Hanna Paavilainen

Asioita, mitä ihminen ei tarvitse

sunnuntai 30 syyskuuta, 2018 @ 14.22
0
Maailmassa monta on aivan turhaa asiaa. Se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa. Eikä nyt puhuta mistään pienistä jutuista, niin kuin esimerkiksi muovisista vanupuikoista, vaan sellaisista ilmiöistä, jotka ahmaisevat kyltymättömään kitaansa massiivisen määrän aikaa ja energiaa.

Turhake 1: matematiikka
Yksi suurimmista katumisista elämässäni on, että valitsin lukiossa pitkän matematiikan. En ole silloin (matematiikan tunnin ulkopuolella) enkä eläissäni lukion jälkeen ikinä tarvinnut derivaattaa. En ole vuosiin laskenut yhtäkään toisen asteen yhtälöä. Silti lukiossa käytin tuntikausia maol-taulukkoja läpi rämpien ja TI-85 -graafista laskinta sivellen. LASKEMISTA tarvitsee toki päivittäin, mutta MATEMATIIKKAA ei koskaan. Paitsi tietysti harrastekäytössä. Jos sattuu pitämään matematiikasta. Minä en pidä. En tuomitse, mutta hupinsa kullakin.

Turhake 2: Kolminaisuusoppi
Kolminaisuusoppi ja muut vastaavat dogmaattiset filosofoinnit ovat osoittautuneet uskoni kannalta aivan yhdentekeviä. Latinankielisiä termejä vilisevät keskustelut kirkon opeista ovat toki akateemista hupia (edelleen - hupinsa kullakin), mutta eipä niillä ole mitään tekemistä uskon kanssa. En usko, että sitä Nasaretin puuseppääkään nuo olisivat kiinnostaneet. Kristittynä elämisen pitäisi näkyä kauppakassissa, pankkitilillä ja tavassa kohdella muita - ei niinkään teoriakirjoissa. Lopulta jäljelle jää vain rukous

Turhake 3: Häpeä
Voi tämä turhake on varastanut minulta niin paljon aikaa! Vain häpeä estää kysymästä niitä kysymyksiä, joista oikeasti on utelias. Vain häpeä estää pukeutumasta hulluihin vaatteisiin, laulamasta karaokessa, pieraisematta Stockan hajuvesiosastolla. Häpeä saa miettimään, mitä muut minusta ajattelevat, kun oikeasti ei kukaan ajattele edes minua, vaan itseään ja mitä muut heistä ajattelevat.

Asioita, mitä ihminen tarvitsee:
Haleja. Paljon haleja ja nuuhkutusta. Lempeän sanan joka päivä. Kaakaota ja glögiä ja hyvän lehden sohvapöydälle. Puhtaat lakanat. Hengitystä. Oikein monta syvään hengitystä.
Turhake

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D