Hanna Paavilainen

Totuus tulee lapsen suusta

sunnuntai 10 lokakuuta, 2021 @ 20.43
0
”Miksi äiti olet aina vihaisella tuulella?”

Esikoinen kysyi tällä viikolla pysäyttävän kysymyksen.

Myönnän, olen ollut pahalla tuulella. Silloin näkee helposti ne asiat, mitä lapset tekevät väärin (ei kiitä ruoasta, sotkevat hamahelmet ympäri keittiötä, ja verkkareissa on reikä). Silloin ei näe niin helposti niitä asioita, mitä lapsi on tehnyt oikein (syöneet lautasen tyhjäksi, leikkineet hamahelmillä ja ulkoleikeissä).

Pahalle tuulelleni on omassa päässäni sata tekosyytä. Kiire, nälkä, työasiat, ruuhkavuodet… Lapseni puolestaan ei tietenkään hahmota sitä, että ajatuskapasiteettini täyttää jotkut hänestä riippumattomat asiat. Hän näkee vain, että äiti on äkäinen.

Lapset ovat peili, joka ei valehtele.
Eikä se kuvastin näytä aina imartelevaa kuvaa itsestä.

Hanna paavilainen
Hanna paavilainen

Aamen ja terkkuja,
Hanna

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D