Hanna Paavilainen

Isoja päätöksiä

sunnuntai 03 huhtikuuta, 2022 @ 16.44
0
Tein viime vuoden lopulla ison päätöksen vaihtaa työpaikkaa.
Ehkä jollekulle työpaikan vaihtaminen on pikkujuttu, mutta kun kirkko on ollut työnantajani yli vuosikymmenen, askel tuntui suurelta. Soitin läpi kaikki kaverit, joilla vaan oli puolikaskin korva annettavakseen ja halusin jauhaa plussia ja miinuksia. Ei oikeastaan ole väliä, mitä joku muu oli mieltä, mutta itselleni selventää ajatuksia, kun niitä saa puhua ääneen. Ystäväni ovat myös taitavia kysymään lisäkysymyksiä.

Nämä kolme nostoa ystävieni sanoista olkoon muistiksi itselle ja tiedoksi kaikille, jotka painivat isojen päätösten kanssa.

- Aina on huono aika lähteä / tehdä muutos elämään. Oli sitten kyse uudesta kodista, työpaikasta tai parisuhteesta, niin oikeaa aikaa ei ole.

- Mikä muutoksessa on jännittävää, vaarallista tai pelottavaa? Tunsin, että kirkon tutun ja turvallisen työpaikan jättäminen on jännittävää. Mutta ajatus hyvän tilaisuuden ohi menemisestä tuntui pelottavalta. Selvitä itsellesi, mitä tarkalleen ottaen muutoksessa pelkäät? Tai mitä pelkäät siinä, jos asiat eivät muutu.

- Joskus on tehtävä oikea päätös, joskus on tehtävä päätös oikeaksi. Kun olet tehnyt päätöksen, älä kyseenalaista sitä enää.

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Taidetalo

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D