Hanna Paavilainen

Lukuloma

sunnuntai 24 lokakuuta, 2021 @ 19.54
0
Tänä syksynä en ole lukenut yhtään. Paitsi tietenkin Mestarietsivä Peppusta, Risto Räppääjää sekä Kani joka tahtoi nukahtaa. Mutta yhtä ainoaa aikuisten romaania tai tietokirjaa en ole ehtinyt avata.
Olen varsin hyvin ehtinyt katsoa kaikki jaksot TTK:sta, Masked Singeristä ja Ensitreffeistä. Olen toki ehtinyt katsoa läpi Squid gamen, Youn sekä Love Island Suomen. Että se siitä ehtimis-tekosyystä sitten.

Käsiini tarttui sattumalta kirjaston palautushyllystä Selja Ahavan ”Eksyneen muistikirja”. Palautushyllystä tekee muuten aina ihan parhaat löydöt! Nytkin hyllyssä oli rivi kirjoja, jotka olen joskus ehtinyt lukea ja pitänyt niistä. Kun rivin jatkona oli tämä Ahava, pidin sitä lähes johdatuksena.

Eksyneen muistikirja leikittelee ajan kerroksellisuudella. Rakenne miimikoi muistisairaan mieltä. Ajassa hyppely ulkopuoliselle näyttäytyy surullisena ja huvittavalta samaan aikaan. Se tuo myös kerrontaan hipauksen maagista realismia.

Instan puolelle laitoin kyselyn myös muista lukuvinkeistä syysloman ratoksi. Olen itselleni pitänyt elämänlaadun mittarina sitä, että kuinka paljon luen päivässä/viikossa/kuukaudessa. Jos en ole lukenut, todennäköisesti en ole muutenkaan osannut olla rauhassa tai kirjoittanut itse mitään järkevää. Lukeminen tuo luovat puolet esille, kun sanat alkavat muodostaa uusia tarinoita päässä, mielikuvia mielen sisällä. Lukeminen auttaa katsahtamaan itsensä ja oman kuplansa ulkopuolelle, kurkistaa toiseen maailmaan ja harjoitella empatiaa. Lukeminen on matkustamista ja maailmasta oppimista ilman, että itse pääsee huutamaan omaa asiaansa jokaisen julkaisun kulmassa.

Tässä niitä saamiani lukusuosituksia:
-Elina Gustafssonin elämäkerta, Rohkeudella
-Painija (Petra Ollin elämäkerta)
-Hanna Brotheruksen elämäkerta Ainoa kotini
- Selja Ahava (lisää!) Taivaalta tippuvat asiat
- Heidi Jaatisen Koski ja Suvanto
- Rosa Liksom: Väylä
-Laura Malmivaara: Vaiti
- Ville Ranta: Kuinka valloitin Ranskan
- Karin Smirnoff: lähdin veljeni luo
- Saara Turunen: järjettömiä asioita
- Niilas Holmberg: Halla helle
- Vigdis Grimsdottir: Z-rakkaustarina

Aamen ja terkkuja,
Hanna

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D