Elämäntapa

10 ajatusta elämästä

keskiviikko 06 syyskuuta, 2017 @ 09.21
0
sunnuntai


Näin syksyllä lehdet pursuavat kaikenlaisia elämänohjeita, vinkkejä ja rutiineja joita jokaisen tulisi noudattaa. Kokosimme yhteen Syksyn 2017 kymmenen parasta vinkkiä kuinka tulla onnellisemmaksi ja nauttia elämästä enemmän.

1. Ala viettää aikaa sinulle oikeiden ihmisten kanssa – Niiden Ihmisten kansa, jotka antavat sinulle energiaa, saavat sinut nauramaan ja arvostavat sinua. Jotka rohkaisevat sinua kehittymään ihmisenä ja auttavat sinua eteenpäin elämässä. Jos koet, että joku vie energiaasi, tuhlaa aikaasi tai ei jaa samoja arvoja on aika hyväksyä, että kaikkia tapaamiaan ihmisiä ei voi pitää elämässään, vaikka haluaisi. Klassinen esimerkki on lapsuuden ystävät, jotka päätyvät tekemään päinvastaisia asioita elämässään. Jos joku tuntuu väärälle laske rohkeasti irti ja keskity ihmisiin, jotka tuntuvat oikealle.

2. Ole rehellinen itsellesi, aivan kaikesta – ole rehellinen siitä mikä tuntuu oikealle ja missä tarvitaan muutosta. Ole rehellinen jokaisella elämäsi osa-alueella. Kun alat olla täysin rehellinen itsellesi alat ymmärtää paremmin, että missä seisot tässä elämässä, miten päädyit tähän tilanteeseen ja sinulla on paremmat mahdollisuudet löytää sinulle oikea suunta. Joskus omat ajatukset ja tunteet eivät tunnu järkevälle, mutta ole kuitenkin rehellinen itsellesi. Mieti, että onko tämä jotain pysyvää vai ohimenevää. Joskus kun tajuaa, että tuo asia josta ei ollut aluksi rehellinen itselleen on ohimenevää siihen liittyvä ahdistus poistuu.

3. Tee omasta onnellisuudestasi tärkein prioriteettisi – Se mitä sinä haluat, on tärkeää. Se on tärkeintä sinun elämässäsi. Pidä mielessä, että sinulla on paremmat mahdollisuudet huolehtia läheisistäsi, kun olet itse onnellinen ja tyytyväinen elämääsi. Sinun onnellisuutesi ei ole pois keneltäkään muulta. Jos odotat, että joku muu tekee sinut onnelliseksi et tule koskaan olemaan aidosti onnellinen. Kukaan muu kuin sinä itse ei pysty täyttämään kaikkia toiveitasi. Ala etsiä onnellisuutta niistä mahdollisuuksista joita sinulla on ja jonain päivänä löydät etsimäsi. Usko itseesi – aika ei ole koskaan oikea, joten ala toimia nyt. Aloita pienistä asioista ja pyri koko ajan eteenpäin.

4. Ole oma itsesi, aidosti ja ylpeästi
– ole oma itsesi, kaikki muut ovat jo varattuina. Pyrkimys olla kuten kaikki muut on tuhlausta. Kun olet oma itsesi ja keskityt asioihin, jotka ovat lähellä sinun sydäntäsi törmäät todennäköisemmin myös ihmisiin, jotka ovat sinun kaltaisiasi. Se on mahtava tunne, kun olet oma hassu, outo itsesi ja joku toinen ajattelee, että sinä olet mahtava.

5. Huomioi tämä hetki ja ala elää tässä hetkessä – on helppoa joko elää tulevaisuudessa tai murehtia menneitä. On niin helppoa ajatella ”huomenna, ensi viikolla, ensi vuonna, kun olen saavuttanut sitä, kun olen sen ikäinen”. Lopeta tuon kaltainen ajattelu ja ala elää nyt. Opi olemaan tässä ja nyt. Jokaisessa päivässä on jotain hyvää ja meidän pitäisi arvostaa enemmän elämää tässä hetkessä kuten se on tänään. Ala nauttimaan asioista joita sinulla on jo. Ajattelemme liian usein, että meistä tulee onnellisia, kun saavutamme tiettyjä asioita elämässä. Todellisuus on, että noiden tavoitteiden ja asioiden saavuttamiseen menee aikaa ja ne ovat todennäköisesti muuttuneet monta kertaa matkalla. Nauti siis tästä hetkestä.

6. Älä vertaa itseäsi muihin – jos haluat verrata itseäsi johonkin niin ala kilpailla itsesi aiemman version kanssa. Aina on kehitettävää ja parannettavaa ja vaikka tuntuisi, että et ole muuttunut paljon vuosien varrella, on hyvä katsoa elämässä taaksepäin ja miettiä onko suuntasi oikea ja oletko kehittynyt ihmisenä. Kilpaile itsesi kanssa siitä, että olet paras mahdollinen versio itsestäsi.

7. Ole mukava muille – ole onnellinen, kun muut menestyvät, sano kiitos, anna kehu, jos sinusta tuntuu siltä. Ala kiinnittää enemmän huomiota, että mistä pidät ihmisissä ympärilläsi ja kerro se heille. Kehu tulee kehun luo vai mitä? Ole avulias. Mitä enemmän autat muita sitä todennäköisemmin he auttavat sinua. Mitä enemmän negatiivisia asioita sanot, sitä todennäköisemmin niitä myös kuulet. Mieti, että onko asia jota olet sanomassa mukavasti sanottu. Jos vastaus on ei mieti uudelleen ennen kuin sanot sen ääneen.

8. Hyväksy, että kaikki ei ole täydellistä – virheitä tapahtuu, aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Mitä enemmän riskejä ottaa sitä todennäköisemmin jossain vaiheessa kompuroi. Arvosta sitä, että kuitenkin yrität, opit, kasvat ja kehityt jatkuvasti. Hyväksy kuitenkin, että aina kaikki ei voi olla täydellistä. Ihmiset ympärilläsi ovat mitä ovat ja yksi ihminen ei voi tehdä koko maailmasta täydellistä. Jos pyrit aina kehittymään, oppimaan ja olemaan parempi se on enemmän kuin tarpeeksi. Keskity asioihin joihin voit oikeasti vaikuttaa – on helppoa alkaa ajatella liikaa ja murehtia asioita joihin ei voi vaikuttaa millään tavalla. Sinä et voi muuttaa kaikkea ja on tuhlausta käyttää energiaa asioihin joihin ei voi vaikuttaa. Tämä johtaa vain turhautumiseen ja onnettomaan elämään. keskity asioihin joihin voit vaikuttaa ja toimi nyt. Jos kohtaat ongelman keskity sen ratkaisemiseen, älä siitä murehtimiseen tai valittamiseen.

9. Tee töitä tavoitteidesi eteen – mitä isommat suunnitelmat, sitä enemmän suunnittelua ja töitä tarvitaan. Tee suunnitelma, aloita pienistä loogisista askeleista ja pyri jatkuvasti eteenpäin. Pienet purot muuttuvat ajan saatossa isommaksi virraksi. Kukaan muu ei voi tehdä unelmistasi totta kuin sinä itse. Matkallasi tapaat varmasti ihmisiä, jotka ovat avuksi tavoitteidesi saavuttamisessa, mutta loppujen lopuksi sinä itse olet vastuussa omasta elämästäsi.

10. Ole avoin – anna elämälle ja sattumalle mahdollisuus. Anna elämän kuljettaa ja et tiedä minne päädyt. Pidä kuitenkin tavoitteesi aina mielessäsi. Anna tapaamillesi ihmisille mahdollisuus. Älä tuomitse etukäteen. Kiinnitä enemmän huomiota siihen mitä ihmiset tekevät kuin mitä he sanovat. Kuuntele itseäsi niin hyvässä kuin pahassa. Kokeile rohkeasti uusia asioita. Astu ulos mukavuusalueeltasi. Kokemukset tekevät meistä rikkaan. Ehkä kokeilemalla jotain täysin uutta löydät oman juttusi tai ihmisen, josta tulee sinulle tärkeä. Älä koskaan sano ei seikkailulle.

seikkailu

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D