Hanna Paavilainen

Inspiroivia naisia

söndag 19 maj, 2013 @ 16:25
6
Kukapa ei olisi totaalisen inspiroitunut Aira Samulinista??? En ole koskaan ollut parketin teräveitsi tai balleriina: askeleeni menevät sekaisin jo perusjumpan grapewinessa tai perus-v-askeleessa. Zumba-tunnilla asettaudun taktisesti salissa niin, etten näe itseäni peilistä, laitan silmät kiinni ja kuvittelen keikkuvani yhtä sulavasti kuin tunnin ohjaaja. Joka tapauksessa Aira Samulin ja hänen tanssahteleva elämänasenteensa ovat aina olleet minulle aina ihailun kohteita.
aira

Tapasin Samulinin lyhyesti Korkojen kera -tv-ohjelman kuvausten takahuoneessa. Kohtaamiseni hänen kanssaan meni odotettua vakavammin. Puhuimme unelmista, kuolemasta ja naiseudesta. Naisten osa elämän ehtoolla on valitettavan usein leskeksi jääminen, joten meidän naisten pitää pitää huolta toisistamme. Ennen kaikkea mieleeni jäi: koskaan ei ole liian myöhäistä toteuttaa unelmiaan!

Aira Samulin on tehnyt upean uran tanssijana ja poliitikkona ja yrittäjänä. Hän oli aina halunnut asua Helsingin ydinkeskustassa. 85-vuotiaana hän meni pankkiin, otti asuntolainan ja toteutti unelmansa.

Vera Telenius oli duunari rakennustyömaalla ja sittemmin vaate-alan yrittäjä, kunnes menetti näkönsä ja siirtyi eläkkeelle. Eläkeläinen jatkoi lapsuudenharrastustaan musiikkia. 72-vuotiaana Telenius suomensi ja levytti kappaleen ”miljoona ruusua”. Levyä myytiin yli 70 000 kappaletta ja Telenius palkittiin Vuoden naissolistina.

ruusu
Nämä rautarouvat ovat kulkeneet rohkeasti omaa polkuaan ja toteuttaneet unelmiaan. Unelmat eivät aina toteudu helposti: tekosyitä, vastoinkäymisiä ja epäilyjä riittää. Inspiroivat naiset jatkavat eteenpäin ja kannattelevat muitakin matkan varrella. Unelmiaan ei tosin tarvitse jättää eläkeikään. Kuinka paljon uskallan tänään olla käyttämättä rohkeutta ?

Aamen ja terkkuja,
Hanna

Miljoona, miljoona, miljoona ruusua,
Tuoksua, tuoksua, tuoksua rakkauden.


Hanna_ar

paita - Filippa K / Zoul, farkut - Levis, kengät - H&M

Nauru tekee hyvää

tisdag 07 maj, 2013 @ 18:16
4
uit2
Olin 80-luvun lapsi ja umpirakastunut Matti Nykäseen. Hyppelin sohvalta alas mäkihyppyasennossa ja kutsuin itseäni ”Hanna Nykäseksi”. Olin aivan rikki, kun Matti meni ensimmäisen kerran naimisiin sen Tainansa kanssa. Jostain kumman syystä aviolitto Mervin kanssa ei enää niin paljoa vihlonut sydäntäni...

kapellimestarin
Vitsit Matti Nykäsestä osuvat siis nauruhermooni erityisesti. Sitten kun lavalle astuu lisäksi sketsihahmoina mm. Danny ja Frederik, musiikissa virtuoi Jean S. ja koreografian oivaltavissa kikkailuissa näkyy koreografi Reija Wäreen kädenjälki, on oltava kyseessä musiikkirevyy UIT eli UUSI ILOINEN TEATTERI.

UIT on kuulunut kevääseeni jo pienestä pitäen. Lapsena tehtiin äidin kanssa retki Helsinkiin ja ensin mentiin Linnanmäelle riehumaan ja retken päätti aina Uusi iloinen teatteri. Edelleen käyn siellä vuosittain, tosin nykyään mieheni ja ystävien kanssa. Joka vuosi on uudet sketsit, hauskat lyriikat ja vauhdikkaat tanssinumerot. Esiintyjäkaartikin vaihtuu osittain vuosittain. Tänä vuonna eniten kosketti Vicky Rostin mieletön karisma ja syvällinen ääni. Vicky kun astuu lavalle niin huomaa, ettei ole ensi kertaa pappia kyydissä! ("IIIK! Siis mun koko elämä räjähtää! Bloggaajan huomio")

Suosittelen syvästi nauruterapiaa arkeen! Nauru on onnellisen elämän yksi tärkeimmistä ainesosista. Nauraminen torjuu negatiivisia ajatuksia ja vähentää stressiä, sillä se lisää endorfiineja elimistössä. Tutkimusten mukaan nauravat ihmiset ovat myös terveempiä. Ja se parhaiten nauraa, joka itselleen nauraa... kuten vanhoille noloille ihastuksilleen.

Jos vielä kaipaa muutakin syytä lähteä teatteriin kuin nauru ja oma hyvinvointi, niin bonuksena: UIT on yhteistyössä lempihyväntekeväisyysorganisaationi kanssa. Jokaisesta UIT:n lipusta menee osa Naisten pankille. Naistenpankki perustuu ihan rauhan nobelin palkinnon voittaneeseen konseptiin (Grameen bank), mutta on silti edelleen melko huonosti tunnettu. Sen tavoitteena on tukea kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja näin katkaista köyhyyden kierrettä. Joko sinä olet bisnesenekeli? www.naistenpankki.fi

Naura ja tee hyvää! Se tekee hyvää!

Aamen ja terkkuja,
Hanna

UIT
C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D