Hanna Paavilainen

Oppitunti epäonnistumisesta

måndag 31 oktober, 2022 @ 12:20
0
Olen selvittänyt penkkiurheilun vetovoiman ja urheilulehtien suosion salaisuuden.

Urheilun seuraaminen tarjoaa väylän erilaisten tunteiden - erityisesti epäonnistumisen tunteen - käsittelyyn. Urheilussa kun pääsääntöisesti aina vain yksi voittaa ja toinen tai muut häviävät. Urheilua katsoessa tai lukiessa urheilijoiden elämistä lehdessä voi kotisohvan turvassa käydä läpi omia häviön hetkiä - Luoja tietää että niitä meillä kaikilla on kertynyt.

Nyrkkeily on opettanut minulle paljon. Ei urheilemiseni ole mitenkään ollut voittokulkua, mutta opettavaista - nyrkkeily on opettanut oman keskinkertaisuuden sietämistä, epäonnistumista julkisesti, pettymyksen käsittelyä, häviämistä ja häviön jälkeen jatkamisesta. Kuulostaa ehkä rankalta, mutta nämä opit ovat auttaneet elämässä niissä hetkissä, kun vastaan on tullut jotain paljon kovempaa kuin nyrkki.

Yritä parhaasi, niin se riittää

måndag 24 oktober, 2022 @ 16:46
0
Eräs kuuluisa näyttelijä erään naistenlehden henkilöhaastattelussa kertoi oppineensa armollisuutta itseään kohtaan. Kuvista näkyi täydellinen hymy, virheetön iho ja muodikkaat vaatteet. Entinen kilpailuviettinen suorittaja on nyt oppinut, että ”kunhan teet parhaasi, niin se riittää.”

Armollisuus on tästä lauseesta kaukana. Tämä on sukua hyvää tarkoittavalle ja täysin tarpeettomalle kannustukselle: ”yritä parhaasi”.

Ei kai mikään ole mahdottomampaa, kun tehdä aina parhaansa. Pitää olla myös lupa olla välillä keskinkertainen, tehdä asioita rutiinilla tai vasemmalla kädellä. Itse asiassa ihmisellä pitää olla lupa välillä tehdä asiat todella huonosti, rimaa hipoen tai sen täysin alittaen.

En yritä tänään parhaani, sillä väsyttää.
En tee tänään parastani, sillä olen kyllästynyt ja vähempikin riiittää.
Ja katson tuota itse itselleni asettamaa rimaa, nauran räkäisesti ja potkaisen sen kumoon, kävelen toiseen suuntaan.

Tätä on todellinen armo.

Maailmaa pelastamassa

onsdag 12 oktober, 2022 @ 12:18
0
Maailma tuntuu olevan sellaisella tolalla, että tekisi mieli työntää pää puskaan. Tulkaa hakemaan pois sitten, kun tämä kaikki on ohi. Isojen asioiden alla tuntuu olo voimattomalta, mitäs tässä yksi ihminen voi maailmanpolitiikalle tai ilmastokriisille tai millekään. On kuitenkin asioita, joille voi jotain, jos tekee jotain.

-vaihda puhtaat lakanat. Sekin on kuitenkin tehtävä, vaikka kuinka naapurissa sodittaisiin.
-Käy sienessä. Metsä auttaa tutkitusti mielenterveyteen. Jos et tunnista sieniä niin heitä keräämäsi sienet retken lopuksi pois.
-käytä turvavyötä ja pysähdy stop-merkin kohdalla.
- harjoittele kiitollisuutta: huomaa ympärilläsi tärkeät yhteydet ihmisiin ja luontoon.
-ulkoiluta koira, silitä kissaa, peittele lapsi nukkumaan.
-lahjoita, sillä maailmaa tarvitsee kuitenkin rakentaa pitkäjänteisesti parempaan suuntaan. Maailma ei muutu hetkessä eikä itsessään, on tehtävä töitä hyvän eteen. Lehtikuningas on mukana Nenäpäivässä, jonka keräyksellä autetaan yhdeksän järjestön kautta heikoimmassa asemassa olevia lapsia ympäri maailman. Esimerkiksi koulumahdollisuus tasa-arvoisesti kaikille lapsille on pitkän tähtäimen rauhantyötä. Lisätietoja täällä: Nenäpäivä
C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D