Hanna Paavilainen

Kaikkien kaveri edelleen

sunnuntai 25 heinäkuuta, 2021 @ 09.59
0
Aavistus vapaudesta. Tietä pitkin pääsee minne vaan, asuntoautossa mukana kaikki se, millä on oikeasti mitään väliä. Pysähtyä voi mihin vain ja pystyttää siihen hetkeksi aikaa kodin.

Pikkukalat puikkelehtivat rantavedessä auringon välkkyessä. Pullasorsa lipuu lähemmäs koettelemaan onneaan, silkkiuikku pysyttelee lumpeiden takana. Hiekkaa varpaiden välissä. Kielen ja kitalaen välissä vesimeloni murskautuu pieniksi rakeiksi, sen mehua valuu suupielistä.

Suomi on tuhansien järvien maa. Suomi on tuhansien rantojen maa.
Pienempi lapsi käy vuorotellen kastamassa varpaan, vuorotellen poimimassa mustikan metsästä, pyydystää sen sinisin sormin suuhun.

Aloitteleva karavaanari kaipailisi täällä vinkkejä, että mihinkäs sitä kannattaisi leirinsä tehdä. Viralliset camping-paikat on tietysti merkitty karttoihin, mutta jos haluaisi etukäteen suunnitella niitä epävirallisia rantapaikkoja, niin miten sellaisen löytää? Tietenkin tuurilla ja sattumanvaraisesti järviä pitkin ajelemalla löytää, mutta jos ei haluaisi jättää sattuman varaan yöpaikkaa, niin mistä löytäisi parhaat vinkit hiljaisista rannoista, jonne pystyttää hetkeksi kodin? Pienten lasten kanssa kun ei haluaisi aivan loputtomasti ajella, vaikka Netflixin, Pikkukakkosen mobiilipelin ja puuhakirjojen voimin he melko hyvin matkantekoa kestivätkin.

Jos on muuten tulossa lasten kanssa reissuja syksyllä (tai vaikkei olisikaan!) niin Lehtikuninkaan kautta voi tilata lapsille naurettavan halvalla (yhdellä eurolla!) puuhalehden näytenumeron. Onni Pupusen puuhalehti ja Napero jaksavat viihdyttää pientä tyyppiä, ettei takaata kuulu hetkeen "koska me ollaan perillä".

Se on tietenkin oma opettelunsa se, ettei kaikkea voi suunnitella. Ehkä kokeneemmat reissaajat ovat sen jo oppineet ja hyväksyneet.

Karavaanari
Karavaanari
Karavaanari
Karavaanari
Taavetinranta
Hanna Paavilainen

Aamen ja terkkuja,
Hanna

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D