Hanna Paavilainen

Lahjoilla pärjää vain joulupukki

sunnuntai 20 maaliskuuta, 2022 @ 13.36
0
En ole ikinä ollut lahjakas oikeastaan missään sillä tavalla, että asiat tulisivat minulle luonnostaan tai helposti. Olen hakannut säkkiä (ja päätä seinään), jotta pärjäisin edes sparrikehissa nyrkkeilyssä. Olen tankannut kielioppia ja päntännyt koulussa sanakokeisiin, että nyt voin kommunikoida rallienglannilla töissä.

Muistan, kun pienenä itkin pianonsoiton opettajalleni, ettei minulla ole lahjoja. ”Lahjoilla pärjää vain joulupukki”, hän lohdutti. Voi olla, että jollakulla on musiikin lahja, mutta jos hän ei pidä musiikista, se on turha. Jos hän ei harjoittele, niin ei silläkään pääse pitkälle. Yksi uusi ystäväni sanoi, että hänen lahjansa on nähdä enkeleitä. Mitä aiot tehdä sillä lahjalla? Kysyin. Tuntui, että hän siinä hetkessä itsekin vasta tajusi, että tuollainen lahja voisi ottaa käyttöönkin. Ehkä siis tärkeintä on se, että mitä saamallaan lahjallaan tekee - tai minkä lahjan päättää itselleen hankkia.

Olen viettänyt tämän viikonlopun tanssien bachataa. Jälleen olen kiroillut, että miksei minulla ole lahjoja. Olisipa se nyt nättiä, jos olisi synnyinlahjana rytmi veressä ja liike lantiossa. Mutta tärkein liike oli askel ja uskallus mennä tanssilattialle, vaikka oma liikkuminen ei olisikaan letkeintä. Loput askeleet voi opetella.

Aamen ja terkkuja,
Hanna

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D