Matkailu

Amsterdam

maanantai 24 lokakuuta, 2016 @ 12.42
0

Tällä kertaa näppäimillä Reetta, Lehtikuninkaan maajohtaja. Vapaa-aikani menee pitkälti matkustellen ja siksi ajattelin jakaa muutaman matkavinkin kanssanne. Tänä viikonloppuna matkakohteeksi valikoitui syntiseksikin haukuttu Amsterdam.

Amsterdam on yksi niistä kaupungeista, joihin tykkään palata uudelleen ja uudelleen. Pakko kyllä tunnustaa, että Amsterdam ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä. Ensimmäisestä reissustani tuohon kanaalien kaupunkiin 2009 jäi päällimmäisenä mieleen huonosti käyttäytyvät turistit.

Toki tuolla ensimmäisellä matkalla en uskaltautunut poistumaan turistialueilta ja Amsterdamin eläväiset kadut, rento tunnelma, suklaat ja juustot, pyöräilyn ihanuus sekä kaiken kattava persoonallisuus eivät päässeet viemään mennessään. Vinkkini on siis yksinkertainen – uskaltaudu poistumaan ydinkeskustasta ja anna kaupungin viedä mukanaan.

Sunnuntai oli ihanan aurinkoinen ja syksyisen raikas päivä ja päätimme paikallisen ystäväni kanssa käydä ajelulla museoraitiovaunulla, joka kulkee Haarlemmerstationin ja Amstelveenin väliä. Museoraitiovaunu toimii vapaaehtoisperiaatteella, joten konduktöörit ja kuljettajat ovat todella omistautuneita harrastukselleen ja osaavat kertoa mielenkiintoisia yksityiskohtia raitiovaunujen ja raideliikenteen historiasta. Matka edestakaisin maksaa vain 5 €.

Mikä on ihanampaa kuin huristella kanaalien varrella maisemia ihastellen?

Ihanaa viikon alkua!

Reetta


Psst. Katso viikon suosituin lehti TÄSTÄ.

Amsterdam

Amsterdam ops

Amsterdam opas


Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D