Hanna Paavilainen

Kesän loppu

sunnuntai 24 heinäkuuta, 2022 @ 07.01
0
Kesä loppuu kirjaimellisesti ensi viikolla.
Olen matkustamassa Namibiaan, jossa vietetään tällä hetkellä talvea. Ikinä matkahaaveissani en olisi ajatellut, että pakkaan Afrikan matkalle mukaan villasukat ja kevytuntuvatakin. Näin sitä omat ennakkoluulot muuttuu, enkä ole vielä edes lentokentällä!

Namibian ja Angolan rajamailla asuvilla dhimba- ja himba-heimoilla on alhainen lukutaitoprosentti. Lukutaito on ihmisoikeus, jota ilman monet arjen asiat eivät suju. Kuvittele tekeväsi lainahakemus tai vuokrasopimus ilman lukutaitoa. Maailman 700 miljoonasta lukutaidottomasta suurin osa on naisia.

Pipliaseura on perustanut Namibiassa aivan uusia lukutaitoluokkia naisille. Ajatus on, että kun naiset oppivat lukemaan, he opettavat myös lapsensa lukemaan ja hyvän vaikutus kasvaa. Ensi viikolla lähden tapaamaan ensimmäisiä opettajia ja oppilaita paikan päälle ja katsomaan, miten yhteistyö on alkanut ja miten sitä voitaisiin jatkaa.

Matkasta tulee pitkä ja jännä. Saa laittaa käsiä ristiin!
Hanna Paavilainen

Aamen ja terkkuja,
Hanna

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D