Hanna Paavilainen

Hän, jolla oli kaikkea

sunnuntai 08 joulukuuta, 2019 @ 13.51
0
Miehellä oli kaikkea. Oli rivitalon pätkä, koira, kello, puhtaita sukkia ja velkaa. Oli jääkaappi, joka vuoti, mutta jääkaappi kuitenkin. Oli rannekello, joka näytti sekä aikaa että askeleita.

Vähitellen mies unohti, että hänellä oli kaikkea. Hän katsoi kaappiinsa, eikä löytänyt mitään päälle pantavaa, vaikka kaappi pursui kauluspaitoja, t-paitoja, college-paitoja, aluspaitoja. Hän kurkkasi vuotavaan jääkaappiinsa, eikä hänen tehnyt mieli ruokia, mitä siellä oli. Mies selasi kaikki suoratoistokanavansa, Netflixiä, Primeä, Ruutua ja Katsomoa, eikä löytänyt mitään katsottavaa. Kun hän katsoi ympärilleen, hän näki vain kaiken, mikä puuttui, vaikkei häneltä puuttunut mitään.

Koitti joulun aika ja joulu joutui jo rintoihinkin, tiptap. Miehen sukulaiset miettivät, mitä antaa lahjaksi miehelle, jolla on jo kaikkea. Niin sinä jouluna mies sai salmiakkipussin, glitteriä syövän ja karkkipapuja kakkaavan yksisarvisen (se oli ollut alennuksessa) sekä setin grogilaseja ja jälkiruokahaarukoita.

Joulun aikaan sattuu joskus ihmeitä, vaikkei mies ollut uskonut ihmeisiin sitten Euroviisuvoiton 2006. Hymyilevä nainen Hakaniemessä lähestyi miestä rotan kokoista koiraa perässään raahaten. Anteeksi, olisiko sinulla kakkapussia lainata, tai siis, jotain ihan tavallista roskapussia? Mies kaivoi taskujaan. Minulla on kuule kaikkea. Hän sanoi ja löysi povaristaan avatun salmiakkipussin. Maistuuko? Mies sanoi pussia ojentaen ja hymyilevä nainen pujotti kätensä pussiin. Loput salmiakit mies kaatoi suuhunsa ja antoi tyhjän pussin naiselle.

Miehen tukkoon ahdetussa mielessä nytkähti. Se ei ollut iso liikahdus, mutta sen kokoinen, että pieni puro pääsi virtaamaan vapaasti. Mies alkoi taas muistaa.

Mies palasi kotiinsa, puki vaatekaapin pohjalle unohtuneen tyköistuvan villapaidan, löysi jääkaapista ainekset omelettiin, kaatoi itselleen rommigrogin ja kouraisi yhdellä kädellä karkkikakkapapanat suuhunsa. Hän makasi sohvatyynyjensä ja vatsansa vieressä, katsoi kaikkea ympärillään ja ajatteli, ettei minulta mitään puutu.

jolla on jo kaikkea

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D