Hanna Paavilainen

Ruisleipä

sunnuntai 17 tammikuuta, 2021 @ 17.16
0
Vanha aviomies ja vaimo söivät joka päivä aamupalaksi ruisleivän puoliksi. Mies antoi vaimolleen päällipalan, koska se oli hänestä paras osa leivästä. Vaimo antoi aina miehensä ottaa pohjapalan, koska se oli hänen mielestään paras osa. Näin he elivät elämänsä onnellisena loppuun asti - koskaan tietämättä, että toinen olisi enemmän juuri siitä osasta, jonka antoi toiselle.

En tiedä, onko tämä tarina totta, mutta ainakin se on aiheuttanut totisia väittelyitä lähipiirissäni. Toisten mielestä tämä on romanttisinta ikinä: haluta toiselle niin hyvää, että on valmis antamaan omasta hyvästään pois. Ja että tekivätkin sen vielä salassa, eikä minkään kehujen perässä! Oih <3

Minun mielestäni taas tarina on typerintä ikinä. Eikö se vanha ukko tai akka voinut avata suutaan kahvikupin takaa joku kaunis aamu, että minä muuten pidän tästä osasta leipää enemmän ja molemmat olisivat saaneet koko loppuelämänsä aamuina juuri sen puolen, jota alunperinkin halusivat? Jos olisikin käynyt niin, että molemmat haluavat sen päällispalan (joka on TIETENKIN oikeasti se paras osa, kaikkihan sen tietää), sitähän voisi sitten vuorotella? Vähintäänkin rakkauden voisi tunnistaa paremmin, kun tietää puolison säästäneen sen paremman osan toiselle.

Parasta toisen palvelemista on, kun ei salaile asioita, vaan kertoo avoimesti omista tunteistaan, ajatuksistaan ja mielipiteistään. Sitä kautta antaa toiselle viestin siitä, että myös hän saa kertoa oman kantansa. Vain siten voidaan aidosti tuntea toinen, näyttää ja vastaanottaa rakkautta.

Hanna Paavilainen

Aamen ja terkkuja,
Hanna

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D