Hanna Paavilainen

Minulla ei ole enää periaatteita

sunnuntai 05 elokuuta, 2018 @ 07.02
0
Hiki tihkuu ohimon huokosista. Ne muodostavat pikkuisia puroja kohti posken karvoitusta. Mies kaataa jäitä oluttuoppiin. Hän katsoo lasiaan, katsoo sitten minuun ja huokaisee.

"Tähän on tultu. Jäitä kaljassa. Mikään ei ole enää pyhää. Minulla ei ole enää periaatteita"


Espanja matkakokemuksia

Sitä on niin helppo huudella, että "meidän perheessä sitten ei syödä eineksiä", mutta kun koittaa se joku peruskeskiviikkoilta, niin töiden ja päiväkodin ja nälän ristipaineessa tulee helposti heitettyä se maksalaatikko ostoskoriin.

Sitä on niin pyhästi vannonut, että meidän makuuhuoneeseen ei sitten ikinä tule tv:tä. Sänky on tehty muita asioita varten. Kunnes huomaa, että sänkyyn on muuttanut vakituisesti pari padia ja kaksi älypuhelinta.

Sitä on niin helppo vannoa, että "ikinä en huuda lapsilleni", kunnes se 3-vuotias vetää oikeista naruista oikeana hetkenä ja sitä kuulee itsensä huutavan lapselle. Joka on muuten yhtä hyödyllistä kuin banaanille huutaisi, että "lopeta olemasta keltainen".

Nämä ja niin paljon kaikkea muuta olen pyhästi vannonut, luvannut, päättänyt, pyörtänyt, lipsahtanut ja rikkonut. Mitä enemmän olen langennut periaatteistani, sitä enemmän olen saanut ymmärrystä muille takinkääntäjille. Olen mokannut itse niin monesti, että turha katsoa muitten mokia muuta kuin armolla. Olen kokenut sen verran kipuja, että osaan nyt paremmin antaa anteeksi.

Mitä periaatteita sinä olet joutunut uudelleen arvioimaan?
Denia

Aamen ja terkkuja,
Hanna

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D