Hanna Paavilainen

Curly girl ja helppo elämä

sunnuntai 05 toukokuuta, 2019 @ 11.57
0
Seison suihkussa ja kaadan päälleni ruisjauhoja. Karjalanpiirakan tuoksu valuu hiuksistani olkapäille ja lattialaatoille.

Kyse on tietenkin curly girl sekä "No poo" -hiustenhoitomenetelmistä. Molempien näiden menetelmien taustalla on pyrkimys vähentää kemikaaleja hiustenhoidossa ja suosia luonnonkosmetiikkaa. Molemmat hiustenhoitomenetelmät ovat saaneet myös lähes uskonnollisia piirteitä omien lahkolaistensa joukossa. Tuntuu, että joka toinen nainen on hurahtanut curly girl -menetelmään. Some on täynnä ennen ja jälkeen -kuvia ja ne (plus ERITTÄIN sinnikäs ystäväni) innoittivat minutkin kokeilemaan curly girliä.

Tässä siis selitys ruisjauhoille suihkussa. No Poo -menetelmä eli EI SHAMPOOTA -menetelmän mukaan hiukset pestään ruisjauhoilla, kikhernejauhoilla tai vaikkapa hunajavedellä. Hoitoaineena toimii mm. omenaviinietikka. Täytyy sanoa, että kun kylppärissä läträä näiden keittiötuotteiden kanssa, niin olo on vähintäänkin huijattu. MUTTA hiusten kuivuessa etikan tuoksu häviää ja uskomatonta - hiukset ovat puhtaat.

Tätä kaikkea vouhkasin sitten vappuna kälylleni, joka on kahdeksan (8!) lapsen äiti. Hän katsoi minua huvittuneesti pää kallellaan ja pitkän curly- girl-filosofia-selostukseni jälkeen totesi hyväntahtoisesti:
"Mahtaa sulla olla liian helppo elämä, kun kerkeät tuollaiseen".

Touche!
Ei voi muuta kuin olla kiitollinen tästä ainutlaatuisesta elämäntilanteesta, kun kotiäitinä ehtii keskittymään pieniin asioihin, kuten vaikkapa hiustensa käkkäryyteen. Tiedän, että tulee taas se vaihe, kun ei paljon ehdi hiuksille suomaan ajatuksia juostessa koti-työ-päiväkoti-Prisma -väliä. Mutta juuri nyt on aikaa pienelle. Loppuviimein ne pienet jutut ovat kaikkein kivoimpia elämässä.
curly girl


Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D