Puutarhanhoito avuksi stressiin

tisdag 17 mars, 2020 @ 10:17
0
Perjantaina koittaa kevätpäiväntasaus, mikä tarkoittaa sitä, että yö ja päivä ovat yhtä pitkiä! Kevätpäiväntasauksena jätetään hyvästit talvelle ja siirrytään kevääseen ja siitä kohti kesää: kesäaikakin alkaa jo ensi viikolla.

Planting

Valon ja lämmön lisääntyminen sekä vihertävä luonto saa ajatukset siirtymään puutarhanlaittoon sekä kodin ja kesämökin fiksailuun. Pikkuremontit, sisustusprojektit, kukkien istutus ja kasvimaan laitto kuuluvat monen kevään lempipuuhiin - lisäksi ne voivat lievittää stressiä ja virkistävät mieltä, mikä on juuri nyt monelle tervetullutta. Omalla pihalla tai parvekepuutarhassa puuhailu rauhoittaa ja on oivaa ajanvietettä. Jos puutarhanhoito ja kasvien istuttaminen ei juuri nyt ole sinulle mahdollista, voit suunnitella mitä haluat puutarhaan laittaa kun aika koittaa ja miettiä istutuksia ja sommitelmia. Hyvä vaihtoehto puutarhanhoidolle ulkona on myös sisäviherkasveista huolehtiminen. Jo mullan vaihtaminen ja lakastuneiden oksien tai kukkien poistaminen ja muu yleinen viherkasveista huolehtiminen kohottaa mielialaa ja saa keväisen fiiliksen alulleen. Meiltä löydät useita niin suomalaisa kuin ulkomaisia puutarhalehtiä, joista hakea inspiraatiota ja apua projekteihin!

Balcony garden


koronavirus


Karanteenissa oleminen ei ole kivaa ja siksi päätimme yrittää olla hyödyksi ja löytää positiivisia asioita vaikeasta tilanteesta. Tietenkään ei kannata lähteä urheilemaan, jos tuntee itsensä sairaaksi tai tehdä asioita, jotka stressaavat. Ajattelimme kuitenkin listata muutaman idean, että miten ajan saa kulumaan koronakaranteenissa ja kuulemme mielellään teidän ajatuksianne, että mitä listalta puuttuu.

1. Katso elokuvia ja sarjoja. Nyt on aika päästä kärryille uusimista uutuuksista ja katsoa uudelleen klassikot. SF Anytime on erinomainen palvelu, kun haluat katsoa leffoja kotisohvalta käsin poistumatta mihinkään.

2. Aloita uudestaan vanha harrastus. Milloin viimeksi piirsit, maalasit tai teit käsitöitä?

3. Kodin pikkuaskareet. Aina löytyy jotain tehtävää tai parannettavaa, kuten uunin puhdistus tai taulujen ripustus. Milloin kilpailutit sähkösopimuksen ja vakuutukset edellisen kerran?

4. Kävely luonnossa. Ihmismassoissa liikkumista kannattaa ja tulee välttää, mutta moni Suomalainen pääsee metsäpoluille ilman, että tarvitsee kohdata yhtään toista ihmistä. Nauti siis kevätauringosta ja raikkaasta ilmasta, joka myös pitää terveenä.

5. Jos ulos meneminen ei ole vaihtoehto niin netistä löytyy valtavasti ohjeita kehonpainotreeneihin, jotka eivät vaadi mitään välineitä ja onnistuvat hyvin kotona.

6. Jooga ja meditaatio ovat hyväksi mielelle ja keholle stressaavina ja epävarmoina aikoina.

7. Leivo esimerkiksi leipää. Saat ajan kulumaan ja kaupassa käynnitkin vähenevät samalla.

8. Tee hävikkiruokaa mitä kaapista löytyy periaatteella. Tämä on yllättävän luova harrastus ja kuka tietää ehkä luot uuden suosikkireseptin.

9. Järjestä kaapit. Nyt on myös aikaa laittaa turhaa ylimääräistä tavaraa myyntiin.

10. Lue lehtiä ja kirjoja tai kuuntele äänikirjoja samalla kuin touhuat muuta.

11. Pelaa pelejä perheen kesken. On aika kaivaa Afrikan tähti esiin ja viettää laatuaikaa.

12. Osta lahjakortteja, joissa on avoin päivämäärä paikallisilta yrityksiltä ja pienyrittäjiltä tue tällä tavoin heitä. Moni ravintola tarjoaa myös kotiinkuljetuksen kotiovelle ulkona syömisen sijaan isoimmissa kaupungeissa.

13. Auta tuttuja ja naapureita, jotka kuuluvat riskiryhmään esimerkiksi ostoksilla käymisessä tai muiden asioiden hoitamisessa.

14. Soita ystävälle, jonka kanssa et ole puhunut aikoihin.

15. Älä tee mitään. Joskus on vain hyvä olla paikoillaan tekemättä mitään.

Ja älä unohda pestä käsiä joka käänteessä!

Kommentoi alle, että mitä sinä teet karanteenissa.


Naistenpäivä 8.3.2020

onsdag 04 mars, 2020 @ 11:40
0
naistenpäivä


Kansainvälinen naistenpäivä on kansainvälinen vuosipäivä, jota on vietetty 8. maaliskuuta 1900-luvun alkupuolelta lähtien. Siitä tuli YK:n tunnustama teemapäivä vuonna 1975. Tarkoitus on juhlistaa naisia ja pyrkimystä sukupuolten tasa-arvoon.
Kansainvälinen naistenpäivä on virallinen juhlapäivä useissa maissa. Perinteen mukaan miehet kunnioittavat äitejään, vaimojaan, tyttöystäviään, työtovereitaan ja muita läheisiä naisia kukilla tai muilla pienillä lahjoilla. Jossain maissa päivällä on yhtä vankka asema kuin äitienpäivällä. Sitten päästäänkin ikuisuuskysymykseen: mitä naistenpäivälahjaksi? Me listasimme alle naisten toivelahjat.

Naistenpäivälahjat top 10
1. Seiska
2. Kunto Plus
3. Seura
4. Kodin Kuvalehti
5. ET-Lehti
6. Anna
7. Me Naiset
8. Kotipuutarha
9. Koti ja keittiö
10. Apu

Löydät kaikki naistenpäivälahjaideat täältä.

lukeminen

nainen

naiset


Kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3. juhlistetaan naisten sosiaalisia, poliittisia ja taloudellisia saavutuksia sekä nostetaan esiin naisten asemaan liittyviä epäkohtia. Naistenpäivänä on hyvä hetki muistaa äitiä, vaimoa, tyttöystävää, työtovereita ja muita läheisiä naisia pienillä lahjoilla. Hemmottele itseäsi tai elämäsi naista tilaamalla lehti itsellesi tai lahjaksi osoitteesta Lehtikuningas.fi!C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D