Hanna Paavilainen

Oi, ja puudelit jo!

fredag 26 augusti, 2016 @ 22:05
0
Ympärilläni kuohuu. Ystäväni menevät naimisiin tai saavat lapsia tai muuttavat merten taa. Omassa elämässäni suurin tapahtuma taitaa olla se, että marraskuussa tulee uusia jaksoja tv-sarja Gilmoren tytöistä.

Koska tämä on elämäni yksi suurimmista asioista juuri nyt, niin tänne blogiinhan täytyy avautua aiheesta ainakin yhden kirjoituksen verran. Eikä tässä ole edes mitään Netflix -yhteistyökumppanuutta takana, vaan ihan oikeasti tämä on ehkä isoin juttu syksyssäni.

Gilmoren tytöt sijoittuu Stars Hollown kylään, jossa putkivedessä on jotakin ilmeisestikin jonkun piristävän aineen johdannaista, sillä kaikki puhuvat niin nopeasti ja nokkelasti, että sarja on ihan vain pakko katsoa useampaan kertaan, jotta ymmärtäisi jokaisen dialogin kokonaan. Gilmoren tytöt kertovat kolmesta sukupolvesta naisia ja nuorena samaistuin kilttiin ja kunnianhimoiseen Roryyn, nykyään sisukkaaseen äitiin Loreleihin. Kummallisella tavalla sarkastisen isoäidinkin rooli alkaa jo tuntua läheiseltä. Lisäksi sarja on täynnä hulvattomia sivuhahmoja, joista lempihahmoni tällä hetkellä on jokapaikanhöylä Kirk. Suurimman osan Gilmoren tyttöjen lentävistä lauseista osaan jo ulkoa (kuten otsikko), mutta jokaisella uusintakatselukerralla löydän jotain uutta. Stars Hollown kylässä on aina jonkunlaiset kyläjuhlat käynnissä, mutta mitään varsinaisesti merkittävää ei koskaan tapahdu.

Siinä on jotain mieltä rauhoittavaa, että missä tahansa paikassa tai millaisessa vaiheessa tahansa elämässä olenkin, voin aina palata Stars Hollown kylään, missä kaikki on ennallaan.

Onko täällä muita Gilmoren tyttöjä?

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Hullun hatuntekijän juhlat

måndag 27 juni, 2016 @ 12:51
0
Yksi ammattieduistani on se, että minut kutsutaan mukaan moniin häihin. Sehän sopii, sillä rakastan juhlia. Häät ovat siitä ihanat juhlat, että ne eivät kestä vain yhtä päivää, vaan monta kuukautta. Siinä matkan varrella on monta syytä pienempään juhlaan: puvun löytäminen, kaasojen ja bestmanien tapaaminen ja muun häätoimikunnan tapaaminen, hääharjoitukset vihkikirkossa, viimeinen yö naimattomana yhdessä ystävien kanssa sekä tietenkin polttarit. Pappina yleensä pääsen mukaan jo häiden ennakkopöhinään, tällä kertaa polttareihin. Polttariporukka oli ottanut teemaksi Liisa Ihmemaassa ja juhlatila oli täynnä elämänviisauksia Liisan eksentriseltä matkalta. Aikamoinen matka jäniksenkoloon oli myös kyseisen naisporukan jutut, mutta siinä ehkä vetoan rippisalaisuuteen :)

polttarit
polttarit
polttarit
polttarit
polttarit
polttarit
polttarit

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Hyvää pääsiäistä!

söndag 27 mars, 2016 @ 19:11
0
Pääsiäinen on outo juhla. Muistellaan nyt sitten ystävyyden petosta ja sitä seurannutta kidutusta. Juhlitaan kuolemaa ristillä. Samalla juhlitaan suurinta rakkautta ja uhrausta. Elämä voittaa.

Pääsiäinen on muutakin kuin munajuhla. Tosin Jeesus ristillä verisenä ei ole se juttu, jonka moni haluaisi kinderistään yllärinä löytää. Sitä se muna kuitenkin symboloi - uutta elämää ylösnousemuksen myötä. Pääsiäiseen kuuluu elämä, kuolema, nöyryytys ja voitto. Kristinusko ei ole vain voittajien ja kiiltokuvapoikien uskonto, jossa kaikilla menee hyvin. Vaikka koti ei näytä samalta kuin Avotakan sivut eikä kroppa ole ihan Fit-lehden kannesta tai perhesuhteet kuin muropaketin kyljestä, niin ei se ole niin justiinsa. Jeesus syntyi äpäränä lannalta haisevaan talliin ja kuoli nöyryytettynä ristillä. Silti hän oli Mestari ja Kuningas.

Meillä pääsiäistä on aina vietetty riehakkaissa tunnelmissa ystävien ja/tai sukulaisten kanssa. Ei olla juurikaan pysähdytty miettimään Jeesuksen kärsimyksiä vaan hypätty aikalailla suoraan siihen ilakointiin. En tiedä, mitä mieltä Jeesus tästä olisi. Toivoisin, että Hän näyttäisi peukkua, iskisi silmää ja kehottaisi ottamaan vielä yhden lautasellisen mämmiä isolla lorauksella kermaa.

laituri
laituri
laituri


Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Flow

tisdag 04 augusti, 2015 @ 20:46
0
Parin viikon päästä on jengillä varmaankin jonkunlainen pyhiinvaellus kohti Suvilahtea, mutta ei välitetä siitä (vielä). Välitetään hetki siitä toisesta Flowsta. Flowparkista.

Pitihän se käydä testaamassa. Nettisivuilla lukee, että tämä seikkailupaikka yhdistää, liikunnallisuuden, yhteisöllisyyden ja ekologisuuden. Ding-ding-ding! Kyllä kiitos! Väliäkös sillä, että poikani serkut (joita on muuten monta!) päihittivät minut niin rohkeudessa, vauhdissa kuin ketteryydessäkin. Hyvin minä silti vedin. Liukuja, keinuja, putkia, tikkaita - kaikkea hauskaa mäntyjen latvojen korkeudella. Päivän treenitkin tuli kuitattua!

Annan itselleni arvosanaksi 8-. Hyvä arvosana yrittämisestä, miinus tuli säälittävästä kiljumisesta jokaisen vähänkin haastavamman esteen kohdalla.

flow
flow
flow

Aamen ja terkkuja,
Hanna

PS. Väriestejuoksun arvonta suoritettu, olen ottanut voittajaan henkilökohtaisesti yhteyttä!
Tykkää ja jaa

No voi gagga

lördag 01 augusti, 2015 @ 11:37
0
Yksi lempilastenvaatemerkeistä Gugguu on saanut viime aikoina aika paljon gaggaata niskaan. Niin paljon, että itseäkin alkoi ihan koko merkki arveluttamaan, vaikka heidän tuotteissaan ei ole oman kokemukseni mukaan ollut mitään vikaa. Sitä on somen voima - joku mokaa ja toinen vetää herneen nenään ja sitten sillä retostellaan ympäri foorumeita. Viime aikoina muutenkin se Facebook on vilissyt puolin ja toisin buuausta ja parjausta kukin omasta kuplastaan ja poterostaan. Olen itse tosi huono suvaitsemaan älyttömyyttä ja ilkeyttä, mutta joskus pitää antaa lupa tehdä virheitä, oppia niistä ja antaa anteeksi.

Gugguun järjestämä asiakasilta tuli hyvään hetkeen - yritys tarvitsee juuri nyt positiivista pöhinää. Melkein en uskaltanut lähteä pippaloihin mukaan, koska eihän tytöt tee mitään koskaan yksin. Ja koska nukkumaanmenoaika. Ja koska ne kaikki ilkeät kommentit netissä.

Onneksi menin. Ilta oli kaunis. Tapasin iloisia ja avoimia naisia. En joutunut olemaan yksin. Muotinäytöksen mallit olivat niin suloisia, että melkein unohdin katsoa vaatteita. Vaikka kävelin kotiin kaatosateessa avokkaissani monta tuntia nukkumaanmenoaikani yli, hymyilin ja olisin voinut vaikka vannoa, että leijuin juuri sen verran asfaltin yläpuolella, ettei korkojen kopinaa erottanut.
Gugguu
Gugguu
Gugguu
Gugguu
Gugguu
Gugguu
Gugguu
Gugguu


Aamen ja terkkuja,
Hanna

#gugguukidsfashion #gugguu

PS. Vielä ehdit osallistua Väriestejuoksu -arvontaan! Arvon voittajan 4.8. Otan yhteyttä voittajaan henkilökohtaisesti.
Tykkää ja jaa

Pssst!

onsdag 22 april, 2015 @ 15:32
0
Pakko vinkata lempikamppiksestani Lehtikuninkaalla. Nimittäin Lehtikuninkaalla on tasaisin väliajoin sellaisia "osta lehti, lähde matkalle" -tyyppisiä kampanjoita, joita kyttään silmä tarkkana. Olen samalla diilillä Venetsiassa , joten tiedän, että kyseessä ei ole mikään huijaus, vaan oikeasti nerokas kampanja.

Tällä kertaa Lehtikuninkaan diilillä voit päästä Tallinnaan hemmottelumatkalle. Taidanpa tilata lehden ja lähdön, klik klik ja tämä mamacita voisi ottaa hieronnan, kiitosh! Pian taidatte saada taas matkakuvia!

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Suklaamunat ja sulka

torsdag 02 april, 2015 @ 16:41
0
Käytiin F:n kanssa oopperassa. Siellä oli ballerinoja ja cembalon soittaja ja huilisti ja laulajia. Niin ja höyhen. Se sulka olikin sitten ihan kaikista parasta ikinä. Ei paljon maltettu ballerinojakaan ihmetellä, kun se sulka oli vaan niin ihana. Täytyi sitten oopperaan asti mennä sulkaa ihailemaan, oishan niitä virpojien oksien mukana tuotuja sulkia ihan kotonakin ollut.

En ihan tiedä, mistä on tullut perinne koristella pajunoksat nimenomaan sulilla. Ehkä siihen jotenkin liittyy pääsiäisen toinen vahva symboli, linnun muna? Pääsiäismunat ovat vertauskuva ylösnousemukselle, samoin kun rairuohot ja narsissit. Kylmästä maasta tai kuolleen näköisen kuoren sisältä tuleekin uutta elämää. Valo voittaa pimeyden. Lammas - joka monen pääsiäispöytään on uhrannut tiensä - on symboli Jeesuksesta uhrina. Mämmi taas on suomalainen versio happamattomasta leivästä, mitä ensimmäisenä pääsiäisenä syötiin.
Pajunoksat ovat suomalainen vastine palmunlehvistä, joita heiteltiin Jeesuksen ja tämän aasin tielle Jerusalemissa. Ne symboloivat myös myös uutta elämää ja ylösnousemusta, sillä pajuissa näkyy pitkän "kuolleen" talven jälkeen ensimmäisiä elon merkkejä luonnossa.

Suklaista pääsiäistä!

höyhen
höhen
höyhen

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa
C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D