Hanna Paavilainen

Lukutaidon puolesta

sunnuntai 27 maaliskuuta, 2022 @ 17.05
0
Uuden työn myötä olen tutustunut lukutaidon maailmaan - tai oikeastaan lukutaidottomuuden.
Lukutaidoton ei ole osallinen samalla lailla yhteiskunnassa kuin lukutaidon omaava. Ei voi hankkia samaa tietoa, ei voi tarkistaa itse kaupassa, että mikä on minkäkin tuotteen hinta, ei voi perustaa yritystä. Ei ole kyse vain lukutaidon nautinnosta - mikä sekin on tosi tärkeä asia, että voi nauttia kirjallisuudesta tai, Lehtikuninkaan valikoima mukaan lukien. Lukutaidon edistäminen on pitkän tähtäimen rauhantyötä.

Agricola loi pohjan lukutaidolle Suomessa. Hänelle on tehty nimikkoleivos lukutaidon symboliksi. Maistelin tätä tällä viikolla jo ennakkoon, vaikka Agricolaa juhlitaankin vasta 9.4. Oikein raikas oli!!

Vaikka osaan lukea reseptin, niin valitettavasti jauhopeukaloni ei ihan taivu tämän leivoksen valmisteluun. Jos lukijoissani on käteviä leipureita, jotka osaisivat tästä kehitellä ”for dummies” -version, niin otan vinkkejä vastaan! Nimim. Voit räjähtävät joka kerta mikron kattoon.

Resepti agricola-leivokseen täältä: www.agricola.fi

Agricola-leivos

Aamen ja terkkuja,
Hanna

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D