Hanna Paavilainen

Vähän liikaa on juuri sopivasti

måndag 06 januari, 2014 @ 09:04
0
Kutsuimme ystävät luoksemme uudeksi vuodeksi ja tarjoilujen suhteen mopo karkasi vähän käsistä. Kokeileva fuusiokeittiömme loihti pöytäään kakkuja, suklaita, chili-karamelli-popcorneja, tzatzikia, falafeleja, tabboulehia, matbuchaa, munakoisoa, pitaa, hummusta, halloumia ja kebabia. Tietysti lantrattuna kohtuullisella määrällä kuohuviiniä ja seurapelejä.

Tabboulehin tapainen salaatti:
- bulguria 2dl (keittämättömänä)
- persiljaa (1 ruukku)
- minttua (1/3 ruukkua)
- tuoretta pinaattia
- 4 tomaattia
- 1 punasipuli
- 1/2 granaattiomenan siemeniä
- 1 sitruunan mehu
- öljyä

Tzatziki:
- Jogurttia (turkkilaista)
- öljyä
- Tzatziki-maustetta
- kurkkua raastettuna
- valkosipulia

Matbucha eli tomaattisalaatti, josta tuli tomaattikastike:
- tölkki kuorittuja tomaatteja
- iso punainen paprika
- 2 valkosipulin kynttä
- suolaa
- öljyä
- 1/2 chilipaprika
Grillaa paprikaa uunissa pehmeäksi. Irroita kuoret (ja tietty siemenet ja valkoiset osat tms). Valuta tomaateista neste pois. Paloittele valkosipuli ja chili pieneksi. Laita kaikki aineet kattilaan ja surrauta pari kertaa sauvasekoittimella sekaisin - saa jättää sattumia. Lisää vähän öljyä ja keitä pari minuuttia. Viilennä jääkaapissa ja tarjoile kylmänä.


Munakoisot:

Leikkaa munakoisot sentin paksuisiksi viipaleiksi ja itketä niitä. Itketä rajusti. Itketä niitä niinkuin ne olisivat kiusanneet sinua ala-asteella. Jos et itketä, niin ne maistuvat kengänpohjilta. Eli suolaa päälle ja anna itkeä 20-30min, pyyhi paperilla kyyneleet ja suola pois, paista öljyssä pehemeäksi.

Falafelit
ostin valmiina. Ei olisi pitänyt. Finduksen pakastefalafelit ovat hyvin kaukana rapsakoista itse tehdyistä falafeleista. Jotenkin jauhoisia. Kaikkiin edellä mainittuihin mömmöihin upotettuna kuitenkin ajoivat ihan asiansa.

Jokainen sai täyttää oman pitaleipänsä. Edellä mainittujen täytteiden lisäksi oli tarjolla salaattia, hummusta, paistettua halloumia ja kebab-lihaa. Ohjelmanumerona olikin sitten katsoa, että kuinka siististi kukin saa pitansa tungettua kitaansa.
Tabbouleh

pita

hummus


Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Uutta vuotta

fredag 03 januari, 2014 @ 08:27
0
"Tie Helvettiin on pyhitetty hyvillä lupauksilla", totesi Luther aikoinaan.

Paitsi omaa miestäni, rakastan Lutheria. Tosin tässä vaiheessa rakkaani on väärässä. Hyvistä lupauksista ja aikeista seuraa hyvää energiaa, joka saa parhaimmassa tapauksessa aikaan hyviä tekoja. Huonoimmassakin tapauksessa ne saavat aikaan hyvää mieltä. Armo koskee niitä, jotka eivät saa uuden vuoden lupaustaan lunastettua ja niitä, jotka rikkovat sen jo alkumetreillä (käsi ylös virhemerkistä!).

Hyvä uuden vuoden lupaus on konkreettinen ja julkinen. Esimerkiksi itsekseen mietitty "vuonna 2014 liikun enemmän" tulee epätodennäköisemmin toteutettua kuin julkisesti luvattu "vuonna 2014 liikun 300tuntia".

Uuden vuoden lupaukseni vuodelle 2014:
- Kirjoitan joka päivä päiväkirjaa
- Tapaan enemmän ystäviä
- Menen pianotunneille verestelemään vanhaa harrastusta
- Saan ainakin joitakin viestinnän opintoja suoritettua
- Sanon joka päivä kiitos. Tai, no ainakin joka viikko.

Tiedän jo nyt, etten saa näitä pidettyä. Armo koskekoon myös minua.
Uusi vuosi

Uusi vuosi

Uusi vuosi


Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Plop-plop-plop

lördag 07 december, 2013 @ 09:30
0
Jälleen kasvisruokaa!

Olen tämän reseptin kopioinut joskus sellaisesta kaupan eteisessä jaettavasta Pirkka-lehdestä. Vaikken edes tiedä, mistä kaupasta mieheni metsästi vihannekset keittiöömme, niin kuulen korvissani plussien plompsahdukset tätä kokkaillessa. Plop-plop-plop. Olen mainonnan uhri...

Halloumitortillat


250 g halloumijuustoa ( näin alkuperäisessä ohjeessa. Ihan niinkuin muka se riittäisi! Osta reippaasti vain heti se kaksi pakettia, sillä halloumi on niiiin hyvää! Sitä tulee kuitenkin vahingossa napsattua suuhun jo kokkailuvaiheessa...)
2 punasipulia
2 paprikaa
1 kesäkurpitsa (300g)

Marinadi
2 rkl öljyä
1 rkl limetinmehua
1/2 tl suolaa
chiliä
mustapippuria

Lisäksi:
täysjyvätortilloja
1 avocado
1 prk turkkilaista jogurttia
salsaa (ostin valmispurkin, saa varmasti tehdä myös itse)

Suikaloi sipulit ja paprikat ja kuutioi kesäkurpitsa. Sekoita marinadin ainekset ja heitä kasvisten päälle. Paista kasvikset marinaadeineen pannulla n. 10min. Viipaloi samalla juusto ja ruskista kuivalla pannulla (jos omistat hyvälaatuisen pannun, juustojen ei pitäisi jämähtää kiinni).

Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan. (Näitä en todellakaan ole jaksanut tehdä itse.) Pilko avocado ja puristä päälle loput mehut limestä. Laita kulhoihin tarjolle kasvikset, avocado, jogurtti ja paistamisen jälkeen kuutioiksi paloiteltu halloumi. Täytä plätty ja yritä saada suuhun ilman, että puolet ihanuudesta valuu ranteita pitkin syliin. Tai eipä sekään kovin vaarallista ole.

tortilla
avocado
tortilla

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Olkoon onnekseni

onsdag 04 december, 2013 @ 08:11
2
Vaikka laitoin aamulla aivan liian korkeat korot ottaen huomioon Helsinkiin viivytellen tulleen roudan ja vaikka kuulen korkojeni kopinan pakkasen liukastamalla asfaltilla, voisin vannoa leijuvani 20 senttiä maan yläpuolella!

Nimittäin niin hauskaa oli viikonloppuna syntymäpäivilläni ja oon aivan tohkeissani vieläkin niistä! Täytin viikonloppuna 30 vuotta - päivä jota pelkäsin enemmän kuin muutossa vintiltä löytynyttä mehiläispesää. Olin jo etukäteen stressannut sitä päivää, kunnes ystäväni ehdotti, että sulkeudutaan kaikki paattiin ja juhlitaan päivää yhdessä Tallinnassa. Ei muuta kuin neuvosta vaari taskuun yhdessä vaihtokenkien kanssa ja Viikkarilla lahden yli etelään!

Jotenkin elämä on täyttä, niin kuin olen tässä kirjoitellutkin. Nerokasta laivasyntymäpäivissä on, että ystävät lukitaan kohtalaisen pitkäksi ajaksi suljettuun tilaan itämerelle ja kerrankin on aikaa nauraa ja olla yhdessä. Kikatimme kuin pahaisetkin teinit ja kompensoimme vanhenemisen päivää.

Maissa aviomies piti meille kaupunkikierrosta itse kehitetyllä ja virolla ja keksi Tallinnan kaupungin historiaa lennosta. Kävimme joulutorilla glögillä ja herkuttelimme Chedissä. Chedi oli muuten hienoinen pettymys seurueemme kasvissyöjille, mutta näin barbaariruokavalioiselle oikein maittava.


Tallinna
Tallinna
Tallinna
Tallinna
Tallinna
Tallinna

Aamen ja terkkuja,
Hanna

PS. Syntymäpäivälahjat olivat kiellettyjä, mutta kieltoja uhmaten ystäväni olivat tuoneet aivan parhaan syntymäpäivälahjan IKINÄ: Lahjakortti Hanna-päivään. Hanna-päivä toimitetaan pakettina, eikä ole lunastettavissa erissä. Hanna-päivään kuuluu kaikkia tärkeitä asioita: ruokaa, urheilua, kulttuuria ja ruokaa ja juhlimista. Loistava joululahjavinkki niille, joilla on vielä paketit käärimättä.
Tykkää ja jaa

Huijarin pasta

måndag 25 november, 2013 @ 07:47
0
Joskus, kun karppaus oli muotia, aloitin minäkin pastalakon. Nyt en ole syönyt pastaa yli kolmeen vuoteen (pieni poikkeus oli Nenäpäivä), vaikka aikaisemmin se oli vakituinen vierailija päivällisellämme. Olen niin vieraantunut tästä vanhasta ystävästä, että olo on vaivaantunut, jos joskus tapaamme. Pastaa ei siis ole ikävä. Mutta sen kavereita eli kastikkeita ja sooseja on. Soosit eivät vain maistu ihan samalta vihersalaatin päällä! Yhden kohtalaisen hyvän vaihtoehdon olen löytänyt: tagliatelle kesäkurpitsasta.

Kesäkurpitsatagliatelle eli huijarin pasta:
- 2 isoa kesäkurpitsaa
- öljyä

Suikaloi juustohöylällä n. 2cm leveitä nauhoja pituussuunnassa. Paista pannulla öljyssä pehmeäksi n. 4min. Tarjoile pastakastikkeen kanssa.

Kylmäsavulohikastike pastalle:
300g kylmäsavulohta
150g katkarapuja
200g pinaattia
200g kirsikkatomaattia
2 jumboherkkusientä
2 sipulia
valkosipulia (vähän liikaa on juuri sopivasti!)
200g ruohosipuli-tuorejuustoa
pippuria

Kuullota pilkotut sipulit ja valkosipulit. Lisää viipaloidut herkkusienet pannulle. Lisää lohi ja pinaatti sekä (sulatetut) katkaravut. Lisää tuorejuusto. Lisää lopuksi puolikkaat kirsikkatomaatit. Mausta pippurilla ja lisää tarvittaessa pieni tilkka vettä, jos kastike on liian paksua.

huijari
huijari
huijari

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Fantastisia falafeleja

lördag 16 november, 2013 @ 07:33
0
Rempan keskellä ei ehdi kokkaamaan. Tämän viikon kasvisruoan kokkailu ulkoistettiin.
Kaikkea ei tarvitse tehdä itse.

Ystäväni on jo pitkään hehkuttanut Fafa´sin falafeleja, eikä suotta. Pyörykät olivat uskomattoman rapeita ja erilaiset mömmöt lautasella todella maistuvia. Mömmöjä pitää olla paljon.

Falafel-pitan syöminen onkin sitten oma taiteenlajinsa. Viehkeän viettelevästi näitä kastikkeita olikin sitten suupielien lisäksi nenässä, rinnuksilla, laukussa (?!?) ja valumassa rannetta pitkin paidan hihoille. Oikeastaan on pieni ihme, että niitä riitti suuhunkin asti.

Onneksi kuvat otimme ennen ruokailun alkamista.


fafa
fafa
fafa
fafa
fafa
fafa
fafa


Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Monsterinenä

torsdag 07 november, 2013 @ 08:18
2
Nenäpäivä. Siitä vouhkataan koko syksyn ajan niin, että epäselväksi jää, milloin itse päivä on. Tunnustan, että kirjoitan kyseisestä päivästä vain sillä kivitalon kokoisella itsevarmuudella, joka vain täysin asiaan perehtymättömällä voi olla. Joku hyväntekeväisyysjuttuhan se on. Olen jotenkin niin rajoittunut ja juuttunut niihin omiin lempihyväntekeväisyyskohteisiini (kuten naistenpankki, jeejee!), että välillä nämä muut hyvät kohteet jäävät tutkan alapuolelle. Niin paljon hyväntekemisen mahdollisuuksia on tässä ihmeellisessä maailmassa. Hyvä niin. Koskaan ei ole tarpeeksi hyvää!

Tänä vuonna bongasin niin paljon punaisia neniä sosiaalisessa mediassa, että ne kirvoittivat osallistumaan päivään. Nenäpäivähän kerää varoja kehitysmaiden lasten auttamiseen - erittäin hyvää toimintaa. Rehellisesti sanoen... nenäpäivä oli hyvä tekosyy nähdä vanhoja työkavereita ja hyviä ystäviä ja käydä tarkastamassa designilla vuorattu Villa Kataya.

Vietimme nenäpäivää Villa Katayaan perustetussa pop-up-ravintolassa "Ristorante Naso Rossossa". Punaisen nenän ravintolassa oli tarjolla vain pastaa, joka ei ole kuulunut ruokaympyrääni yli kolmeen vuoteen, mutta näin hyvän tarkoituksen takia olin valmis tekemään poikkeuksen. Maistoin trendikästä avocadopastaa ja nautin Tapaus OY:n väen luomasta välittömän ystävällisestä tunnelmasta. Nenäpäivästä jäi hyvä mieli.

Hyvähyvähyvä. Näköjään sanavarastoni on tänään hyvin rajallinen. Aina ei näköjään verbaalinen ilotulite syty!

nanorosso
nanorosso
nanorosso
nanorosso
nanorosso
nanorosso
nanorosso

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa
C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D