Hanna Paavilainen

Ajan suhteellisuus

maanantai 18 heinäkuuta, 2022 @ 03.01
0
Jos oikein rehellisiä ollaan, niin lasten kanssa lomapäivät tuntuvat loputtoman pitkiltä. Toki lomat lasten kanssa ovat myös mahdollisuus elää omaa lapsuutta uudelleen. Tänäkin kesänä olen grillannut nyyttiperunoita, lapsuuden herkkuani, lapsilleni. Olen pulahtanut heidän kanssaan järviveteen ja piirtänyt sormella saunan ikkunaan kuvioita.

Mutta minussa on myös se valuvika, että tarvitsen päivissä tai ainakin viikoissa runsaasti aikaa, jolloin minun ei tarvitse huolehtia muiden tarpeista.

Aika on suhteellinen käsite. Mikä siinä on, että kolme minuuttia kehässä tuntuu ikuisuudelta? Kesäpäivä lasten kanssa tuntuu maratonilta saappaat jalassa, täynnä vettä? Mutta se hetki, kun lapset on saanut nukkumaan, saisi hetken aikaa ajatella keskeyttämättömän ajatuksen, mutta ottaakin puhelimen käteen ja päämäärättömästi selaa instagramin keloja, niin humpsista vaan, kello on jo puoliyö?

Ranta
Ranta

Aamen ja terkkuja,
Hanna

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D