Miten vietät talvilomaa?

maanantai 11 helmikuuta, 2019 @ 16.48
0
Talviloma, tai hiihtoloma, tuo useille tarvitun tauon kylmän talven keskelle. Loma katkaisee mukavasti muuten pitkältä tuntuvan alkuvuoden puurtamisputken ja lennättää toisen esimerkiksi Espanjan aurinkoon, kun taas toinen pakkaa sukset auton katolle ja hurauttaa Leville tai Rukalle laskettelemaan ja hiihtämään. Energian tuominen kesää odottavalle onkin ollut talviloman tarkoitus alun perin – koska lapset ja myös aikuiset viettävät nykyään niin paljon aikaa sisätiloissa tuo ulkoaktiviteetteihin keskittynyt talviloma tähän sopivan tauon.

Pulkkamäki


Talvilomaa, silloin hiihtolomaa, alettiin suunnittelemaan kouluvuoteen 20-luvulla ja 30-luvulla vihdoinkin ensimmäiset lapset pääsivät nauttimaan ulkoilupainotteisesta talvilomasta koko Suomessa. Tuolloin voisi kuvitella talviloman olleen lasten suuri riemu pulkkamäkineen ja hiihtoretkineen, vaan miten on tänä päivänä, kun useat lapset viettävät vapaa-aikaakin enimmäkseen sisätiloissa? Onneksi sisätiloissakin voi keksiä hauskaa ja kehittävää tekemistä, esimerkiksi lukeminen kuuluu monen mielestä rentouttavaan lomaan! Lapsille mutta myös aikuisille löytyy useita lehtiä, joista löytyy niin lukemista kuin tekemistäkin. Aikuisten suosiossa ovat perinteiset ristikkolehdet, mutta ristikoiden ratkomiseen ei aina tarvita erillistä ristikkolehteä. Joidenkin suosittujen aikakauslehtien, kuten Apu ja Seura, välissä tulee myös ristikoita, jolloin voi yhdistää tehokkaan aivojumpan sekä lukemisen ilot.

Lukeva lapsi


Lapsille taas muutakin viihdykettä kuin lukemista tarjoavat esimerkiksi Onni Pupunen, TOPModel ja uutuus Apu Juniori. Jos siis lapsen keskittymiskyky herpaantuu helposti, voi tällainen lehti olla hyvä ratkaisu. Mielenkiinto pysyy paremmin yllä, kun lapsen aivoja stimuloidaan monilla eri tavoilla. Suosikkilehti toimii yhtä hyvin perinteisellä hiihtolomalla, kun hiihto- pulkkamäki- tai laskettelupäivän jälkeen haluaa vain maata sohvalla tai etelänlomalla rantatuolissa lekotellessa. Niin, miten sinä siis vietät talvilomaasi, hiihtäen vai auringossa maaten? Olipa vastauksesi mikä tahansa, toivottavasti myös hyvä lehti kuuluu täydelliseen lomaasi!
Talvilomatarjoukset löydät täältä.

Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D