Äitienpäivälahjaideat 2022

fredag 22 april, 2022 @ 15:23
0
äitienpäivä


Äitienpäivän lyhyt historia
Perinteisesti äitiä hemmotellaan aamupalalla vuoteeseen, itse tehdyillä korteilla ja lahjoilla. Äitienpäivänä järjestetään paljon tapahtumia ympäri maan ja presidentti palkitsee kasvattajina ansioituneita äitejä.

Äitienpäivää vietettiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 1918. Toukokuun toiseen sunnuntaihin äitienpäivän vietto vakiintui kuitenkin vasta 1927. Sitä ennen äitienpäivää vietettiin mm. heinäkuussa. Viralliseksi liputuspäiväksi äitienpäivä hyväksyttiin vuonna 1947.

Tiesitkö, että toukokuun toinen sunnuntai on yleisin päivä maailmalla äitienpäivän vietolle? Kuitenkin esimerkiksi Ruotsissa äitienpäivää vietetään toukokuun viimeisenä sunnuntaina. Tarina kertoo, että ruotsalaisten mielestä luonnossa ei kasvanut tarpeeksi kukkia äidille annettavaksi toukokuun alussa, joten he päättivät siirtää äitienpäivää parilla viikolla eteenpäin, jolloin todennäköisyys löytää tuoreita kukkia äidille annettavaksi oli suurempi. Kaunis ajatus eikö?

Äitienpäivää vietetään toukokuun toisena sunnuntaina. Tänä vuonna tulee 104 vuotta täyteen äitienpäivän juhlintaa, sillä perinne alkoi vuonna 1918 Suomessa. Perinteisesti äitienpäivää juhlitaan hemmottelemalla äitiä heti aamusta alkaen aamupalalla, lahjoilla ja omalla ajalla. Lapset askartelevat äidille usein kortteja. Äitienpäivänä juhlitaan oman äidin lisäksi myös isoäitejä, anoppeja ja muita kasvattajia. Tänä vuonna äitienpäivä on 8. toukokuuta. Millaisia äitienpäiväperinteitä teillä on? Kommentoi alle ja voita 50 euron lehtitilaus lahjaksi äidille.


Äitienpäivä koittaa pian - ilahduta äitiä lahjalla
Äitienpäivä on tänä vuonna sunnuntaina 8.5. ja jokainen äiti on muistamisen arvoinen! Rakkaudella äidille valittu lehtitilaus on ilahduttava lahja, joka muistuttaa antajasta joka kerta kotiin saapuessaan. Lehti kulkeutuu äidin luokse niin lähelle kuin kauas: jos et pääse itse juhlistamaan äitiä tänä vuonna, muista häntä hänen lempilehdellään. Löydät valikoimastamme sadat äitien suosimat lehdet, jotka ilahduttavat äidin elämää!

Tiesitkö tämän äitienpäivästä? 10 mielenkiintoista faktaa

1. Tänä vuonna on äitienpäivän 104-vuotisjuhla Suomessa. Perinne alkoi vuonna 1918. Äitienpäivän juhlinta rantautui maailmalta Suomeen paljon nopeammin kuin mikään muu juhlapyhä.

2. Suurimmassa osassa kielistä sana äiti alkaa M-kirjaimella. Esimerkkinä englanninkielinen Mother. Suomi kuuluu totta kai niihin erittäin harvoihin kieliin, joissa näin ei ole.

3. Nuorin äiti koskaan oli vain 5-vuotias. Lapsi syntyi vuonna 1939 Perussa. Äiti selvisi synnytyksestä ja lapsi kasvatettiin hänen veljenään. Lapsen isä ei koskaan selvinnyt.

4. Vanhin synnyttäjä koskaan oli 74-vuotias intialainen nainen. Lapsi syntyi vuonna 2019.

5. Suurin määrä koskaan kerralla syntyneitä lapsia on kahdeksan.

6. Lyhyin aika sisarusten syntymän välillä on 208 päivää. Raskaus kestää keskimäärin 280 päivää.

7. Pisin aika sisarusten syntymien välillä on 41 vuotta ja 185 päivää.

8. Äitienpäivää vietetään yleisesti toukokuun toisena sunnuntaina, mutta esimerkiksi Ruotsissa vasta kaksi viikkoa myöhemmin. Tarina kertoo, että syynä tähän ovat luonnosta löytyvät kukat. Mitä pidemmälle toukokuu ehtii, sitä kauniimman kimpun äidille saa koottua.

9. Kaikista maailman vuoden aikana ostettavista kukkakimpuista puolet ostetaan äitienpäivän aikaan.

10. Tyypillisimmät lahjat ovat kukkia, kortteja, ravintolaillallisia, koruja, lahjakortteja, kirjoja, lehtiä, kodinkoneita ja kauneushoitoja.

Mitä äidille äitienpäivälahjaksi?
Äitienpäivä on toukokuun toisena sunnuntaina ja nyt on aika alkaa pohtia yhtä vuoden tärkeimmistä lahjaostoksista. Mitä äidille lahjaksi? Äitejä on monenlaisia ja siksi myös lahjavaihtoehtoja! On tärkeää, että äitienpäivälahja on vastaanottajalle sopiva. Lehtitilaus on helppo ja edullinen lahja, joka ilahduttaa saajaansa vielä pitkään äitienpäivän jälkeen. Postiluukusta tipahtava lehti muistuttaa sekä äitienpäivästä, että lahjan antajasta. Me teimme kyselykierroksen ja äidit paljastivat mitä he toivovat äitienpäivälahjaksi Lehtikuninkaalta.

äiti


TOP 10 suosituimmat äitienpäivälahjat
1. Seiska
2. Me Naiset
3. Eeva
4. Katso
5. Kotiliesi
6. Kodin Kuvalehti
7. Seura
8. Anna
9. Et-lehti
10. Kotipuutarha

Viisi syytä miksi äidit ovat mahtavia
Äitejä on varmasti yhtä monenlaisia kuin kukkia kedolla, mutta yksi asia on varma: jokaisen äiti on yleensä se paras äiti! Listasimme joitakin syitä siihen, miksi äidit ovat niin mahtavia:

1. Äiti on kasvattanut sinut syntymästäsi saakka ja
jatkaa sitä edelleen.

2. Äiti on kuunnellut kitinääsi milloin mistäkin lapsesta
saakka, eikä vieläkään ole jättänyt sinua

3. Äiti jaksaa aina tsempata, silloinkin kun ehkä itse
ajattelet ettei siihen olisi aihetta

4. Äiti huolehtii ja haluaa vain parastasi

5. Äidin laittama ruoka on aina maukasta!

lahja


Koska äitejä on monenlaisia, on meillä myös valikoimassa monenlaisia lehtiä äidille lahjaksi. Olemme koonneet kaikki parhaat äitienpäivälahjaideat tänne. Valitse juuri sinun äidillesi sopiva lahja!
koululainenKoululainen tarjoaa monipuolista sisältöä tiedonnälkäiselle 7–13 -vuotiaille alakoululaisille! Asiantuntijoiden toimittama Koululainen kantaa vastuunsa lapsen turvallisten mediataitojen kehittymisestä. Lehden huolellisesti suunniteltu rakenne auttaa innostumaan lukemisesta ja oppimaan uutta.

Koululainen keskittyy kiinnostavin aiheisiin ja ilmestyy kerran kuukaudessa. Vauhdikas ja hyväntuulinen lukupaketti sisältää mielenkiintoisia tarinoita, jännittävää tiedettä, hyviä roolimalleja ja idoleita sekä monipuolisia tehtäviä tietovisoista ristikoihin ja viihdyttäviin testeihin. Koululainen tuo lukijalleen riemua, onnistumisen iloa ja ystävyyttä!

Tilaa nyt lapsen päivää piristävä Koululainen hintaan 5 nroa 25 € (norm. 60 €) ja saat kaupan päälle 2 tilaajalahjaa (Limenvärinen vedenpitävä reppu ja Power Bank to Go vara-akku, arvo 58,90 €). Lisäksi kestotilaukseen kuuluu digilehden lukuoikeus ja Koululaisen lehtiarkisto. Tarjous on voimassa 30.4.2022 saakka. Tilaa Koululainen tästä.C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D