoteuutuuksia. Lehden sisältö koostuu muun muassa mielenkiintoisista artikkeleista, inspiroivista henkilöhaastatteluista, ruokaohjeista ja henkeäsalpaavista matkakertomuksista, horoskooppeja ja blogeja unohtamatta.

Gloria


Glorian Koti taas keskittyy nimensä mukaan kodin viihtyvyyteen ja käytännöllisyyteen. Tämä suomalainen sisustuslehti tarjoaa inspiraatiota ja ideoita kodin kaikkien huoneiden, niin sisä- kuin ulkotilojenkin, sisustamiseen. Lehdestä löytyy kaikille sopivia ideoita kodin sisutusprojekteihin erikokoiset budjetit huomioon ottaen. Glorian koti esittelee kauneimmat kalusteet, valaistusratkaisut, kodintekstiilit ja parhaat pintaratkaisut. Tämä lehti on mahtava lahja jokaiselle sisustusfanaatikolle!

Glorian_koti


Kukapa ei sitten pitäisi lehdestä, jonka keskiössä ovat ruoka ja viini? Glorian Ruoka & Viini on lehti, jonka jokainen ruokaintoilija haluaa saada postilaatikkoonsa kahdeksan kertaa vuodessa. Ihanat, laadukkaat kuvat ja ammattilaisten testaamat reseptit ovat takuuvarma yhdistelmä inspiraation luomiseksi. Eri sesongit heijastuvat kunkin numeron resepteistä ja lukija saa ideoita niin nopeisiin arkiruokiin kuin juhlallisiinkin tarjottaviin.

Kuten lehden nimestäkin käy ilmi, on lehden erikoisosaamista myös erilaiset juomat, erityisesti viinit. Joskus saattaa olla vaikeaa esimerkiksi valita oikeanlainen viini tiettyä ruokaa varten tai pysyä perillä uutuuksista. Glorian Ruoka & Viini antaa parhaat viinisuositukset ja esittelee tuotteita hyvillä hinta-laatusuhteilla. Lehti on täydellinen valinta kaikille, jotka arvostavat arjen ylellisyyttä ja haluavat nauttia jokaisesta päivästä täysin rinnoin!

Glorian_ruoka_ja_viini

Happy Halloween

onsdag 02 november, 2016 @ 11:34
0

Halloweenin trick or treat kulttuuri alkaa rantautua myös Suomeen ja tuo mukanaan karmivat Halloween ruuat ja leivonnaiset, hurjat Halloween asut ja pelottavat Halloween koristeet.

Uusin Tieteen Kuvalehti on tarttunut aiheeseen ja kirjoittaa, että Halloween on terveysriski ja kauhua pitäisi nauttia kohtuudella. Katsotko sinä kauhuelokuvia ja uskotko niiden olevan vaaraksi terveydelle?

Halloween



Hurjan halvat Halloween tarjoukset
löydät TÄSTÄ.



C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D