Hanna Paavilainen

Paras Halloween-asu

maanantai 07 marraskuuta, 2022 @ 08.24
0
Olenko se vain minä, vai onko Halloween tullut tänä vuonna suuremmin Suomeen kuin koskaan aikaisemmin? Sen viettopäivästäkin tuntuu olevan epäselvyyttä. Monet viettivät sitä lauantaina lokakuun lopussa, toiset maanantaina 31.10., sitten jossain välissä oli vielä Dia del muertos ja nyt vielä pyhäinpäiväkin pitäisi pukeutua zombieksi.
Esikoiseni, tokaluokkalainen, olisi halunnut mennä kiertelemään ”karkki tai kepponen”. Tiukkapipoinen äiti kielsi poikien kierroksen, enkä ole odottamassa Vuoden äiti -palkintoa kotiin lähiaikoina.

Inhoan kaikkea kauhujuttuja, joten halloween saa aina niskakarvani nousemaan. Se myös tuntuu kovin amerikkalaiselta tuontituotteelta, joka eroaa perinteisestä pyhäinpäivästä. Pyhäinpäivänä kun on ollut tapana hiljentymään edesmenneitä rakkaita, sytyttää kynttilä ja hiljentyä. Kaukana on harras hautausmaakävely halloweenin tekoverisistä karnevaaleista.

Siispä halloweenin aikaan ilmestyn juhliin ilman asua ja korkealta jalustaltani julistan kovaan ääneen: ”En vietä halloweenia, vaan pyhäinpäivää!” En ole odottamassa vuoden pidetyin juhlavieras -palkintoa tänäkään vuonna.

Yhdestä tuontituotteesta olen halloweenissa kiitollinen: kurpitsa! Se on ihana raaka-aine keittoihin, lisukkeeksi, kakkuihin ja käytän sitä myös pizzan täytteenä! Ruoka ja viini -lehdestä löytyy ihanimmat reseptit tähänkin satokauteen!

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D