Hanna Paavilainen

Onnea valmistuneille!

sunnuntai 02 kesäkuuta, 2019 @ 17.18
0
Lukio oli ihanaa ja raivostuttavaa aikaa. Onneksi se on ohi ja voi kun pääsisin elää sen taas!

Lukio oli täynnä ikuista ystävyyttä, syvää sielunsisaruutta, sosiaalista epävarmuutta ja toinen toistaan seuraavia ristiinrastiin ihastumisia. Oli liikaa poikaystäviä, liikaa harrastuksia, suorituspaineita, rakastumisen huumaa ja teini-ikäisen kiimaa. Oli sydänsuruja, jotka tuntuivat fyysisenä kipuna. Muistan elävästi ne itkumaratonien jälkeiset päänsäryt. Lukiossa olin kuolematon: en käyttänyt aurinkorasvaa, syönyt vitamiineja tai mennyt nukkumaan ajoissa. Lukio oli riitoja vanhempien kanssa ja oman itsenäisyyden opettelua. Lukio oli täynnä musiikkia - oi miten hengitinkään musiikkia kiihkeämmin kuin mitään muuta. Kaikessa tässä hormonimyrskyssä koulu oli täysin toissijainen asia, vaikka hikke olinkin.

On suoranainen ihme, että sain kolmen vuoden jälkeen ystävieni kanssa painaa päähäni valkoisen lakin. Miten ihmeessä me siinä oikein onnistuttiin? Miten ihmeessä Sinä, uusi ylioppilas, olet siihen kyennyt? Ei se Sinullakaan ole helppoa varmasti ollut. Sinä olet silmissäni sankari!

En ole koskaan ollut niin viisas kuin mitä olin lukiossa. Silloin tiesin kaiken. Maailma näytti selkeältä. Harrastin eksistentiaalisia pohdintoja maailmasta ja ihmisyydestä yön pikkutunneille asti. Voi sitä luomisen vimmaa, muurit kaatavaa toivoa ja kuolemattomuuden tuomaa itsevarmuutta! Haluaisin ottaa niitä Sinulta pullotettuna takataskuuni ja suihkauttaa korvani taakse aina epäilyksen iskiessä.

Muistan myös sen epävarmuuden, kun ei ihan mahtunut omiin nahkoihinsa eikä tiennyt asemaansa maailmassa. Tosin tämä ei taida helpottaa ajan myötä. Kun katson peiliin, näen välillä vilahduksen siitä tytöstä, joka niin monet vuodet ajatteli eniten sitä, mitä pojat hänestä ajattelee. Haluaisin sanoa hänelle - ja Sinulle - että älä anna sellaista valtaa elämästäsi toisaalle. Sinä olet kaunis ja viisas, ota vastuu itse ja ole oman ihanan, raivostuttavan ja ainutlaatuisen elämäsi kirkkain sankari.

Ylioppilas, vastavalmistunut, koulusi päättävä:
Olet ruususi, kakkusi ja kuohuviinisi ansainnut!

Aamen ja terkkuja,
Hanna
ylioppilas

PS. Blogini emosivusto Lehtikuningas toivottelee valmistuville onnea lehtitarjouksin täällä: www.lehtikuningas.fi/valmistujaislahja
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D