Ruoka

Parhaat reseptit lähestyvälle juhlakaudelle!

måndag 07 oktober, 2019 @ 12:22
0
Vuodenvaihteen lähestyminen tuo tullessaan juhlakauden, johon sopivat hieman arkiruokaa paremmat ruuat ja herkut! Erityisesti joulun aika on monelle tärkeä ruokajuhla, johon kuuluvat vahvasti perinteiset herkut. Joskus kuitenkin samojen juhlaruokien syöminen vuodesta toiseen saattaa kyllästyttää tai niiden ohelle toivoisi ainakin jotakin vaihtelua. Mitä jos tänne vuonna kokeilisitkin joitakin uusia reseptejä ja leipomuksia juhlakaudella? Saatat jopa löytää uuden suosikin näiden joukosta!

Joululeivonta


Vuosi sitten lähetimme uutiskirjeessämme reseptin rahkataikinaan leivotuista pähkinäisistä luumutortuista, joka on alunperin nähty Leivotaan/Gluteeniton Leivonta -lehdissä. Nappaa tästä ohje talteen:

Pähkinäiset luumutortut (35 kpl)
Gluteeniton

Rahkataikina
250 g margariinia tai voita
5–6 dl hienoa jauhoseosta (glut.)
1 tlk (250 g) maitorahkaa

Lisäksi
luumumarmeladia
pähkinäseosta (pähkinöitä, manteleita, kuivattuja hedelmiä, marjoja)
1 muna voiteluun
tomusokeria koristeluun

TEE NÄIN
1. Nypi rasva jauhoseoksen joukkoon. Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin 20 minuutiksi.
2. Kaulitse taikina kahdessa erässä hyvin jauhotetulla alustalla noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
4. Hienonna pähkinäseos.
5. Leikkaa taikinasta pieniä neliöitä (8 x 7 cm) ja tee jokaisen neliön kaikkiin kulmiin viilto kohti keskustaa. Lisää luumumarmeladia keskelle ja taita tähden muotoon.
6. Voitele rikki vatkatulla munalla. Ripottele pinnalle pähkinäseosta. Paista noin 10–15 minuuttia.

Kun tilaat ruoka- ja leivontalehdet nyt, varmistat että saat juhlakauden teemalehdet itsellesi. Älä jää ilman kauden inspiroivimpia reseptejä! Löydät täältä kaikki tämän vuoden parhaat ruoka- ja leivontalehtitarjoukset.

Tykkää ja jaa

Säilö kesä talteen

onsdag 24 juli, 2019 @ 12:43
0
kesäsalaatti


Satokausi alkaa olla parhaimmillaan ja on aika purkittaa, säilöä ja pakastaa marjat, sienet, hedelmät ja kasvikset talven varalle. Ruoka- ja leivontalehdet ovat nyt pullollaan uusia herkullisia reseptejä ja trendikkäitä vinkkejä, kuinka hyödyntää tämän kesän sato. Kotiliesi on ykkönen vuodesta toiseen tällä saralla, mutta monet muutkin lehdet tarjoavat mitä herkullisempia reseptejä. Esimerkiksi nämä valkosipulisuolakurkut lämpimän ruuan lisukkeena tai esimerkiksi tuoreen ruisleivän päällä vievät kielen mennessään. Tosin tämä resepti on ikivanha.

säilöntä kotiliesi


Valkosipulisuolakurkut

n. 5 purkkia
• 1 kg avomaankurkkua
• 2–3 (250 g) keltasipulia
• 6 valkosipulinkynttä
• Pari nippua tilliä

Mausteliemi
• 8 dl vettä
• 2 dl sokeria
• 1 rl suolaa
• 1 rl sinapinsiemeniä
• 2 dl etikkaa

1. Pese kurkut huolellisesti. Pilko ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kuoritut sipulit ja valkosipulikynnet. Silppua tilli – myös varret.
2. Lämmitä tyhjät lasipurkit uunissa 100–110 asteeseen, annan olla uunissa n. 15 minuuttia. Kiehauta kannet vedessä.
3. Mittaa vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet kattilaan. Kiehauta liemi. Lisää etikka ja kiehauta.
4. Lisää viipaloidut kurkut, sipuli, valkosipuli ja tilli kerroksittain kuumiin purkkeihin. Viimeistele kaatamalla kuuma mausteliemi purkkeihin. Sulje kannet heti. Anna viiletä. Säilytä jääkaapissa. Kurkut ovat valmiina syötäväksi 2-3 viikon säilytyksen jälkeen


Eikun herkuttelemaan!
Tykkää ja jaa

Maailman paras omenapiirakka?

onsdag 29 augusti, 2018 @ 16:18
0
omenapiirakka


Syksy on sadonkorjuun aikaa. Vihannekset, juurekset, sienet, marjat ja hedelmät ovat nyt parhaimmillaan. Yksi oma suosikkini syksyn raaka-aineista on omena, koska se on niin monikäyttöinen. Itse käytän omenaa smoothieista salaatteihin ja lisukkeista leivonnaisiin. Minulla on useampi omenapiirakan ohje, mutta tämä alla oleva on klassikko, jota teen vuodesta toiseen. Ohje on yksinkertainen ja helppo, mutta samalla herkullinen. Jopa joskus kehuttu maailman parhaaksi omenapiirakaksi.

Reetan Omenapiirakka

Ainekset


200 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
4-5 hapanta omenaa
kanelia ja sokeria

1. Vaahdota rasva ja sokeri kulhossa
2. Lisää kuivat aineet ja seikoita
3. Ota sivuun 1/3 osa taikinasta; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.
4. Lisää taikinan sekaan muna ja maito.
5. Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenalohkot.
6. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun jätetty taikina.
7. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Kokeile ohjetta ja jätä kommentti alle. Lisää inspiraatiota löydät tästä linkistä: leivontalehdet
Tykkää ja jaa

Olutposti - Suomen suurin olutkulttuurilehti

tisdag 12 juni, 2018 @ 14:26
0
Oluita löytyy maailmasta jokaiseen makuun. Olutposti kertoo niistä kaiken sekä paljon muuta olutkulttuuriin liittyen.

Olutlasi


Uusi julkaisu ja Suomen suurin olutkulttuurilehti, Olutposti, on kaivattu lisä lehtimarkkinoille. Olutposti vie lukijan tutustumaan erilaisiin olutkaupunkeihin sekä niin pieniin kuin suurempiinkin panimoihin. Lisäksi lehti esittelee ja arvioi oluita, antaa vinkkejä oluen ja ruuan yhdistämiseen ja kotitekoisiin oluisiin sekä tarjoaa kiehtovia henkilöhaastatteluja oluen maailmasta.

Olut on merkittävä osa kulttuuria suurimmassa osassa maailmaa ja on läsnä erilaisissa hetkissä ja tapahtumissa, kuten ruuan seuralaisena, urheilukatsomoissa, festareilla sekä yöelämässä seurustelujuomana. Suomessa olutta kulutetaan varsin suuria määriä mistä kertoo jo se, että se on maamme kolmanneksi ostetuin juomatuoteryhmä. Olutposti kirjoittaa laajasti olutkulttuuriin liittyvistä ilmiöistä ja tapahtumista ja haastattelee mielenkiintoisia henkilöitä, joiden intohimona on olut.

ruokajaolut


Olutposti_2-2018
Oluesta on tullut enemmän ja enemmän trendikäs juoma ja ihmiset haluavat koko ajan kokeilla uusia oluita sekä löytää uusia suosikkeja. Olutposti ei pelkästään esittele ja arvioi oluita vaan keskiöön pääsevät myös erilaisten oluiden kanssa nautittavat ruuat ja reseptit niihin. Lisäksi lehden sivuilla tilaa saa myös siideri sekä parhaat vinkit kotioluiden valmistamiseen.

Olutposti julkaistaan neljä kertaa vuodessa ja jokainen numero on tuhti ja laadukas paketti kaikesta olueen liittyvästä. Tutustu Olutposti-lehteen täältä.
Tykkää ja jaa
Oletko sinä jo tutustunut Gloria-lehtiin? Gloria-sarjasta löytyy kolme eri lehteä; Gloria, Glorian Koti sekä Glorian Ruoka & Viini, joista jokainen erikoistuu eri aiheisiin. Kaikkia kolmea lehteä yhdistää positiivisuus ja elämästä nauttiminen.

Jos olet muodin ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ystävä, saattaa Gloria olla sinulle nappivalinta. Gloria on tyylikkäille ja arkielämän ylellisyydestä nauttiville naisille suunnattu lehti. Se on täynnä positiivista energiaa ja käsittelee monipuolisesti aiheita kuten muotia, matkustusta, ruokaa, kauneudenhoitoa, kulttuuritapahtumia ja tuoteuutuuksia. Lehden sisältö koostuu muun muassa mielenkiintoisista artikkeleista, inspiroivista henkilöhaastatteluista, ruokaohjeista ja henkeäsalpaavista matkakertomuksista, horoskooppeja ja blogeja unohtamatta.

Gloria


Glorian Koti taas keskittyy nimensä mukaan kodin viihtyvyyteen ja käytännöllisyyteen. Tämä suomalainen sisustuslehti tarjoaa inspiraatiota ja ideoita kodin kaikkien huoneiden, niin sisä- kuin ulkotilojenkin, sisustamiseen. Lehdestä löytyy kaikille sopivia ideoita kodin sisutusprojekteihin erikokoiset budjetit huomioon ottaen. Glorian koti esittelee kauneimmat kalusteet, valaistusratkaisut, kodintekstiilit ja parhaat pintaratkaisut. Tämä lehti on mahtava lahja jokaiselle sisustusfanaatikolle!

Glorian_koti


Kukapa ei sitten pitäisi lehdestä, jonka keskiössä ovat ruoka ja viini? Glorian Ruoka & Viini on lehti, jonka jokainen ruokaintoilija haluaa saada postilaatikkoonsa kahdeksan kertaa vuodessa. Ihanat, laadukkaat kuvat ja ammattilaisten testaamat reseptit ovat takuuvarma yhdistelmä inspiraation luomiseksi. Eri sesongit heijastuvat kunkin numeron resepteistä ja lukija saa ideoita niin nopeisiin arkiruokiin kuin juhlallisiinkin tarjottaviin.

Kuten lehden nimestäkin käy ilmi, on lehden erikoisosaamista myös erilaiset juomat, erityisesti viinit. Joskus saattaa olla vaikeaa esimerkiksi valita oikeanlainen viini tiettyä ruokaa varten tai pysyä perillä uutuuksista. Glorian Ruoka & Viini antaa parhaat viinisuositukset ja esittelee tuotteita hyvillä hinta-laatusuhteilla. Lehti on täydellinen valinta kaikille, jotka arvostavat arjen ylellisyyttä ja haluavat nauttia jokaisesta päivästä täysin rinnoin!

Glorian_ruoka_ja_viini
Tykkää ja jaa

Happy Halloween

onsdag 02 november, 2016 @ 11:34
0

Halloweenin trick or treat kulttuuri alkaa rantautua myös Suomeen ja tuo mukanaan karmivat Halloween ruuat ja leivonnaiset, hurjat Halloween asut ja pelottavat Halloween koristeet.

Uusin Tieteen Kuvalehti on tarttunut aiheeseen ja kirjoittaa, että Halloween on terveysriski ja kauhua pitäisi nauttia kohtuudella. Katsotko sinä kauhuelokuvia ja uskotko niiden olevan vaaraksi terveydelle?

Halloween



Hurjan halvat Halloween tarjoukset
löydät TÄSTÄ.



Tykkää ja jaa

Bak- & Chokladfestivalen

torsdag 13 oktober, 2016 @ 18:15
0
Hei kaikki! Nimeni on Roosa, ja vastaan Lehtikuninkaan asiakaspalvelusta ja sivuston ylläpidosta. Urani Lehtikuninkaalla on vielä nuori, mutta lehtien maailma on nyt jo osoittautunut erittäin mielenkiintoiseksi. Blogikirjoitukseni aiheet tulevat jatkossa varmastikin olemaan ruoka- ja leivontapainotteisia, mutta myös koti- ja tapahtumateemoja tulee postauksistani löytymään. Tervetuloa seuraamaan minun ja kollegoideni elämää Lehtikuninkaan hovissa!

Viime viikonloppu oli kauan odotettu minulle: sain isosiskoni kylään. Yksi visiitin h-hetkistä oli vierailumme jokavuotisilla Bak- & Chokladfestivalen -messuilla Tukholmassa, jotka pidettiin siis tänä vuonna 6.-9.lokakuuta. Vierailin messuilla jo viime vuonna, joten tiesin mitä odottaa. Me molemmat olemme varsinaisia jauhopeukaloita ja tykkäämme myös pistellä suuhun aikaansaannoksiamme. Nämä messut olivat siis täydellinen valinta meille. Toivoimme saavamme kaikin aistein inspiraatiota tuleviin leipomuksiimme.

roosa2


Maistettavaa löytyi paljon - erilaisista suklaista aina lakritsituotteisiin, leipiin ja toffeisiin. Yhdessä kojussa myyntiin leivontatarvikkeita, kuten aromeja, värejä, muotteja, vuokia sekä kaulimia. Päädyimme poistumaan messuilta sokerihumalassa. Meillä siskoksilla oli kaiken kaikkiaan hauska päivä. Ensi vuonna toivon saavani lisää inspiraatiota uusien jännittävien reseptien muodossa, raaka-aineiden käyttötavoissa sekä reseptejä kotiin vietäväksi. Ja tietenkin lisää maistiaisia!

Roosa1


Mielenkiintoisia löytöjä messuilla olivat esimerkiksi alla olevat suklaaveistokset. Suomalaisena paikan sydämessäni saivat erityisesti Niiskuneiti ja Pikku Myy.

roosa4


Lisäksi paikalla oli muutaman ruotsalaisen leivonta/ruokalehden, kuten Allt om Mat -lehden edustajia. Itse ihastuin Allt om Mat-lehteen, ja tulihan sitä pieni pätkä sitten tilattuakin ihanien joulunumeroiden toivossa.

roosa6


Nyt minulla on se ihana kutkuttava tunne, kun odottaa jotakin. Odotan nimittäin Allt om Mat-lehden tilaukseni alkavan ensi kuussa, jotta pääsen inspiroitumaan, luomaan ja maistelemaan, ja mikä parasta: joulutunnelmoimaan!

Syksyisin terveisin,
Roosa

Tykkää ja jaa
C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D