Ruoka

Parhaat reseptit lähestyvälle juhlakaudelle!

maanantai 07 lokakuuta, 2019 @ 11.22
0
Vuodenvaihteen lähestyminen tuo tullessaan juhlakauden, johon sopivat hieman arkiruokaa paremmat ruuat ja herkut! Erityisesti joulun aika on monelle tärkeä ruokajuhla, johon kuuluvat vahvasti perinteiset herkut. Joskus kuitenkin samojen juhlaruokien syöminen vuodesta toiseen saattaa kyllästyttää tai niiden ohelle toivoisi ainakin jotakin vaihtelua. Mitä jos tänne vuonna kokeilisitkin joitakin uusia reseptejä ja leipomuksia juhlakaudella? Saatat jopa löytää uuden suosikin näiden joukosta!

Joululeivonta


Vuosi sitten lähetimme uutiskirjeessämme reseptin rahkataikinaan leivotuista pähkinäisistä luumutortuista, joka on alunperin nähty Leivotaan/Gluteeniton Leivonta -lehdissä. Nappaa tästä ohje talteen:

Pähkinäiset luumutortut (35 kpl)
Gluteeniton

Rahkataikina
250 g margariinia tai voita
5–6 dl hienoa jauhoseosta (glut.)
1 tlk (250 g) maitorahkaa

Lisäksi
luumumarmeladia
pähkinäseosta (pähkinöitä, manteleita, kuivattuja hedelmiä, marjoja)
1 muna voiteluun
tomusokeria koristeluun

TEE NÄIN
1. Nypi rasva jauhoseoksen joukkoon. Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin 20 minuutiksi.
2. Kaulitse taikina kahdessa erässä hyvin jauhotetulla alustalla noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
4. Hienonna pähkinäseos.
5. Leikkaa taikinasta pieniä neliöitä (8 x 7 cm) ja tee jokaisen neliön kaikkiin kulmiin viilto kohti keskustaa. Lisää luumumarmeladia keskelle ja taita tähden muotoon.
6. Voitele rikki vatkatulla munalla. Ripottele pinnalle pähkinäseosta. Paista noin 10–15 minuuttia.

Kun tilaat ruoka- ja leivontalehdet nyt, varmistat että saat juhlakauden teemalehdet itsellesi. Älä jää ilman kauden inspiroivimpia reseptejä! Löydät täältä kaikki tämän vuoden parhaat ruoka- ja leivontalehtitarjoukset.

Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D