Hanna Paavilainen

Korttipakka

Sponsoroidut linkit sunnuntai 17 lokakuuta, 2021 @ 09.54
0
Mistä tietää, että on vanha?
Tee tämä helppo testi: ota käsiisi korttipakka. Osaatko kaikki maat? (Tunnistatko siis hertan, ruudun, ristin ja padan?) Tunnistatko kaikki numerot? (Siis jätkä on 11, akka 12, kunkku 13 ja ässä voi olla 1 tai 14)

Mikäli sinulla ylipäätään on korttipakka otettavaksi käteen, olet todennäköisesti vanha.

Tämän sain tietää tällä viikolla, kun tuurasin juniorinyrkkeilijöiden valmentajaa. Loppujumpaksi olin suunnitellut, että korttipakan avulla arvotaan liikkeet: pata on punnerruksia, hertta on hyppyjä jne.
Kun jaoin jokaiselle nuorelle kortin, he pyörittelivät sitä käsissään kuin olisivat saaneet sormiensa väliin muinaisesineen museosta. Vai että tällainen käyttöliittymä. Sain kuulla, että vain vanhukset pelaa korttia. Sitten kävimme läpi, että tuo punainen sydän on hertta, musta sydän väärinpäin on pata.

Muita keski-ikäisyyden merkkejä:

-syön vitamiineja ja oikeasti uskon, että niillä on merkitystä jaksamiseeni.
-en raaski heittää pois pahvilaatikkoja tai muovipusseja, koska niillä saattaa olla joskus jotain käyttöä. Samaa mietin jokaisen tyhjän raejuustopurkin kohdalla: voisiko tätä käyttää vaikkapa suppilovahveroiden pakastusrasiana? Kun näen kadulla hylätyn puhtaan muovipussin, suren hetken, sillä voivoi, noin hyvä ja ehjä muovipussi heitetty hukkaan.
- tilasin nettikaupasta uusia vaatteita. Nettikaupan äidinkieli oli ala-arvoista. Täynnä puhekielen ilmaisua sekä kirjoitusvirheitä. Meinasin kirjoittaa siitä kirjoituksen lehden mielipidepalstalle.
- Katselin love Islandia ja huomasin, että sarjan komeat miehet sixpackeineen aiheuttavat minussa ensisijaisesti äidillisiä tunteita. Voi tuotakin poikaa, sehän kohta palaa auringossa, kevyt ja hengittävä ja vaalea pellavapaita kannattaisi pukea päälle. Ja aurinkohattu, jossa on kunnon lierit.

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Hanna Paavilainen

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D