Hanna Paavilainen

Katso, niin näet

onsdag 14 december, 2022 @ 11:56
0
Joka vuosi tähän aikaan ajattelen, että miksi ihmeessä asun Suomessa ja miten esi-isillämme on mahtanut päässään liikkua, kun ovat tänne asettautuneet. Näen vain pimeyden, eivätkä viime päivien lumisateet auta auringonkaipuuseen, vaikkakin on kauniithan ne hanget korkeat nietokset ovat. Tulisipa valo.

Sitten muistan sen. Käännän katseeni pimeydestä kynttilän liekkiin. Käännän katseeni pois pyykkikasoista ja etsin varastosta joulutähden ikkunaan, jään tuijottamaan sen kultaista valoa. Käännän katseeni pois tiskeistä ja kiehautan glögin. Annan palan (levyn) suklaata sulaa kielen päällä. Hyggeily, jota sisustuslehdet kuvaavat, ei ole vain tapa laittaa koti kauniiksi, vaan elintärkeä selviytymiskeino näillä leveysasteilla.

Muutama vuosi Washington Post -lehti teki testin, jossa yksi maailman parhaista viulisteista soitti viulua metroasemalla. Tuhansista ihmisistä vain kuusi pysähtyi viulistin eteen kuuntelemaan musiikkia. Muut kiisivät ohi kiireisinä. Kukaan ei taputtanut. Päivän aikana viulisti tienasi 32 dollaria. Edellisenä päivänä hän oli soittanut teatterissa samat kappaleet täpötäydelle salille. Lippujen hinta oli ollut 100 dollaria kappaleelta.

Sitä näet, mitä katsot. Näetkö tänään valon vai pimeyden? Kuuletko musiikin vai pyyhällätkö metsoon? Mitä tänään näet?

Aamen ja terkkuja,
Hanna

Levottoman kootut selitykset

måndag 05 december, 2022 @ 15:40
0
Toisia on siunattu kyvyllä nukahtaa nopeasti ergonomiseen farao-asentoon ja nukkua läpi yön laadukasta rem-unta. Sitten on meitä toisia, jotka jahtaavat Nukkumattia tuntikausia turhaan, jos saavatkin kiinni niin se pirulainen hyppää siihen siniseen autoonsa ja kaahaa karkuun ottamatta kyytiinsä pidemmäksi aikaa.

Uusimmassa Me naisissa kolme asiantuntijaa kertoivat syitä unettomuuteen. Unilääkäri pyörittelee kuulemma päätänsä koottujen selitysten edessä. Järkevänä ihmisenä tiedän, että uni on yhtä tärkeää hyvinvoinnille kuin ravitsemus ja liikuntakin, muttamutta…. Onko ketään yhtä levotonta Tuhkimoa vertaistukena? Tunnistatko itsesi?

Suositus: Ei kännykkää tai padia sängyssä.
Minä: Tarkistan vielä kerran instagramin! Hyvä aika laittaa pari viestiä kaverille, sosiaaliset suhteet ovat tärkeitä!

Suositus: Ei tv-sarjoja myöhään
Minä: Loppuipa jännään kohtaan tuo Wednesday. Jospa vielä 10 minuuttia katsoisi. (Sama ajatuskulku ja toimintamalli 10minuutin päästä.)

Suositus: Mene 15min. aiemmkn sänkyyn, saat 2-3h viikossa enemmän unta.
Minä: Katso edellinen kohta.

Suositus: alkoholi ei auta uneen.
Minä: Lasillinen kuohuvaa kruunaa päivän!

Aamen ja terkkuja,
Hanna
C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D