Hanna Paavilainen

En ole enää sama kuin ennen

tisdag 24 januari, 2023 @ 17:20
0
Ennen inhosin viskin makua, mutta työmatkalle Namibiaan tuli työnantajalta vinkki, että vatsanpuhdistustarkoituksessa olisi hyvä sipaista sentti väkevää. Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Nykyään pystyn juomaan savuista juomaa irvistämättä.

Ei sitä ole mikään niin kuin ennen. Olen kääntänyt takkini vanhemmuuden, vaatetyylien, parisuhteen, johtajuuden, urheilun, työnteon, niin monen asian suhteen.

Tämän olen tajunnut: ei tarvitse olla sama ihminen kuin aina ennen. Saan antaa itselleni mahdollisuuden muuttua ja kasvaa. Kunhan vain muistaisi pitää ketterän mielen eikä unohtua itse itsellensä määrittelemiin kaavoihin.

Jos suo tämän itselleen, niin kai se oikeus on myös toisilla. Silti kun puoliso kertoo, että nykyään muuten haluaa lähteä Thaimaan lomalle, vaikka aina hän on vihannut lentokoneella matkustamista ja hellettä ja pad thaita, niin olo on kuin petetty. Kuka oikein olet? Enkö tunnekaan sinua lainkaan? Oletko valehdellut minulle kaikki nämä vuodet. Kunhan vain muistaisi, ettei yrittäisi tunkea toisia itse määrittelemiinsä laatikoihin ja pitää heitä siellä väkisin.

Lapset varsinkin muuttuvat. Siksi on varottava määrittelemästä heitä liikaa. Hyvässä ja pahassa. Jos lapsi on 5-vuotiaana musiikista innostunut, ei tarvitse väkisin pitää häntä 10-vuotiaana muskarissa. Jos lapsella on 5-vuotiaana nirso vaihe, ei hän ole sitä välttämättä persoonaltaan ikuisesti.

Kunhan vain muistaisi, että en ole sama kuin eilen. Eikä välttämättä ole kukaan mukaan.

Aamen ja terkkuja,
Hanna

Kerran kuussa 23 elämystä

måndag 09 januari, 2023 @ 17:14
0
Uudenvuoden yössä kaikui tasainen pauke. Kai siellä ilotulituksiakin jossain oli, mutta meidän taloyhtiön juhlissa äänimaisemaa rakensi kuohuviinipullojen avaus. Mietimme hyviä aikeita vuodelle 2023. Näillä, siis hyvää tarkoittavilla lupauksilla, on kuulemma tie Helvettiin kivitetty. Mutta ei mennä nyt siihen eikä sinne.

Oli puhetta veden juomisesta, sokerittomuudesta ja oman terveyden huoltamisesta. Oli puhetta talouden tasapainottamisesta ja luovuuden löytämisestä. Jossain humaltuneissa aivosoluissa syntyi eräällä ajatus: 23 elämystä kerran kuussa. Enempi olisi liikaa, vähemmän ei vaatisi yritystä.

Siinä onkin yhdelle päivälle suunnittelemista. Toki keksimme heti porsaanreikiä: syö 23 palaa oikein kallista suklaata, juo 23 pulloa artesaaniolutta, tee 23 volttia trampoliinilla.

Ehkä ajatus kaiken takana on kuitenkin omien silmien avaaminen elämyksille ympärillään edes kerran kuussa. Huomaa auringonlasku ja sen kajossa kimaltelevat jääpuikot, anna suklaan sulaa hitaasti kielen ja kitalaen välissä, halaa ystävää yli 30 sekunnin ajan. 23 ihmettä löytyy helpohkosti.

Aamen ja terkkuja,
Hanna
C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D