Hanna Paavilainen

Oppitunti epäonnistumisesta

maanantai 31 lokakuuta, 2022 @ 11.20
0
Olen selvittänyt penkkiurheilun vetovoiman ja urheilulehtien suosion salaisuuden.

Urheilun seuraaminen tarjoaa väylän erilaisten tunteiden - erityisesti epäonnistumisen tunteen - käsittelyyn. Urheilussa kun pääsääntöisesti aina vain yksi voittaa ja toinen tai muut häviävät. Urheilua katsoessa tai lukiessa urheilijoiden elämistä lehdessä voi kotisohvan turvassa käydä läpi omia häviön hetkiä - Luoja tietää että niitä meillä kaikilla on kertynyt.

Nyrkkeily on opettanut minulle paljon. Ei urheilemiseni ole mitenkään ollut voittokulkua, mutta opettavaista - nyrkkeily on opettanut oman keskinkertaisuuden sietämistä, epäonnistumista julkisesti, pettymyksen käsittelyä, häviämistä ja häviön jälkeen jatkamisesta. Kuulostaa ehkä rankalta, mutta nämä opit ovat auttaneet elämässä niissä hetkissä, kun vastaan on tullut jotain paljon kovempaa kuin nyrkki.

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D