Hanna Paavilainen

Cinque terre lasten kanssa

sunnuntai 03 heinäkuuta, 2022 @ 08.05
0
Nopea CIAO keskeltä Italian lomaa!
Kaikki matkailulehdistä lukemasi jutut Italian Cinque terrestä eli viidestä pienestä kalastajakylästä pohjois-Italiassa ovat totta. Kylät olivat juuri niin idyllisiä kuin ajattelinkin! Pastellinsävyisiä taloja, kapeita kujia, kuppilat tarjoamassa tuoretta pastaa ja mereneläviä lautaselle.

Gelaton voimin lapset jaksoivat kiertää Unescon maailmanperintökohteen viidestä kylästä kolme. Autoilua rajoitetaan alueella, joten retkelle kannattaa lähteä junalla. Yllättävää kyllä, junaliikenne Italiassa toimi helposti ja ajallaan! (Sen sijaan bussiliikenteestä en voi sanoa samaa.) Kylien välillä on vain muutamien minuuttien matka ja junat ovat ilmastoituja. Pohjoisimmassa kylässä, Monte Rossossa on pitkä ranta, se kohde kannattaa sijoittaa siihen hetkeen, kun lapset tarvitsevat viilentävää pulahdusta kujilla kiertelystä.

Eteläisin kylä eli Ripmaggiore on se kaikkein kuvatuin poukama.
Voin vain kuvitella, miten idyllinen kalastajakylä paikka on ollut ennen vellovaa turistimerta. Nyt kapeilla kujilla oli paikoitellen jonoakin. Mutta mukaan mahtui ja ravintoloissakin oli sen verran tarjontaa, että ilman varaustakin löysimme isollakin porukalla aina pöydän.

Cinque terre lasten kanssa

Cinque terre lasten kanssa
Italia lasten kanssa


Aamen ja terkkuja,
Hanna

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D