Hanna Paavilainen

Odotusten hallinta

sunnuntai 15 joulukuuta, 2019 @ 14.03
0
Haluatko tänä vuonna unelmiesi joulun?
Sen piparilta ja tolulta tuoksuvan, enkelikynttelikön helinällä säestetyn?
Sellaisen niin idyllisen, että sen voisi postikorttiin painaa?

Tässä vinkki: harjoita odotustenhallintaa.
Vielä on adventtia jäljellä! Ehdit hyvin!

Mitä on odotustenhallinta?
Yritykset tekevät odotustenhallintaa tietoisesti esimerkiksi kertomalla asiakkailleen mieluummin liian pitkän toimitusajan. Jos nettishoppailija saakin tilaamansa trikoot nettikaupasta nopeammin kuin luvattu, hän yllättyy. Jos shoppaaja saa trikoot "myöhässä", on jo someraivon paikka. Joskus siis on yritykselle voittoisampaa esittää asiat pessimistisessä valossa.

Odotustenhallintaa kuullaan usein hääpuheissa. Bestman aloittaa puheensa: "...en sitten ole kovinkaan hyvä puheenpitäjä" tai kaaso aloittaa sanomalla "mua sitten jännittää hirveesti tää puhe".

Perisuomalainen odotustenhallinta tulee esille myös vieraita kestitessä: "en mää oo sitten oikein siivonnut ja tää ruokakin on ihan vaan jotain mitä löyty jääkaapista, pahaa varmaankin, ja ai kauheeta mitä mulla onkaan päällä anteeksi"

Takaisin siihen unelmien jouluun. Näin hallitset joulun odotustasi:

- Jokainen tehtävälista (siivouslista, ostoslista) saa olla maksimissaan 2 kohdan pituinen. Jokainen tehtävälista tulee alkaa tehtävällä "syö pipari". Jos et pidä piparista, voi vaihtoehtoisesti tehtävälista alkaa tehtävällä "syö konvehti". Tehtävälistan toinen kohta pitää olla maksimissaan 15minuutin pituinen puhde.

Ai että, sitten voisi rustia tehtävälistan molemmat kohdat ja mennä nukkumaan tietäen, että tulipahan päivän hommat tehtyä. Voitto!
Hyvin nukuttu yö korvaa tekemättä jääneet puhteet.

- Alenna odotuksiasi tietoisesti. Joulumieli puikkaa pipareihin, vaikka ne olisivatkin kaupasta ostettuja eikä itse tehdystä taikinasta. Joulukirkkoon voi mennä laulamaan, vaikka rahat olisivat loppuneet jo ennen lahjojen ostamista tai vaikka lapset olisivat olleet tukkanuottasilla läpi joulurauhan julistuksen.

- Siivoa sotkut yhteen nurkkaan. Ota kamera käteen, rajaa sotkunurkka pois kuvasta. Tadaa! Idyllinen postikorttikuva siististä joulunvietosta napattu. Sohvan alla piilevät pölykoirat eivät näy valokuvissa, olen huomannut.
adventti

Aamen ja terkkuja,
Hanna

Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D