- Ei puhelinmyyntiä
- Turvalliset maksutavat
- Suomen suurin valikoima lehtiä ja tilaajalahjoja
Leivotaan ja 2020 vuoden uutuuslehti Gluteeniton Keittiö tarjoavat upeita reseptejä niin arjen kuin juhlan herkkuihin. Gluteeniton Keittiö erikoistuu nimensä mukaisesti gluteenittomaan ruokavalioon sopiviin resepteihin ja Leivotaan-lehdestä taas löydät monipuoliset reseptit kaikenlaiseen leivontaan! Löydät tarkemman esittelyn Gluteeniton Keittiö -lehdestä täältä. Kun tilaat nyt nämä kaksi suosikkilehteä, varmistat itsellesi juhlakauden reseptit sisältävät lehdet, jotka ilmestyvät loka-marraskuun vaihteessa. Poimi kaikki suussa sulavat ohjeet talteen myös tulevia vuosia varten! Tästä löydät molemmista lehdistä yhden aiemmin julkaistun reseptin maistiaisena sisällöstä.

Leivotaan-lehden resepti:
Hasselbackan omenakakku
8–10 palaa
Mausta omenakakku kardemummalla ja tunne huumava tuoksu keittiössäsi. Omenanpuolikkaat viilletään Hasselbackan perunoiden tapaan.

Kakku
4–5 omenaa
175 g huoneenlämpöistä voita
3 dl muscovadosokeria
3 munaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl vastajauhettua kardemummaa
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa
2 rkl voisulaa
Koristelu
tomusokeria
TEE NÄIN
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm). Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
2. Kuori omenat. Poista siemenkodat ja halkaise omenat kahtia. Viillä omenan puolikkaat Hasselbackan perunoiden tyyliin, eli tee syviä viiltoja vieri viereen, mutta älä leikkaa pohjaan saakka.
3. Vatkaa voi ja muscovadosokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita huolella jokaisen munan lisäämisen jälkeen.
4. Sekoita leivinjauhe ja kardemumma vehnäjauhojen joukkoon. Kääntele jauhoseosta ja maitoa vuorotellen taikinan joukkoon. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
5. Kaada taikina vuokaan. Paina omenanpuolikkaat kevyesti taikinaan kiinni. Voitele omenien pinnat voisulalla.
6. Paista kakkua uunissa 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Puuteroi pinta tomusokerilla ennen tarjoilua.
Omenakakun kuva: Thomas Carlgren
Gluteeniton Keittiö -lehden resepti:

Tilaa lehdet nyt upein kampanjahinnoin ja varmista itsellesi niin juhlakauden parhaat reseptit kuin muut jokaiseen vuodenaikaan sopivat ihanat herkut!