• Ei puhelinmyyntiä
  • Turvalliset maksutavat
  • Suomen suurin valikoima

Miksi kestotilauksen peruminen on niin vaikeaa?

Kestotilaus on lehtitilaus, joka jatkuu automaattisesti tarjouskauden jälkeen voimassaolevaan kestotilaushintaan. Laskutuskauden pituus vaihtelee sopimuksen mukaan yhdestä numerosta vuoteen.

Miksi kestotilauksen irtisanominen on sitten niin vaikeaa? Vastaus on, että ei se oikeasti ole. Yleisesti uskotaan, että kestotilauksen peruminen on mahdotonta tai erittäin vaikeaa, mutta tämä ei ole totta. Listasimme alle kysymyksiä ja vastauksia, kuinka perua kestotilaus helposti ja nopeasti.

Minne teen kestotilauksen peruutuksen?
Tee kestotilauksen peruutus oikeaan paikkaan. Kestotilauksen irtisanominen tulee ilmoittaa lehden kustantajalle, vaikka olisitkin tilannut jälleenmyyjältä kuten Lehtikuningas.fi.

Miten tiedän, että mikä kustantaja on kyseessä?
Lehden kustantajan nimi löytyy lehdestä, laskusta, meidän asiakaspalvelustamme ja myös googlettamalla. Kustantajia ovat Sanoma, Aller Media, A-lehdet ja Otavamedia. Kustantajilla ei ole pääsyä toistensa järjestelmiin, joten varmista, että ilmoitat peruutuksen oikeaan paikkaan.

Milloin minun pitää perua kestotilaus?
Peru kestotilaus oikeaan aikaan. Kestotilauksen voi perua heti, kun olet vastaanottanut ensimmäisen laskun, mutta viimeistään kaksi viikkoa ennen uuden laskutuskauden alkua. Kestotilaus on hyvä perua kuitenkin aiemmin kuin kaksi viikkoa ennen uuden laskutuskauden alkamista.

Mitä jos unohdin perua kestotilauksen ajoissa?
Jos haluat irtisanoa kestotilauksen muulloin kuin kaksi viikkoa ennen uuden laskutuskauden alkua olet velvollinen maksamaan irtisanomisen voimaantuloon saakka lähetetyt lehdet. Lähetetyt lehdet veloitetaan yleensä erillishinnaston mukaan. Jos laskutusjakso tai maksueriä on maksettu ennen irtisanomisen voimaantuloa, tilaus päätetään maksetun jakson loppuun.

Miten perun kestotilauksen?
Peruutuksen voi tehdä puhelimitse, sähköpostilla tai kustantajan omien sivujen kautta. Löydät kustantajan asiakaspalvelun tai tilaajapalvelun yhteystiedot tilausvahvistuksesta, laskusta, lehdestä ja netistä. Pidä mielessä, että kestotilauksen irtisanominen tulee tehdä oikealle kustantajalle. Kustantajilla tai jälleenmyyjillä ei ole pääsyä toistensa järjestelmiin.

Voinko vain jättää laskun maksamatta ja kestotilaus irtisanoutuu?
Et voi. Laskun maksamatta jättämistä ei katsota tilauksen perumiseksi vaan laskut menevät perintään. Kestotilauksen peruuttaminen voi olla vapaamuotoinen ja se tehdään sähköpostilla, puhelimitse tai internetin kautta kustantajalle.

Tilasin lehden Lehtikuninkaalta, miksi en voi perua kestotilausta samaan paikkaan?
Me olemme lehtitilausten jälleenmyyjä. Me otamme tilauksia vastaan asiakkailta ja välitämme ne eteenpäin kustantajille. Me laskutamme ensimmäisen tarjouskauden joissain tapauksissa, mutta tämän jälkeen kustantaja hoitaa laskutuksen. Kustantajat määrittelevät tarjoushinnat ja kestotilaushinnat. Meillä ei ole pääsyä kustantajien järjestelmiin, joten emme pysty muuttamaan tilauksia tai edes tarkastamaan tilauksen tilaa sen jälkeen, kun se on välitetty meiltä eteenpäin. Kuulostaa ehkä monimutkaiselle, mutta se ei ole. Nyrkkisääntö on, että kestotilauksen irtisanominen tulee tehdä kustantajalle. Kommentoi alle, jos jokin jäi vielä askarruttamaan!

Parhaat määräaikaiset tarjoukset löydät sivustolta Lehtikuningas.fi.

tiistai 04 heinäkuuta, 2017 @ 09.59

Lehtikuningas toimii näin

Tilaat lehtitilauksen
Toimitamme tilauksesi lehden kustantajalle
Kustantamo toimittaa lehden sinulle