Hanna Paavilainen

Lehtimyyjä

sunnuntai 23 syyskuuta, 2018 @ 20.43
0
"Sellaisella mukavalla asialla tässä soittelen, että..."

Tässä vaiheessa puhelua jo tiedän, että tämä puhelu ei todellakaan tule olemaan mukavalla asialla. Koen jo valmiiksi kiusaantuneisuutta. Missä vaiheessa kehtaan keskeyttää ulkoa opetellun myyntipuheen ja sanoa, että ostan ne lehdet, joita minua kiinnostaa, silloin kun minua kiinnostaa, Lehtikuninkaalta parhaalla diilillä, eikä minulle tarvitsisi soitella juuri silloin, kun on vauvan soseet räjähtämässä mikron kattoon ja koira nylkyttämässä jalkaani ja esikoinen tuonut tuhatjalkainen-kokoelmansa eteiseen näytille? Niin että KENELLE on tämä puhelu MUKAVA?

Joskus hulluina opiskeluvuosina saatoin alkaa puhumaan Jeesuksesta lehtimyyjille. "Hei, ihan mahtavaa että soitit mukavalla asialla! Mullakin on sulle tosi mukavaa asiaa! Jeesus ylösnousi ja sovitti sunkin synnit hei!" Mitä vain lehtimyyjä sanoi, käänsin keskustelun Jeesukseen. Lopputuloksena lehtimyyjä ei tullut uskoon enkä minä ostanut lehteä. En tiedä, ketä nekään puhelut hyödyttivät. Tosin tavoitteeni ei ollut varsinaisesti missionaarinen vaan lähinnä halusin kääntää välttämättömästi kiusallisen keskustelun niin, että olisin itse sentään se vähemmän kiusaantunut osapuoli.

Lehtikuninkaan kautta muuten kun tilaa lehden, ei joudu puhelinmyyjien tehosoittolistoille, sillä he eivät tee lainkaan puhelinmyyntiä. Saa sitten rauhassa keskittyä lukemiseen, eikä tarvitse käydä kiusallisia puheluita.

Amosrex
Amosrex


Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D